02-05-2020 14:30
Cześć, chciałem zgłosić że Wasza aplikacja w dniu dzisiejszym przeszła samą siebie. Chciałem zrobić przelew z datą przyszłą, a wyszedł z dzisiejszą. Dodatkowo dziś mi się zlagowała, jak chciałem przesunąć palcem w dół/górę lub wejść w rachunek to aplikacja wariowała na ekranie pojawił się efekt drżenia. I żeby nie było tak kolorowo to jeszcze nie można z zakładki "przelewy" cofnąć się do ekranu początkowego. A i pisanie w Moim ING na czacie też jest wyzwaniem, problem polega na tym że jakim słowie zrobiłem błąd, więc chciałem to poprawić. Usunąłem literę a poddaniu nowej we właściwym miejscu litera przeskoczyła na koniec wiadomości.
Wasza aplikacja nie jest najlepsza pod kontem stabilności, ale jak dla mnie jest intuicyjna więc z niej korzystam. Ostatnio było z nią już wszystko ok, ale jak widać po ostatniej aktualizacji (zmiana szaty graficznej) ktoś coś s***olił - przepraszam za to słowo, ale inaczej nie da się określić tego co teraz się dzieje z aplikacją.
Nagrałem filmik jak się zachowuje wasza aplikacja, chętnie udostępnię go bezpośrednio do banku.
02-05-2020 14:55
Proszę, napisz do nas wiadomość w bankowości inetrnetowej. Dodaj film jako załącznik. Przekażemy Twoją wiadomość osobą, które pracują nad aplikacją mobilną.
02-05-2020 17:36
Pisałem na czacie, chciałem oddać jako załącznik ale:
02-05-2020 18:58
Innych załączników nie dodasz, ale opisz nam szczegółowo, co dzieje się z aplikacją w bankowości internetowej w zakładce „Wiadomości”.
03-05-2020 11:44
Czy problem z uruchomieniem aplikacji na androidzie 5.1 zostal usuniety? ... Jezeli tak - w jaki sposob mam sie zalogowac, bo w moim przypadku do momentu zalogowania jest wszystko ok, potem pojawia sie komunikat o pobieraniu wiekszej ilosci danych dla aplikacji i na tym ladowanie sie konczy... Dodam tylko, ze urzadzenie podlaczone jest do sieci wifi, inaczej nie ma mozliwosci oraz ze na tym samym urzadzeniu z androidem 6.0 chodzi(ło) bez problemu... W zalaczniku zrzut ekranu w miejscu gdzie aplikacja sie zawiesza.
04-05-2020 08:06
djzloty Niestety usterka na urządzeniach z system Android 5.0 oraz 5.1 nadal występuje Pracujemy nad jej usunięciem.
Prosimy, w tej sprawie skontaktuj się z nami na czacie w Moim ING w dni robocze od 8-16 i specjaliści od restrukturyzacji sprawdzą Twoją sytuację i dane w systemie bankowym.
02-11-2024