14-05-2020 13:05
Dzień dobry,
od niedawna jestem klientem ING. Rozważam zainstalowanie aplikacji mobilnej na smartfonie z Androidem 7.0. Jedną z podstawowych zasad bezpieczeństwa bankowości mobilnej jest aktualizacja oprogramowania na bieżąco, tymczasem w internecie znalazłem informacje, że ta wersja Androida nie otrzymuje już aktualizacji bezpieczeństwa.
Czy używanie aplikacji Moje ING na Androidzie 7.0 jest bezpieczne?
Będę wdzięczny za wszelkie odpowiedzi.
15-05-2020 13:43
Możesz bezpiecznie korzystać z naszej aplikacji mobilnej na swoim telefonie. Pamiętaj jednak o podstawowych zasadach bezpieczeństwa. Nigdy nie podawaj pełnego hasła przy aktywacji aplikacji, nie udostępniaj również nikomu swojego kodu PIN oraz nie pobieraj aplikacji z niezaufanych źródeł.
Jeśli zgubisz telefon lub zostanie Ci on ukradziony, na którym miałeś aktywną aplikację Moje ING mobile powinieneś natychmiast usunąć to urządzenie z listy urządzeń zaufanych w Moim ING. Wtedy inna osoba nie będzie mogła się już zalogować do aplikacji na tym telefonie.
Szczegółowe informacje o zasadach bezpieczeństwa znajdziesz na naszej stronie https://www.ing.pl/indywidualni/bankowosc-internetowa/bezpieczenstwo
Z racji tego, że masz u nas kredyt hipoteczny wspólny z żoną, to macie również wskazane konto, z którego kredyt jest spłacany. W takiej sytuacji każdy ze współposiadaczy kredytu może zostać poproszony
... 21-11-2024