Odpowiedz

Re.: Potwierdzenie przelewu-autoryzacja

@gandahara @sud1 @wojciech Przekazaliśmy Wasze opinie do zespołu bankowości internetowej.

-----------------
Moja odpowiedź Ci pomogła? Zaakceptuj ją jako rozwiązanie.
Jeśli chcesz szybciej uzyskać odpowiedź, zachęcamy Cię do kontaktu na czacie w Moim ING lub skorzystania z Wirtualnego Asystenta
Odpowiedz
0 Lajków
AgnieszkaBin
Moderator
Moderator icon
795
173
04-09-2015
Wiadomość 11 z 86 (12 143 wyświetleń)

Dzisiaj ING pobiło samo siebie - do przelewów ZUS (ze wzorców!) doszła autoryzacja przelewów do Urzędów Skarbowych (też ze wzoraca!)... no bo przecież jak ktoś będzie chciał nas opitolić to na pewno przelew wyjściowy będzie do którejść z tych instytucji o_O

Chyba, że to jakaś subtelna sugestia ING, czy aby na pewno chcemy dotować te bezdenne dziury? :-P

Odpowiedz
0 Lajków
wojciech
Główny rachmistrz I
Główny rachmistrz I icon
246
89
02-03-2016
Wiadomość 12 z 86 (11 827 wyświetleń)

[ Edytowane ]

Nie dziw się, to wynik supertajnego systemu zabezpieczeń ING, który wie lepiej od Ciebie, co należy autoryzować, co nie.

https://spolecznosc.ingbank.pl/-/Bankowo%C5%9B%C4%87-internetowa-i-mobilna/Has%C5%82a-SMS/m-p/1830/h...

Odpowiedz
0 Lajków
Mitchris
Zaprawiony analityk II
Zaprawiony analityk II icon
161
73
05-11-2015
Wiadomość 13 z 86 (11 797 wyświetleń)

O autoryzacji transakcji decyduje nasz wewnętrzny algorytm. Zapewniamy, że metoda jest w pełni bezpieczna.

Jeśli podoba Ci się moja odpowiedź, daj mi lajka.
Jeśli odpowiedź Ci pomogła, zaakceptuj ją jako rozwiązanie.
Odpowiedz
0 Lajków
MartaK
Były moderator
Były moderator icon
672
177
04-09-2015
Wiadomość 14 z 86 (11 746 wyświetleń)

MartaK pisze:

O autoryzacji transakcji decyduje nasz wewnętrzny algorytm. Zapewniamy, że metoda jest w pełni bezpieczna.

buahahahahaha? Przepraszam, ale czy my jesteśmy w kabarecie?

i: "zapewniamy"? Jakiś audyt był przeprowadzany albo jakieś rzeczowe potwierdzenie zamiast pustosłowia?

Bo ja zapewniam, że ING ma kwaterę główną na Ksieżycu! Serio serio!

Odpowiedz
0 Lajków
wojciech
Główny rachmistrz I
Główny rachmistrz I icon
246
89
02-03-2016
Wiadomość 15 z 86 (11 744 wyświetleń)

[ Edytowane ]

Coś do przeczytania w temacie bezpiecznych algorytmów.

Odpowiedz
0 Lajków
sud1
Doradca z ambicjami III
Doradca z ambicjami III icon
61
27
29-11-2015
Wiadomość 16 z 86 (11 683 wyświetleń)

Do pracowników banku mam prośbę: lepiej nie odpowiadajcie wcale niż macie odpowiadać frazesami typu "zapewniamy, że transakcje są bezpieczne". Bardzo fajnie, że tak jest, wszyscy się cieszą z tego powodu, ale już jakiś czas temu pytałem dlaczego od dwóch-trzech miesięcy muszę autoryzować przelewy do ZUSu skoro przez ostatnie 10 lat system nigdy o to nie prosił? Jest to bardzo irytujące. Czy ktoś mógłby sensownie odpowiedzieć dlaczego tak się dzieje i czemu to zostało zmienione?

Odpowiedz
0 Lajków
atmt
Zaprawiony analityk II
Zaprawiony analityk II icon
146
77
27-11-2015
Wiadomość 17 z 86 (11 651 wyświetleń)

@atmt Dostosowaliśmy nasz mechanizm do najnowszej rekomendacji Komisji Nadzoru Finansowego (rekomendacja dotycząca bezpieczeństwa transakcji płatniczych wykonywanych w internecie).

---
Jeśli podoba Ci się moja odpowiedź, daj mi lajka.
Jeśli odpowiedź Ci pomogła, zaakceptuj ją jako rozwiązanie.
Odpowiedz
0 Lajków
MarcinB
Były moderator
Były moderator icon
445
144
04-09-2015
Wiadomość 18 z 86 (11 546 wyświetleń)

Można prosić o podanie źródła? Pobieżnie sprawdziłem stronę KNF i... nie doszukałem się.

Po wtóre - czyli możemy liczyć, że bank będzie jednak wymagał autoryzacji wszystkich transakcji (poza wzorcami) i wróci normalność? Emotikon: Mrugający

Odpowiedz
0 Lajków
wojciech
Główny rachmistrz I
Główny rachmistrz I icon
246
89
02-03-2016
Wiadomość 19 z 86 (11 544 wyświetleń)

@AgnieszkaBin

Czy wstawianie linków na forum jest zakazane ?

Czy może temat artykułu o kradzieżach kilkudziesięciu milionów złotych z kont internetowych nie jest na rękę bankowi ?

Odpowiedz
0 Lajków
sud1
Doradca z ambicjami III
Doradca z ambicjami III icon
61
27
29-11-2015
Wiadomość 20 z 86 (11 518 wyświetleń)
Ostatnie wpisy na forum
Re.: IKE - więcej niż jeden fundusz

Dziękuję za odpowiedź, chyba działa, bo spróbowałem. Ale jest to bardzo nieintuicyjne rozwiązanie. Pod tym samym przyciskiem jest otwarcie IKZE (etc.).  Sugeruje to więc, że otwieramy nowy produkt, a

...

07-01-2025
Druga transza kredytu hipotecznego

Witam, 2 stycznia złożyłem dyspozycje wypłaty drugiej ostatniej transzy kredytu. Wiem że trwa to maksymalnie 10 dni roboczych, ale może macie jakieś doświadczenia że dosłaliście wypłatę szybciej? Ile

...

07-01-2025
Re.: Pusta strona logowania w Chrome

Ok, u mnie pomogło w Chrome wyczyszczenie plików cookie również dla strony mojeing.pl

07-01-2025
Najbardziej pomocni użytkownicy