Odpowiedz

Nowy wygląd karty w Apple Pay

Przed chwilą dodałem kartę Visa Zbliżeniowa do Apple Pay na nowym telefonie i ze zdziwieniem stwierdziłem brak lewka na jej grafice. Co się z nim stało? Byłem przekonany, że to symbol ING, który ewidentnie kojarzy się z marką. Jedyne co pozostało to pomarańczowe tło (załącznik).

Odpowiedz
0 Lajków
darkfence
Doradca z ambicjami I
Doradca z ambicjami I icon
3
0
06-01-2020
Wiadomość 1 z 9 (17 071 wyświetleń)

Re: Nowy wygląd karty w Apple Pay

Faktycznie mamy nowe wizerunki kart w portfelach zewnętrznych tj. Apple Pay, Google Pay i Garmin Pay. Nowe wizerunki są uproszczonymi wersjami wizerunków kart plastikowych i zostały ujednolicone dla całej naszej grupy. Lew to oczywiście nasz symbol i nie zabrakło go również na nowej wersji karty  Emotikon: Szczęśliwy 

-----------------
Moja odpowiedź Ci pomogła? Zaakceptuj ją jako rozwiązanie.
Jeśli chcesz szybciej uzyskać odpowiedź, zachęcamy Cię do kontaktu na czacie w Moim ING lub skorzystania z Wirtualnego Asystenta.
Odpowiedz
0 Lajków
MagdalenaD
Moderator
Moderator icon
345
67
04-09-2015
Wiadomość 2 z 9 (16 966 wyświetleń)

Karty użytkowników powinny mieć taki sam wyglad jak te które użytkownik ma fizycznie. Ja np celowo mam dwie inne fizycznie by je rozróżniać a w Apple Pay obydwie są po prostu pomarańczowe co mnie irytuje bo za każdym razem w sklepie muszę zgadywać. Współczuje tym co maja więcej tych kart w jednym banku xP
Odpowiedz
0 Lajków
Magda234
Nowy w branży II
Nowy w branży II icon
1
0
16-12-2020
Wiadomość 3 z 9 (15 838 wyświetleń)

@Magda234 W Apple Pay możesz dodać karty debetowe i kredytowe - każda z nich jest opisana. Faktycznie karty debetowe są koloru pomarańczowego. Jeśli masz spersonalizowaną grafikę, nie będzie ona widoczna w Apaple Pay. Karta kredytowa będzie innego koloru. Przy każdej karcie będziesz widziała 4 ostatnie cyfry z numeru karty. W Apple Pay możesz również ustawić jedną z kart, jako domyślną do płatności. Możesz ustawić tę, z której najczęściej korzystasz. Przekazałam również Twoje sugestie odnośnie prezentacji kart do odpowiedniego zespołu Emotikon: Szczęśliwy 

-----------------
Jeśli chcesz szybciej uzyskać odpowiedź, zachęcamy Cię do kontaktu na czacie w Moim ING lub skorzystania z Wirtualnego Asystenta.
Odpowiedz
0 Lajków
KamilaC
Moderator
Moderator icon
189
72
04-09-2015
Wiadomość 4 z 9 (15 799 wyświetleń)

Czy coś się w tej kwestii zmieniło? W Apple Pay mam 2 karty na koncie osobistym i obydwie tak samo wyglądają poza różnicą w numerze. Potwierdzam jest to irytujące - Czy możliwość zmiany koloru i symbolu grafiki jest problemem? Mamy już rok 2022. 

Odpowiedz
0 Lajków
batum
Nowy w branży II
Nowy w branży II icon
1
0
22-02-2022
Wiadomość 5 z 9 (13 322 wyświetleń)

@batum nadal  wykorzystujemy standardowe wizerunki kart. Niestety nie ma możliwości wykorzystania indywidulanych wizerunków 

-----------------
Odpowiedz
0 Lajków
MagdalenaD
Moderator
Moderator icon
345
67
04-09-2015
Wiadomość 6 z 9 (12 997 wyświetleń)

Uważam ze skoro zamawia się kartę z wizerunkiem powinna być możliwość zapisania takiej z wizerunkiem. Tez specjalnie wczoraj taka zamówiłam żeby mieć rozróżnienie która do którego konta. Jestem rozgoryczona ze zapłaciłam 15zl za kartę a dalej nie ułatwi mi to życia
Odpowiedz
0 Lajków
Olcia1
Nowy w branży II
Nowy w branży II icon
1
0
11-04-2023
Wiadomość 7 z 9 (9 310 wyświetleń)

Re.: Nowy wygląd karty w Apple Pay

Zostałem dotknięty opisanym wyżej problemem. Dwa konta, dwie karty, jeden z plastików z innym wizerunkiem, ale w Apple Pay ten sam wizerunek. Może rozwiązaniem jest inny domyślny wygląd karty dla konta Active?
Odpowiedz
0 Lajków
ArturK
Nowy w branży II
Nowy w branży II icon
2
0
12-04-2023
Wiadomość 8 z 9 (9 219 wyświetleń)

Przekazaliśmy Wasze sugestie i opinie do odpowiedniej jednostki w naszym banku.

-----------------
Odpowiedz
0 Lajków
KarolinaM
Moderator
Moderator icon
596
127
19-03-2018
Wiadomość 9 z 9 (9 216 wyświetleń)
Ostatnie wpisy na forum
Re.: Rozpatrzenie wniosku

Tak - wspaniale. Należy nadmienić, że proces weryfikacji dokumentów nie jest realizowany do zakończenia w jednym kroku. Kiedy znajdujecie państwo brak - podajecie wymaganie i wniosek trafia na koniec

...

31-03-2025
Re.: Długi proces decyzyjności

Dziękuje za odpowiedź Pani Natalio.
Niestety ale nie widzę sensu dla mnie składania reklamacji bo nic to nie zmieni. Termin minął.
Jeżeli to ma przysporzyć państwu źródła do poprawy procesu - to ja podz

...

31-03-2025
Re.: Elewacja - kredyt hipoteczny

Prosimy w tej sprawie skontaktuj się z naszymi doradcami hipotecznymi. Przez naszą stronę możesz się umówić na spotkanie wideo z dowolnego miejsca. Skorzystać z naszej strony www.ing.pl/kontakt : Spot...

31-03-2025
Najbardziej pomocni użytkownicy