Konta osobiste i firmowe

Odpowiedz

Re: ING żąda bez jakiegokolwiek powodu oświadczeń o źródłach pochodzenia majątku i środków pienię...

Tez otrzymalem podobne zapytania z banku. Odpisalem zgodnie z prawda i zyje dalej.
Ale chcialem tylko skomentowac slowa "musi" i "moze" 
Bez wzgledu na to czy bank "musi" czy tez tylko "moze"  to z pewnoscia wynika to z jakiejs podstawy prawnej.
Co w praktyce oznacza, ze jesli bank uwaza to za stosowne to zrobi to, bo poprostu "moze" to zrobic.
W przeciwienstwie do tego  gdyby bylo napisane odwrotnie, ze " nie moze" A chyba tak nie jest?

Odpowiedz
0 Lajków
enom
Nowy w branży II
Nowy w branży II icon
1
0
20-10-2022
Wiadomość 61 z 134 (15 314 wyświetleń)

Re: ING żąda bez jakiegokolwiek powodu oświadczeń o źródłach pochodzenia majątku i środków pienię...

Miałam teraz taką nieprzyjemną sytuację z ING... Na konto mojego syna, który ledwo skończył 18 lat też przyszła ta podła w treści wiadomość o praniu brudnych pieniędzy i finansowaniu terroryzmu.... Która w końcowej fazie straszy moje dziecko że pewnego dnia będzie pozbawiony obiadu bo bank zablokuje mu konto..... Brawo...
Agaslo
Doradca z ambicjami I
Doradca z ambicjami I icon
1
1
22-10-2022
Wiadomość 62 z 134 (15 208 wyświetleń)

Nie dam rady czytać tych wiadomości. Zapewne chodzi o to, że komornik zablokował konto mamy, a mama przelewała kasę na konto dziecka, teraz dziecko zabrania jeść samej matce. Rodzicielka nie dopełniła swoich obowiązków, czy też chciała obejść system i wysylala kasę na konto dziecka, zapewne nastolatka, czym młokos się zajmuje? Arabia już na siebie, czy konta zablokowane i dziecko rzucone na odstrzał?
Odpowiedz
0 Lajków
JB1
JB1
Doradca z ambicjami II
Doradca z ambicjami II icon
20
2
28-10-2021
Wiadomość 63 z 134 (14 968 wyświetleń)

Re.: ING żąda bez wyraźnego powodu oświadczeń o źródłach pochodzenia majątku i środków pieniężnych

Tez mam podobna sytuacje. Bank zablokowal mi konto, po wplynieciu 3 przelewow na sume ok 10tys. Musialem pojawic sie w banku, wypelnic stek dokumentow. Pani z oddzialu powiedziala ze zaraz odblokuja, kazala czekac. Czekalem 2 godziny i nic. Pani nie potrafila mi nic powiedziec. Prosilem o telefon jezeli bedzie cos wiadomo. Pod koniec dnia zadzwonila ze nic nie wiadomo. Dzwonilem 3 razy w ciagu 5 dni na infolinie. NIe potrafiono mi nic powiedziec nawet po kontackcie z dzialem bezpieczenistwa. Zlozlem reklamacje. Termin 30dni. Skargi do Rzecznikow; Finansowego, UOKIK sa rozpatrywane po negaywnym rozpatrzeniu reklamacji. A wiec nic nie moge zrobic. Pozostaje mi jedynie czekac na odpowiedz. Na infolinie juz nie dzwonie - szkoda czasu. Czeka sie nieraz i 20 minut a i tak pewnie nic sie nie dowiem. Totalna masakra. Z pieniedzy nie moge korzystac - mam wszystko poblokowane. Gdzie my zyjemy? Totalna samowola i bezkarnosc banku jest porazajaca. Ktos moze ma jakis sposob, zeby to ukrocic? Bo wiem ze nie jestem odosobnionym przypadkiem...
rz7
rz7
Nowy w branży II
Nowy w branży II icon
1
3
04-11-2022
Wiadomość 64 z 134 (14 805 wyświetleń)

Re: Re.: ING żąda bez wyraźnego powodu oświadczeń o źródłach pochodzenia majątku i środków pienię...

Zależy mi, na wyjaśnieniu Twojego problemu, dlatego proszę o podanie numeru reklamacji. Przekażę prośbę o przyśpieszenie rozpatrzenia zgłoszenia. 

-----------------
Moja odpowiedź Ci pomogła? Zaakceptuj ją jako rozwiązanie.
Jeśli chcesz szybciej uzyskać odpowiedź, zachęcamy Cię do kontaktu na czacie w Moim ING lub skorzystania z Wirtualnego Asystenta.
Odpowiedz
0 Lajków
DominikaW
Moderator
Moderator icon
251
47
11-02-2020
Wiadomość 65 z 134 (14 735 wyświetleń)

Re.: ING żąda bez wyraźnego powodu oświadczeń o źródłach pochodzenia majątku i środków pieniężnych

[ Edytowane ]

Ktos moze ma jakis sposob, zeby to ukrocic?

w wolnej chwili poczytaj https://www.filipiakbabicz.com/przestepstwa-w-biznesie/2020/07/02/blokada-srodkow-na-rachunku-bankow...

Odpowiedz
0 Lajków
mmer
Doradca z ambicjami II
29
40
26-11-2020
Wiadomość 66 z 134 (14 692 wyświetleń)

rz7 - usunięto mi link z mojego postu... zapewne w słusznej obawie przed treścią... przeczytaj proszę wiadomość prywatną ode mnie

mmer
Doradca z ambicjami II
29
40
26-11-2020
Wiadomość 67 z 134 (14 538 wyświetleń)

Dlatego zakończyłem 20 letnia współpracę z tym bankiem zerokompetencji bank ma zabezpieczać moje pieniądze a nie je blokować  pod pretekstem pseudo przepisów

Bialy
Doradca z ambicjami I
2
2
14-11-2022
Wiadomość 68 z 134 (14 268 wyświetleń)

Dlatego zakończyłem 20 letnia współpracę z tym bankiem zerokompetencji bank ma zabezpieczać moje pieniądze a nie je blokować  pod pretekstem pseudo przepisów

Bialy
Doradca z ambicjami I
2
2
14-11-2022
Wiadomość 69 z 134 (14 266 wyświetleń)

Re: Re.: ING żąda bez wyraźnego powodu oświadczeń o źródłach pochodzenia majątku i środków pienię...

Rozumiem że jest pani pracownikiem ING ?

Więc mam pytania. Ok czytam wszystkie posty odnośnie kretyńskich i irytujących  wezwań z ING o źródła dochodu. Jak to się ma do rzeczywistości ?

Ktoś coś ugrał czy po prostu zmiana banku i mieć w dupie ING ?

Ma jeszcze tutaj dwa konta firmowe i prywatne.

Jak dla mnie jest to już nękanie ze strony banku w lutym wezwanie skąd miałem 52 tys zł wpłacone na konto prywatne poprzez bankomat dziś dochodzenie w sprawie konta firmowego i 10 stron różnych oświadczeń których nie mam zamiaru wypełniać.

Chyba jak wszyscy tutaj należy zakończyć długoletnią współpracę z ING.

Rozpytywałem znajomych w innych bankach nie maja takich fanaberii szczególnie jeżeli chodzi o rachunki firmowe z których idą świadczenia zusowskie i skarbowe.

Pomysły lub sugestie  ze strony ING ?

PawOle
Nowy w branży II
Nowy w branży II icon
2
5
28-11-2022
Wiadomość 70 z 134 (13 723 wyświetleń)
Ostatnie wpisy na forum
OKO bonus - ile można mieć?

Cześć,

Ile można mieć kont oko bonus dla pojedynczego użytkownika?

Ile można mieć kont oko bonus dla konta małżeńskiego?

26-12-2024
Re.: import przelewów split payment (MPP)

Czy coś się może zmieniło w tej kwestii?

24-12-2024
Re.: import przelewów split payment (MPP)

No właśnie nie jest to takie proste, bo ING Business nie jest dostępne dla JDG. Więc nawet jeśli ktośzdecyduje się płacić więcej, to nie musiałby najpierw się przekształcić w spółkę.

24-12-2024
Najbardziej pomocni użytkownicy