29-11-2023 18:50
> Jako bank nie rekomendujemy tych narzędzi, ale również nie zabraniamy z nich korzystać.
A to bardzo ciekawe. Mogę wiedzieć dlaczego? Wolicie aby klienci ustawiali proste hasła? Albo aby keyloggery łatwiej ich łapały?
Dlaczego na każdym szkoleniu z bezpieczeństwa słyszę - używajcie menedżerów haseł, a ING ich nie zaleca?
10-12-2023 17:21
„Nie rekomendujemy” w tym przypadku nie oznacza, że nie zalecamy, tylko że nie rekomendujemy konkretnego narzędzia (na rynku jest ich wiele). W ostatnich dniach, po wprowadzaniu nowej wersji Mojego ING wykonaliśmy kilka zmian, mających na celu umożliwienie działania managerów haseł.
14-12-2023 02:40
z 1password dalej nie działa
Czemu zarzucony został temat możliwości logowania pełnym hasłem jak w ING Business?
02-01-2024 11:47
Logowanie do Mojego ING w przeglądarce wymaga podania hasła, hasło pobieramy w formie maskowanej. Jeśli będziemy planowali jakieś zmiany w tym zakresie poinformujemy z odpowiednim wyprzedzeniem.
03-01-2024 12:24
Niestety nowa wersja przestała wspierać logowanie za pomocą KeePass. Jest to dosyć dziwne bo wspieranie nie wymaga żadnych dodatkowych działań ani kodu w formularzu logowania. Oznacza to, że jakiś mechanizm aktywnie blokuje możliwość korzystania z tego (i jak czytam innych) managera haseł.
Poniżej opis w jaki sposób zreprodukować problem:
Problem występuje wyłącznie na stronie https://login.ingbank.pl/mojeing/app/#login
Żaden inny portal ani bank, z którego korzystam wymagający maskowanego hasła nie zachowuje się w ten sposób. Co więcej, panel logowania ing jest popsuty, odkąd został zaktualizowany jakiś czas temu. Wcześniej logowanie z managerem KeePass i hasłem maskowanym działało bezproblemowo.
Testowane na dwóch przeglądarkach: Firefox i Chrome, z poniższymi ustawieniami autotype w KeePass:
{TAB}+{TAB}{DELAY=500}{PICKCHARS}
{TAB}{DELAY=500}{PICKCHARS}
{DELAY=1500}{PICKCHARS}
{DELAY=500}{PICKCHARS}
{PICKCHARS}
Żadne nie pomaga ominąć błędu na stronie logowania ing.
Będę wdzięczny za przekazanie do działu technicznego oraz informację czy będą plany zaadresowania tego problemu.
09-01-2024 18:13
ING tak pisało, że nie rekomendują używania menedżerów haseł itd a dzisiaj zauważyłem, że ktoś poszedł po rozum do głowy i udało się bez problemu ustawić Bitwarden tak żeby uzupełniał login i konkretne znaki z hasła maskowanego. Teraz logowanie jest OK. Klikam autouzupełnianie Bitwarden, wpisuje PIN do klucza U2F, dotykam klucza i DZIAŁA
Bez jakiegoś liczenia znaków, w końcu mogę normalnie dostać się na swoje konto mają bezpieczne, długie, losowe hasło.
Dziękuję, że zmieniliście zdanie
10-01-2024 13:03
@b9MSJPa9brrw7BS:ING tak pisało, że nie rekomendują używania menedżerów haseł itd a dzisiaj zauważyłem, że ktoś poszedł po rozum do głowy i udało się bez problemu ustawić Bitwarden tak żeby uzupełniał login i konkretne znaki z hasła maskowanego. Teraz logowanie jest OK. Klikam autouzupełnianie Bitwarden, wpisuje PIN do klucza U2F, dotykam klucza i DZIAŁA
Bez jakiegoś liczenia znaków, w końcu mogę normalnie dostać się na swoje konto mają bezpieczne, długie, losowe hasło.
Dziękuję, że zmieniliście zdanie
A udało Ci się zmusić zwykłego Bitwardena (bez żadnego klucza) do działania? U mnie nie radzi sobie z maskowaniem hasła.
10-01-2024 22:03
Tak, klucz u2f to tylko drugi czynnik logowania, więc nie ma żadnego wpływu na maskowanie hasła
W Bitwardejn dodajesz tyle pól niestandardowych ile masz znaków w haśle, przykładowo masz 20 znakowe hasło to robisz 20 pól o nazwie: "pin-1"
oczywiście numeruję kolejno. W każde pole wpisujesz 1 znak swojego hasła. Kolejny mega dziwny krok który musiałem zrobić to WYŁĄCZYĆ autouzupełnianie w Bitwarden i po tych czynnościach wszystko pięknie działa. Koniec z wpisywaniem maskowanego hasła - uzupełnia się samo po kliknięciu w Bitwarden
11-01-2024 17:37
@b9MSJPa9brrw7BS:Tak, klucz u2f to tylko drugi czynnik logowania, więc nie ma żadnego wpływu na maskowanie hasła
W Bitwardejn dodajesz tyle pól niestandardowych ile masz znaków w haśle, przykładowo masz 20 znakowe hasło to robisz 20 pól o nazwie: "pin-1"
oczywiście numeruję kolejno. W każde pole wpisujesz 1 znak swojego hasła. Kolejny mega dziwny krok który musiałem zrobić to WYŁĄCZYĆ autouzupełnianie w Bitwarden i po tych czynnościach wszystko pięknie działa. Koniec z wpisywaniem maskowanego hasła - uzupełnia się samo po kliknięciu w Bitwarden
Dzięki ogromne, to działa
15-01-2024 13:06
ING nie rekomenduje jednego konkretnego managera haseł ale managery haseł w ogólności tak. Gratulacje z bitwardenem, niestety KeePass nadal nie działa.
Dziękujemy za zgłoszenie. Przekazałem Twoje uwagi do odpowiedniego zespołu i to sprawdzimy.
08-11-2024Aplikacja nadal nie działa. Brak na stronie jakiejkolwiek informacji na ten temat. Niestety jestem coraz mniej zadowolony z tego banku.
08-11-2024Mieliśmy wczoraj problemy z działaniem aplikacji. Rozwiązaliśmy już je. Jeśli na Twoim koncie nie pojawiła się wpłata, napisz do nas na czacie, który w aplikacji znajdziesz na dole.
08-11-2024Użytkownik | Liczba Lajków |
---|---|
24 | |
13 | |
13 | |
7 | |
6 |