12-05-2022 16:00
Na tę chwilę obowiązuje w naszym banku wskaźnik WIBOR6M. Nie posiadamy informacji o nowych wskaźnikach oraz ich wartościach. Trudno jest więc nam się odnieść do Twojego pytania.
13-05-2022 20:06
14-05-2022 20:17
Możliwość podpisania aneksu BMR funkcjonuje u nas od 2019 r. dla klienta. Taki aneks dostępny jest dla klienta już w momencie zawierania umowy.
Obecna akcja dotyczy właśnie umów z roku 2018 r., w których takiej informacji nie było zawartej.
Zgodnie z zaleceniami KNF, musieliśmy wystosować taką akcję informacyjną do klientów.
07-08-2022 22:39
Dzień dobry,
Będąc jakiś czas temu w banku i pytając o te aneksy dostałem informację, że w sytuacji likwidacji WIBOR i niepodpisania aneksu zostanie w moim kredycie tylko marża banku.
08-08-2022 21:43
Jeżeli klient nie zdecyduje się na podpisanie aneksu, a wskaźnik referencyjny stosowany w umowie przestanie być opracowywany,
to Komisja Europejska, krajowy organ nadzorczy lub przepisy prawa mogą wyznaczyć zamienny wskaźnik referencyjny,
który zastąpi aktualny wskaźnik określony w umowie klienta.
Nie jestem w stanie tutaj odnieść się do Twojej wizyty w placówce, jednak informacja o samej marży nie jest prawidłowa.
Sebal wszystko się zgadza koszt kredytu dokładnie taki sam , raczej stawiam na święty spokój . A czas pokaże na jak duże nadpłaty będzie mnie stać .No i świadomość ,że kilka latek do przodu jest mega
... 26-01-2023Ja teoretycznie mam przed sobą jeszcze ponad 300 rat... Natomiast przy podejsciu "mix"/"hybrydowym" wychodzi troche ponad 50 rat.
Wg moich obliczeń: mój koszt kredytu w "hybrydzie" wyjdzie nominalnie
... 26-01-2023Super sprawa ,ale jeśli zostało niewiele rat do spłaty .Ja mam jeszcze 237 , więc postanowiłam zrobić nadpłatę w lutym i skrócić okres kredytowania o 88 mc , następna nadpłata w listopadzie skracająca
... 26-01-2023Użytkownik | Liczba Lajków |
---|---|
55 | |
17 | |
11 | |
10 | |
9 |