24-05-2022 11:16
Kiedy bedzie można składać wniosek o wakacje kredytowe ?
25-05-2022 20:09
Na tę chwilę rząd nie podał konkretnych terminów wejścia w życie nowej ustawy. Dlatego nie posiadamy takich informacji. Zachęcamy do śledzenia informacji na naszej stronie.
04-06-2022 11:45
Czy wakacje kredytowe będą "jakoś" zgłaszane do BIK-u? Czy będzie możliwość jednocześnie korzystać z wakacji kredytowych i nadpłacać kredyt?
05-06-2022 16:03
Na tę chwilę ustawa nie została jeszcze w pełni przygotowana, nie jesteśmy w stanie jednoznacznie odpowiedzieć na pytanie dotyczące informacji BIK. Biorąc jednak pod uwagę dotychczasową praktykę, takie dane były przekazywane.
Natomiast nadpłata kredytu możliwa jest w każdym momencie umowy.
10-06-2022 19:37
11-06-2022 19:58
Pracujemy nad dostosowaniem się do ustawy. Gdy wszystko będzie gotowe, wszelkie szczegóły będą dostępne na naszej stronie internetowej.
**
Jeśli podoba Ci się moja odpowiedź, daj mi lajka.
Moja odpowiedź Ci pomogła? Zaakceptuj ją jako rozwiązanie!
14-06-2022 22:54
15-06-2022 23:05
Ustawa została uchwalona w Sejmie. Czeka na zatwierdzenie przez Senat i podpis Prezydenta. Senat w terminie 30 dni może ją przyjąć bez zmian, uchwalić poprawki albo uchwalić odrzucenie w całości.
Będziemy się odnosić do jej zapisów w momencie zatwierdzania przez wszystkie instytucje.
21-06-2022 08:27
@Michalek88 opublikowanie ustawy to umieszczenie jej w Dzienniku Ustaw, do tego jeszcze trochę, a zważywszy na wątpliwości interpretacyjne ustawy, po jej wyjściu z Sejmu , co do możliwości skorzystania z wakacji dla osób, które maja kredyt na budowę (deweloperka lub dom), obecna jej treść wydaje się mocno ograniczać grono osób uprawnionych, i jeżeli senat, albo sejm po powrocie ustawy z senatu, tego nie poprawią to wielu może mieć niemiłą niespodziankę. A jeszcze podpisać ustawę musi prezydent i dopiero publikacja w Dz.U. Najbliższe posiedzenie Senatu planowane jest na 29-30 czerwca, wcześniej na ustawę raczej nie ma co liczyć.
11-07-2022 23:42 – ostatnio edytowany 12-07-2022 20:43 przez KarolinaM
[link do ustawy o finansowaniu społecznościowym dla przedsięwzięć gospodarczych i pomocy kredytobiorcom]
Zniknął ten zapis o zakupie nieruchomości.
Patrzymy na to co robi konkurencja i dostrzegamy zainteresowanie IKE i rynkami zagranicznymi. Analizujemy możliwość wprowadzenia tych usług u nas. Rozumiemy, że chcielibyście skorzystać z nich już ter
... 19-11-2024
@DominikaW:Nie mamy takich zgłoszeń. Proszę, zrestartuj telefon. Jeśli sytuacja będzie się powtarzać, napisz do nas na czacie w bankowości internetowej. Przyjmiemy zgłoszenie techniczne.
To chyba będz
... 18-11-2024Dzień dobry, jestem tutaj nowa i nieco pogubiona Chciałabym zrozumieć z kim sie tutaj rozmawia: czy ktoś, kto ma rangę "Zaprawiony analityk" to pracownik banku? Jak rozpoznać pracownika a jak kogoś,
... 18-11-2024