Odpowiedz

ZAGINEŁY PIENIĄDZE Z PRZELEWU

Dnia 15.02.2026 r. (niedziela) ING Bank Śląski zrealizował stałe zlecenie na inne moje osobiste konto. Środki w wysokości 5 000 PLN zniknęły z rachunku.

Złożyłem reklamację. Termin odpowiedzi wyznaczono na 10.03 br. Czyli niemal miesiąc oczekiwania na wyjaśnienie, co stało się z moimi pieniędzmi.

To jest niepoważne. Klient zostaje pozbawiony dostępu do własnych środków, a bank potrzebuje czterech tygodni, by ustalić, gdzie trafił przelew wykonany w swoim systemie.

Poza samą kwotą 5 000 PLN dochodzi realna strata w postaci utraconych możliwości inwestycyjnych. Kapitał pracuje albo nie pracuje — w tym przypadku został zatrzymany bez mojej zgody i bez wyjaśnienia.

Oczekuję konkretów:

• gdzie dokładnie znajdują się środki,

• dlaczego doszło do realizacji zlecenia w tej formie,

• kiedy pieniądze wrócą do pełnej dyspozycji,

• czy bank przewiduje rekompensatę za czasowe pozbawienie kapitału.

To nie jest drobna pomyłka techniczna. To realne zamrożenie prywatnych środków i brak sprawczości klienta wobec własnych pieniędzy.

Odpowiedz
0 Lajków
RAFAMIGO
Doradca z ambicjami I
Doradca z ambicjami I icon
1
0
22-02-2026
Wiadomość 1 z 1 (755 wyświetleń)
Ostatnie wpisy na forum
Re: Zauwafne urządzenia przy autoryzacji kluczem U2F / 2FA

Mateusz dzięki za odpowiedź. Pozostaje zatem pytanie czy ING rozważa wprowadzenie takiej samej możliwości dla wersji przeglądarkowej jak dla wersji mobilnej? Chodzi o możliwość wyłączenia konieczności

...

21-07-2026
Nadpłata kredytu, skrócenie okresu jak to zrobić

Cześć,

moja rata kapitałowa wynosi 1000 zł i  taką kwotą zrobiłam nadpłatę w aplikacji. Chciałabym skrócić okres kredytowania, a z automatu zmniejszło mi ratę. 

Czy aby to zrobić to należy wejść w apce

...

21-07-2026
Re: Zauwafne urządzenia przy autoryzacji kluczem U2F / 2FA

1. Takie rozwiązanie działa w aplikacji mobilnej, tam użytkownik może zdecydować, czy chce używać klucza u2f przy każdym logowaniu
2. Jeśli klucz jest dodany do aplikacji mobilnej, to poprosimy o niego

...

21-07-2026
Najbardziej pomocni użytkownicy