Odpowiedz

ZAGINEŁY PIENIĄDZE Z PRZELEWU

Dnia 15.02.2026 r. (niedziela) ING Bank Śląski zrealizował stałe zlecenie na inne moje osobiste konto. Środki w wysokości 5 000 PLN zniknęły z rachunku.

Złożyłem reklamację. Termin odpowiedzi wyznaczono na 10.03 br. Czyli niemal miesiąc oczekiwania na wyjaśnienie, co stało się z moimi pieniędzmi.

To jest niepoważne. Klient zostaje pozbawiony dostępu do własnych środków, a bank potrzebuje czterech tygodni, by ustalić, gdzie trafił przelew wykonany w swoim systemie.

Poza samą kwotą 5 000 PLN dochodzi realna strata w postaci utraconych możliwości inwestycyjnych. Kapitał pracuje albo nie pracuje — w tym przypadku został zatrzymany bez mojej zgody i bez wyjaśnienia.

Oczekuję konkretów:

• gdzie dokładnie znajdują się środki,

• dlaczego doszło do realizacji zlecenia w tej formie,

• kiedy pieniądze wrócą do pełnej dyspozycji,

• czy bank przewiduje rekompensatę za czasowe pozbawienie kapitału.

To nie jest drobna pomyłka techniczna. To realne zamrożenie prywatnych środków i brak sprawczości klienta wobec własnych pieniędzy.

Odpowiedz
0 Lajków
RAFAMIGO
Doradca z ambicjami I
Doradca z ambicjami I icon
1
0
22-02-2026
Wiadomość 1 z 1 (458 wyświetleń)
Ostatnie wpisy na forum
Re: Problem z logowaniem w aplikacji przy użyciu klucza U2F

Dzień dobry.

Bardzo dziękuję za pomoc.
Rzeczywiście pomogło wyczyszczenie Google Play services. Mogę ponownie zalogować się starymi kluczami.
Ale nowego klucza dodać niestety nie mogę.
Wyskakuje błąd w ap...

03-04-2026
Re: Problem z logowaniem w aplikacji przy użyciu klucza U2F

Dodanie pierwszego klucza musi być zautoryzowane np. kartą na urządzeniu z NFC lub w placówce lub przez mObywatela. Każdy kolejny klucz klient może aktywować samodzielnie w Moim ING. Aby to zrobić, na

...

03-04-2026
Re.: Wprowadzenie Samsung Pay

Minęło prawie pół roku i cisza w kwestii wprowadzenia Samsung Pay ( Samsung Wallet). Samsung wprowadził promocje na swoje produkty i oferuje gratisy po wykonaniu kilku płatności samsung Wallet ale cóż...

02-04-2026
Najbardziej pomocni użytkownicy