Odpowiedz

Moje ING na starszym Androidzie

Dzień dobry,

od niedawna jestem klientem ING. Rozważam zainstalowanie aplikacji mobilnej na smartfonie z Androidem 7.0. Jedną z podstawowych zasad bezpieczeństwa bankowości mobilnej jest aktualizacja oprogramowania na bieżąco, tymczasem w internecie znalazłem informacje, że ta wersja Androida nie otrzymuje już aktualizacji bezpieczeństwa.

Czy używanie aplikacji Moje ING na Androidzie 7.0 jest bezpieczne?

Będę wdzięczny za wszelkie odpowiedzi.

Odpowiedz
0 Lajków
westernowiec
Doradca z ambicjami I
Doradca z ambicjami I icon
1
0
14-05-2020
Wiadomość 1 z 2 (5 359 wyświetleń)

Re: Moje ING na starszym Androidzie

Możesz bezpiecznie korzystać z naszej aplikacji mobilnej na swoim telefonie. Pamiętaj jednak o podstawowych zasadach bezpieczeństwa. Nigdy nie podawaj pełnego hasła przy aktywacji aplikacji, nie udostępniaj również nikomu swojego kodu PIN  oraz nie pobieraj aplikacji z niezaufanych źródeł. 

Jeśli zgubisz telefon lub zostanie Ci on ukradziony, na którym miałeś aktywną aplikację Moje ING mobile powinieneś natychmiast usunąć to urządzenie z listy urządzeń zaufanych w Moim ING. Wtedy inna osoba nie będzie mogła się już zalogować do aplikacji na tym telefonie. 

Szczegółowe informacje o zasadach bezpieczeństwa znajdziesz na naszej stronie https://www.ing.pl/indywidualni/bankowosc-internetowa/bezpieczenstwo

-----------------
Moja odpowiedź Ci pomogła? Zaakceptuj ją jako rozwiązanie.
Jeśli chcesz szybciej uzyskać odpowiedź, zachęcamy Cię do kontaktu na czacie w Moim ING lub skorzystania z Wirtualnego Asystenta.
KamilaC
Moderator
Moderator icon
193
72
04-09-2015
Wiadomość 2 z 2 (5 264 wyświetleń)
Ostatnie wpisy na forum
Re: Re.: Aplikacja ING na systemach AOSP, bez Google Play Services.

Naszą aplikację możesz zainstalować jedynie z autoryzowanego sklepu Google Play lub AppStore. Na ten moment nie planujemy zmian w tym temacie. 

12-03-2026
FWK a refinansowanie

Korzystam z FWK w innym banku. Czy mogę przenieść kredyt do ING?

12-03-2026
Re.: Aplikacja ING na systemach AOSP, bez Google Play Services.

Dzień dobry, jak dziś wygląda podejście banku do sprawy?

Jest coraz większa nisza na telefony "degoogled" oraz telefony oparte na Linuksie, polski Mudita, fińska Jolla, holenderski Fairphone, niemiecki

...

12-03-2026
Najbardziej pomocni użytkownicy