20-07-2018 15:03
Jeżeli korzystasz u nas jeszcze z karty Debit MasterCard zbliżeniowej do konta osobistego Direct to nie ma opłaty za przewalutowanie płatności bezgotówkowej w innej walucie. I to nie zmienia się w nowej tabeli opłat od 6 sierpnia. Za wypłaty gotówki w bankomatach za granicą jest opłata 3% kwoty wypłaty. Nie da się do tej karty wykupić pakietu wypłat. W przypadku transakcji zagranicznych walutą rozliczeniową jest euro. W przypadku transakcji w innej walucie niż euro przewalutowanie jest realizowane według kursu Mastercard z dnia przeliczenia transakcji. Natomiast z kwoty w euro na kwotę w złotych przewalutowanie realizujemy według naszego kursu sprzedaży.
25-07-2018 12:19
Dziękuje za odpowiedź. A jaka jest wysokość prowizji za przewalutowanie transakcji bezgotówkowej dokonanej w walucie innej niż PLN dla karty kredytowej Visa ING? Nie widzę takiej pozycji w TOiP.
26-07-2018 11:21
Transakcje zagraniczne naszą kartą kredytową, w walutach innych niż EUR przeliczamy na EUR z zastosowaniem kursu obowiązującego w organizacjach płatniczych w dniu rozliczenia transakcji.
Kwotę transakcji w walucie przeliczamy na PLN według kursu sprzedaży dewiz, który jest w naszej tabeli (dla rozliczeń bezgotówkowych) obowiązującej na koniec dnia roboczego poprzedzającego dzień obciążenia rachunku karty.
Sposób rozliczania kart kredytowych podajemy w naszym Regulaminie. Możesz go znaleźć na naszej stronie w Tabele, regulaminy, notowania – Regulaminy – Karty –Karty kredytowe – Ogólne warunki wydawania i użytkowania kart kredytowych w ING Banku Śląskim S.A.
10-08-2018 20:53
11-08-2018 19:10
Sprawdź limity transakcyjne na swojej karcie. Zrobisz to po zalogowaniu do Mojego ING w zakładce: Moje finanse> Karta> Limity transakcyjne. Upewnij się również, czy bankomat akceptuje typ karty którą masz. Jeżeli wszystkie ustawienia są prawidłowe, a Ty nie możesz wypłacić gotówki skontaktuj się z całodobową infolinią pod numerem +48 32 357 00 12.
18-10-2018 22:56
treść regulaminu dla KK
"Transakcje płatnicze kartą kredytową dokonane w innej walucie niż złoty (PLN), przeliczane są przez Organizację płatniczą z tej waluty na Walutę rozliczeniową obowiązującą dla danej karty kredytowej z zastosowaniem kursu walutowego obowiązującego w tej Organizacji płatniczej w dniu dokonania przez nią rozliczenia Transakcji płatniczych. Informację o Walucie rozliczeniowej Bank podaje w KOMUNIKACIE. Po otrzymaniu informacji o Transakcji płatniczej z Organizacji płatniczej, kwotę Transakcji płatniczej wyrażoną w Walucie rozliczeniowej Bank przelicza na złote (PLN) według kursu sprzedaży dewiz"
Posiadam kartę kredytową VISA - w komunikacie z 14/06/2018 dla tej karty waluta rozl. to EUR - zatem płatność w innej walucie będzie zawsze przewalutowana po kursie organizacji platniczej na EUR, a potem po kursie banku z EUR na PLN.
Dla KK bank nie naliczy prowizji za przewalutowanie.
Dobrze myślę?
19-10-2018 23:03
Tak, wszystko się zgadza
08-11-2018 12:54 – ostatnio edytowany 08-11-2018 12:59 przez PatrycjaT
Dziękuję.
15-12-2018 14:11
Witam. Po zmianie kary z Maestro na Mastercard mam problemy z płatnościami w Holandii. Czy idzie ten problem jakoś rozwiązać?. Nie jestem jedyna osobą która ma ten problem niestety
16-12-2018 14:21
Kłopot o którym wspomniałeś nie zależy niestety od nas, a od terminali płatniczych. Karta jest odrzucana, ponieważ oprogramowanie terminali nie jest na bieżąco aktualizowane. Zgłosiliśmy już sprawę organizacji Mastercard. Przepraszam Cię za te utrudnienia.
Jeśli logujesz się do bankowości przez przeglądarkę internetową na komputerze, to w ustawieniach wyczyść historię przeglądania lub same pliki cookies. Możesz też skorzystać z przeglądarki w trybie pry
... 27-11-2024Użytkownik | Liczba Lajków |
---|---|
3 | |
1 | |
1 | |
1 | |
1 |