Konta osobiste i firmowe

Odpowiedz

Re: Nie mogę założyć konta direct bez wizyty w oddziale

@M51 Przekazałem Twoją sugestię do osób zajmujących się zdalnym zakładaniem kont w naszym banku. 

Jeśli podoba Ci się moja odpowiedź, daj mi lajka.
Jeśli odpowiedź Ci pomogła, zaakceptuj ją jako rozwiązanie.
ŁukaszW
Były moderator
Były moderator icon
699
229
12-10-2015
Wiadomość 11 z 21 (8 401 wyświetleń)

Dziękuję, ale w jaki sposób się skontaktujemy Emotikon: Szczęśliwy ?. Może ja to zrobię, jeżeli dostanę "namiary". 

Odpowiedz
0 Lajków
M51
M51
Doradca z ambicjami I
Doradca z ambicjami I icon
13
0
13-07-2017
Wiadomość 12 z 21 (8 385 wyświetleń)

@M51 Twoja żona może ustalić dla Ciebie pełnomocnictwo szczególne poświadczone notarialnie, w którym upoważni Cię do wydania bankowości internetowej dla niej lub też w innym zakresie, który określi bezpośrednio w tym akcie. Pełnomocnictwo takie musi zawierać dane osobowe mocodawcy oraz pełnomocnika. Te dane to:
- imię i nazwisko, 
- pełny adres zamieszkania, 
- PESEL (obywatel Rzeczpospolitej Polskiej), 
- rodzaj oraz serię i numer oraz datę ważności dokumentu pozwalającego na identyfikację mocodawcy oraz pełnomocnika, 
- obywatelstwo, 
- status dewizowy, 
- status podatkowy, 
- datę i miejsce urodzenia, 
- imię ojca i matki, 
- nazwisko rodowe matki,
- numer telefonu oraz adresu poczty elektronicznej.

-----------------
Moja odpowiedź Ci pomogła? Zaakceptuj ją jako rozwiązanie.
Jeśli chcesz szybciej uzyskać odpowiedź, zachęcamy Cię do kontaktu na czacie w Moim ING lub skorzystania z Wirtualnego Asystenta
Odpowiedz
0 Lajków
AgnieszkaBin
Moderator
Moderator icon
795
173
04-09-2015
Wiadomość 13 z 21 (8 353 wyświetleń)

W moim przypadku (nie dyskutujmy na ten temat) to wizyta w domu prawnika, przedstawicielstwo na niego, jego wizyta w banku, a potem może jeszcze raz wizyta w domu. Kilkaset zł, sposób sprawdzony przeze mnie przy innej potrzebie, skuteczny ale kosztowny Emotikon: Smutny No i to nie jest rozwiązanie problemu przez Bank. 

Odpowiedz
0 Lajków
M51
M51
Doradca z ambicjami I
13
0
13-07-2017
Wiadomość 14 z 21 (8 338 wyświetleń)

To ja przy okazji zapytam moderatora czy w/w pełnomocnictwo szczególne może być udzielone w formie dokumentu elektronicznego (PDF) podpisanego (PAdES) kwalifikowanym podpisem elektronicznym przez mocodawczynię? Wtedy nie byłoby potrzebne poświadczenie podpisu przez notariusza.
Odpowiedz
0 Lajków
JoannaLBN
Doradca z ambicjami II
Doradca z ambicjami II icon
17
2
04-01-2019
Wiadomość 15 z 21 (7 943 wyświetleń)

Obecnie nie akceptujemy takich dokumentów. Rozważymy wprowadzenie takiej funkcjonalności Emotikon: Szczęśliwy 

-----------------
Moja odpowiedź Ci pomogła? Zaakceptuj ją jako rozwiązanie.
Jeśli chcesz szybciej uzyskać odpowiedź, zachęcamy Cię do kontaktu na czacie w Moim ING lub skorzystania z Wirtualnego Asystenta.
Odpowiedz
0 Lajków
SylwiaG
Moderator
Moderator icon
184
42
23-04-2018
Wiadomość 16 z 21 (7 750 wyświetleń)

#SylwiaG, odpowiedziałas na posta z 14.12.2020 JUŻ 04.01.2021!!! Co za piorunująca szybkość reakcji! I to Moderatora. Brawo Ty! 

Odpowiedz
0 Lajków
Marek_Zegarek
Doradca z ambicjami I
9
2
07-01-2021
Wiadomość 17 z 21 (7 485 wyświetleń)

Jak rozumiem osoba bezdomna ale z telefonem uzyska u was konto w 15 minut ale już wasz 15 letni klient musi być weryfikowany mimo iż zakłada osobne niezależne konto? No tak to logiczne. Gratuluje dbałości o klienta. Jaki nastepny etap? Może stali klienci przymusowo będą brali udział w losowaniu...raz w tygodniu losowany będzie nieszczęśliwiec któremu będzie czyszczone konto?

Z poważaniem,
Wasz wieloletni klient Artur W.
Odpowiedz
0 Lajków
ArturW
Nowy w branży II
Nowy w branży II icon
1
0
30-01-2022
Wiadomość 18 z 21 (6 154 wyświetleń)

Konto osobiste przez ogólną stronę internetową lub aplikację mobilną (przed jej aktywacją) może u nas założyć jedynie ta osoba, której danych nie ma jeszcze w naszych systemach. Jeżeli dane jakiegoś klienta już w nich są, ale nie ma on własnej bankowości internetowej, to założymy ją dla niego w dowolnym oddziale naszego banku. W niej będzie mógł utworzyć własne konto lub skorzystać z pomocy specjalisty w oddziale. Osoby, które już korzystają z naszej bankowości internetowej Moje ING, kolejne swoje konta mogą zakładać właśnie w niej. Przykro nam, że tak odbierasz to ograniczenie techniczne. 

Jeśli podoba Ci się moja odpowiedź, daj mi lajka.
Jeśli odpowiedź Ci pomogła, zaakceptuj ją jako rozwiązanie.
Odpowiedz
0 Lajków
ŁukaszW
Były moderator
Były moderator icon
699
229
12-10-2015
Wiadomość 19 z 21 (6 132 wyświetleń)

Czytam ten wątek i nie mogę uwierzyć. Myślę, że ludzie nie rozumieją procedur banku - każdy ma swoje. Bank nie umożliwia założenia konta przez internet osobom, których dane są w systemie, kropka. Po co drążyć  i tracić energię na rzeczy, na które nie mamy wpływu.

Odpowiedz
0 Lajków
JB1
JB1
Doradca z ambicjami II
Doradca z ambicjami II icon
20
2
28-10-2021
Wiadomość 20 z 21 (4 683 wyświetleń)
Ostatnie wpisy na forum
OKO bonus - ile można mieć?

Cześć,

Ile można mieć kont oko bonus dla pojedynczego użytkownika?

Ile można mieć kont oko bonus dla konta małżeńskiego?

26-12-2024
Re.: import przelewów split payment (MPP)

Czy coś się może zmieniło w tej kwestii?

24-12-2024
Re.: import przelewów split payment (MPP)

No właśnie nie jest to takie proste, bo ING Business nie jest dostępne dla JDG. Więc nawet jeśli ktośzdecyduje się płacić więcej, to nie musiałby najpierw się przekształcić w spółkę.

24-12-2024
Najbardziej pomocni użytkownicy