05-07-2023 08:24
Chciałbym poruszyć kwestię zakupu biletu w aplikacji mobilnej. Uważam, że jest to niemożliwe.
Czas na zakup biletu wynosi 17s (taki jest wymuszony przez dostawcę usługi). Zakładam, że liczy się on od momentu wybrania konkretnego biletu.
W tym czasie trzeba wpisać numer boczny pojazdu, potem podać PIN do aplikacji, a potem przychodzi jeszcze sms autoryzacyjny, z którego trzeba przepisać 6-cyfrowy kod.
Inna kwestia, że podawanie PIN-u w tłumie ludzi jest mało bezpieczną opcją. Szukałem, czy da się to zmienić na odcisk palca, ale nie znalazłem.
Napiszę jak to wygląda w aplikacji mobilnej konkurencji. Mam zapisane, jako ulubione, kilka rodzajów biletów.
Jeszcze przed zalogowaniem się do aplikacji wybieram jeden z nich. W tym momencie następuje prośba o zalogowanie, potwierdzam odciskiem palca. Wpisuję numer boczny pojazdu, potwierdzam i następnie zatwierdzam transakcję odciskiem palca. Koniec. W trakcie zakupu widać pasek, który pokazuje ile jeszcze brakuje do końca czasu przeznaczonego na zakup biletu (owych 17s).
06-07-2023 21:07
10-07-2023 15:22
17 sekund na zakup biletu, potwierdzenie PINem oraz przepisanie kodu z SMSa to mało – zgadzamy się. Mechanizm potwierdzenia SMS-em jest czasowy i nie zawsze wymagany. Natomiast trwają prace nad wycofaniem elementu SMS jako dodatkowa metoda weryfikacji przy zakupie biletu.
Jeśli chodzi o potwierdzenie biometrią – niestety w najbliższym czasie nie będzie to możliwe
10-07-2023 21:13
Wydaje mi się, że wystarczy zmienić kolejność czynności.
Teraz po dotknięciu Mój transport następuje logowanie do aplikacji. A mogłoby być tak. Po dotknięciu Mój transport nastąpiłby wybór rodzaju biletu (mogłyby być tu zapisane ulubione bilety), następnie byłoby logowanie do aplikacji, wpisanie numeru bocznego pojazdu i dotknięcie OK, które kończyłoby zakup i powodowałoby wylogowanie z aplikacji. Niepotrzebne byłoby wpisywanie wówczas PIN-u i kodu z sms-a. To są transakcje o małej wartości, nie potrzeba aż takich zabezpieczeń.
11-07-2023 21:30
Dziękujemy za Twoją opinię. Przyjrzymy się aktualnym rozwiązaniom.
Wiem, że nie macie tu takich możliwości, ale zamiast pisać kolejny raz na prywatnym czacie postanowiłam napisać publicznie,
bo takie sprawy trzeba nagłaśniać, a ludzi w podobnej sytuacji jest zdecydowa
... 17-02-2026Przepraszam Cię za kłopot z wpłatą. Tutaj nie mamy wglądu w dane w systemie bankowym i nie możemy się odnieść do samej reklamacji lub ruchów na Twoim koncie. Przekazałem prośbę o przyspieszenie do odp
... 17-02-2026Postanowiłam również napisać na szerszym forum o swoim problemie, bo czytając tutaj i na innych forach o skali
podobnych spraw to się włos na głowie jeży.
30.01.2026 przed godz.19.00 wpłacałam pieniądz
... 17-02-2026| Użytkownik | Liczba Lajków |
|---|---|
| 22 | |
| 17 | |
| 12 | |
| 8 | |
| 8 |