15-11-2017 15:29
Pięknie napisane o architekturze - zgadzam się, prostota jest uniwersalna i piękna. Ale...
ja byłam w ING z przyzwyczajenia, nie analizowałam kosztów miesięcznych utrzymania konta i kart. Lubiłam stary interfejs i nie chciało mi się szukać czegoś nowego. Po zmianie interfejsu na fali niechęci do "bąbli" zaczęłam rozglądać się po ofercie innych banków i okazało się, że to moje konto w ING wcale nie było takie super, że są banki, w których jest taniej. Dlatego zamiast podpisywać petycje i tkwić w starym, czasem korzystniej jest rozejrzeć się, bo może się okazać, że tuż obok jest coś atrakcyjniejszego. Umowa z bankiem to nie małżeństwo do końca życia.
Piszę z perspektywy klienta indywidualnego. Być może z perspektywy klienta biznesowego ING jest numerem jeden, ale i tak warto popatrzeć w rankingi, bo konkurencja nie śpi.
16-11-2017 09:59
A teraz pośmiejmy się razem: https:// www. ingbank .pl/aktualnosci?news_id=1102643-ing-najbardziej-cyfrowym-bankiem (cóż, link jak link - do waszej strony -- ciekawe czy moderator wytnie... lol):
ING Bank Śląski zajął pierwsze miejsce w konkursie e-Commerce Polska Awards w kategorii Najbardziej Cyfrowy Bank. W konkursie nagradzane są firmy, które w sposób najlepszy i najszybszy dostosowują się do zmian, jakie zachodzą na współczesnym rynku i do potrzeb klientów. ING Bank Śląski doceniono za komunikację on-line stawiającą w centrum doświadczenia klienta (Customer Experience), realizowaną za pośrednictwem strony www, bankowości elektronicznej, aplikacji mobilnej i w social media.
16-11-2017 10:04
wojciech pisze:A teraz pośmiejmy się razem: https:// www. ingbank .pl/aktualnosci?news_id=1102643-ing-najbardziej-cyfrowym-bankiem (cóż, link jak link - do waszej strony -- ciekawe czy moderator wytnie... lol):
ING Bank Śląski zajął pierwsze miejsce w konkursie e-Commerce Polska Awards w kategorii Najbardziej Cyfrowy Bank. W konkursie nagradzane są firmy, które w sposób najlepszy i najszybszy dostosowują się do zmian, jakie zachodzą na współczesnym rynku i do potrzeb klientów. ING Bank Śląski doceniono za komunikację on-line stawiającą w centrum doświadczenia klienta (Customer Experience), realizowaną za pośrednictwem strony www, bankowości elektronicznej, aplikacji mobilnej i w social media.
Trzeba by jeszcze sprawdzić skład komisji. :-)
16-11-2017 10:12
Nic w systemie ING się nie zmieni. Ci, co mieli styczność z pracą w korporacji wiedzą, że ciężko jest czasem cokolwiek zmienić a już szczególnie, jak korporacyjny design został zatwierdzony "u góry".
Co do wyróżnienia dla ING - nie dziwię się, jak oceną zajmują najprawdopodniej osoby, które w ogóle na co dzień nie korzystają z ING online. Poklikały sobie trochę i stwierdziły, że jest bardzo dobry. Tymczasem, przytłaczająca ilość negatywnych opinii zupełnie komisję nie zainteresowała. Hm, może nie wiedzą, że jest tutaj takie forum.
16-11-2017 11:31 – ostatnio edytowany 01-12-2017 13:08 przez ŁukaszW
Ciekawe czy szanowna komisja też się cieszy kiedy dostaje powiadomienia na komórkę za każdym razem kiedy wydamy pieniążki?? Kto to wymyślił??? Robię 15 przelewów i dostaję piętnaście powiadomień. Po jaka cholerę mi te powiadomienia. Oczywiście mogę wyłączyć Push, ale wtedy nic nie zapłacę za pomocą blika. Mistrzostwo świata.
16-11-2017 12:13
Akurat powiadomienia push są bardzo przydatne ale... albo powinny być konfigurowalne, albo być normalne a nie debilne jak teraz bo na diabła wysyłać mi powiadomienie push o tym, że właśnie zrobiłem przelew?
Z drugiej strony - przydatne są powiadomienia o tym, że wpłynął jakiś przelew, albo został zrealizowany przelew zaplanowany (dużo) wcześniej.
16-11-2017 19:25
"KONFIGUROWALNE" to jest słowo, którego twórcy Mojego ING nie znają. Na początku usiedli, zapytali jakie są najczęściej chwalone funkcje ING Bank Online, a następnie usunęli je z programu. I tak mamy nieprzydatne wiadomości Push, brak listy odbiorców, rozdzielenie kont firmowych i osobistych, brak przejrzystego przedstawienia stanu wszystkich kont w jednym miejscu, mnóstwo klikania, przewijania i niepotrzebnych infromacji na stronie głównej. Ale dostają nagrody i to się liczy) Towarzystwo wzajemnej adoracji...
17-11-2017 09:05
no właśnie. Irytujące w powiadomieniach jest to że w przypadku przelewu z przyszłą datą informują o zdefiniowaniu przelewu a nie o jego realizacji. Co za "myśliciel" na to wpadł? O innych "innowacjach" nawet szkoda pisać...
17-11-2017 14:04
wojciech pisze:A teraz pośmiejmy się razem: https:// www. ingbank .pl/aktualnosci?news_id=1102643-ing-najbardziej-cyfrowym-bankiem (cóż, link jak link - do waszej strony -- ciekawe czy moderator wytnie... lol):
Każdy może wygrać, chyba, że jest druga kandydatura.
20-11-2017 12:10
Dziś żadnych narzekań na (nie)moje ING?
aaaaa - przecież dziś nie działa.
Czy ING planuje do swojej księgowości zaimplementować model działalności nierejestrowanej?
17-11-2024Z komunikatu wynika, że kwota nadpłaty jest ciągle za niska. Nie skrócisz okresu kredytowania, jeśli nie można obciąć przynajmniej jednej raty. A żeby można było obciąć jedną ratę, musisz nadpłacić pr
... 17-11-2024Popieram przedmówcę i z dużym rozczarowaniem przyjmuję taką wiadomość.
Widziałem również odpowiedź co do programu "Orlen w Portfelu".
Natomiast za każdym razem informacja od Banku brzmi "nie przystępuj
... 17-11-2024Użytkownik | Liczba Lajków |
---|---|
13 | |
10 | |
6 | |
5 | |
5 |