Odpowiedz

Autoryzacja sms

Hej Emotikon: Szczęśliwy zmieniłam telefon, a co za tym idzie musiałam zainstalować moje ing w najnowszej wersji. Od tego czasu muszę potwierdzać każda transakcje (nawet kilka zł blikiem)nie tylko pinem do aplikacji, ale dodatkowo kodem z SMS. Czy da się to jakoś wyłączyć?
Jeśli tak proszę o instrukcje, bo niestety nic nie mogę znaleźć
Aleksandra3
Doradca z ambicjami I
Doradca z ambicjami I icon
1
3
26-09-2022
Wiadomość 1 z 18 (24 328 wyświetleń)

Re: Autoryzacja sms

Za każdym razem, gdy użytkownik loguje się lub zleca dyspozycje w Moje ING/Moje ING mobile, nasz system bezpieczeństwa błyskawicznie analizuje sytuację i dobiera odpowiedni sposób autoryzacji. Ocenia też, czy dodatkowa autoryzacja jest potrzebna. Po instalacji aplikacji na nowym telefonie ta autoryzacja jest wzmocniona tzn. może być potwierdzenie kodem PIN i SMS-em. Po czasie autoryzacja wróci do jednej metody potwierdzenia płatności. Nie możesz tego zmienić. 

-----------------
Moja odpowiedź Ci pomogła? Zaakceptuj ją jako rozwiązanie.
Jeśli chcesz szybciej uzyskać odpowiedź, zachęcamy Cię do kontaktu na czacie w Moim ING lub skorzystania z Wirtualnego Asystenta.
Odpowiedz
0 Lajków
DominikaW
Moderator
Moderator icon
251
47
11-02-2020
Wiadomość 2 z 18 (24 282 wyświetleń)

Bardzo to denerwujące, zwłaszcza że smsy są długie i trudno mi je zapamiętać żeby wpisać. Dzięki temu przestałam płacić blikiem, bo blokuję kasy. W którejś aplikacji bankowej smsy wysłane do potwierdzenia wczytują się automatycznie, czy w ING też jest taka możliwość? 

agnieszkha
Nowy w branży II
Nowy w branży II icon
2
1
15-10-2021
Wiadomość 3 z 18 (23 345 wyświetleń)

Kody autoryzacyjne przy płatności BLIK nie będą pojawiały się za każdym razem. O tym decyduje nasz system bezpieczeństwa. 
Zalecamy przepisanie tego kodu podczas płatności. 
W aplikacji kody autoryzacyjne nie wczytują się automatycznie.

-----------------
Jeśli chcesz szybciej uzyskać odpowiedź, zachęcamy Cię do kontaktu na czacie w Moim ING lub skorzystania z Wirtualnego Asystenta.
Odpowiedz
0 Lajków
WiolettaS
Moderator
Moderator icon
546
122
04-09-2015
Wiadomość 4 z 18 (23 189 wyświetleń)

Jak nie można tego zmienić to proponuję wprowadzić wchodząc w smsa, żeby można było automatycznie wkleić jego zawartość do aplikacji. Spotkałem się z czymś takim np.: autoryzacji aplikacji Inpost.

Odpowiedz
0 Lajków
pirates69
Doradca z ambicjami I
11
0
26-01-2023
Wiadomość 5 z 18 (22 742 wyświetleń)

jestem w podobnej sytuacji bo ze względu na mulenie, musiałem przeinstalować aplikację.

Odpowiedz
0 Lajków
pirates69
Doradca z ambicjami I
11
0
26-01-2023
Wiadomość 6 z 18 (22 739 wyświetleń)

Przekazałem Twój pomysł do odpowiedniego zespołu.

-----------------
Odpowiedz
0 Lajków
KarolB
Moderator
Moderator icon
154
23
02-09-2021
Wiadomość 7 z 18 (22 613 wyświetleń)

dziękuję.

Odpowiedz
0 Lajków
pirates69
Doradca z ambicjami I
11
0
26-01-2023
Wiadomość 8 z 18 (21 686 wyświetleń)

Re.: Autoryzacja sms

Też miałem ten problem. Blik w ING jest praktycznie dla mnie nie do użytku. Musiałem niestety zmienić bank.

Odpowiedz
0 Lajków
interfazi
Doradca z ambicjami I
1
0
17-03-2023
Wiadomość 9 z 18 (21 029 wyświetleń)

Re.: Autoryzacja sms

Jest mała podpowiedź jak sobie ułatwić obsługę BLIKA-a autoryzacją SMS-em. Kiedy chcemy wygenerować kod BLIK i otrzymujemy informacje o potrzebie dodatkowej autoryzacji, przychodzi nam SMS. Kiedy ten SMS jest w górnej części ekranu na tle bankowej aplikacji mobilnej z częściową treścią, trzeba go rozwinąć - przesuwając palcem w dół od górnej krawędzi ekranu, lub klikając malutką strzałeczkę "v" w tym SMS-ie. Trzeba to zrobić szybko, zanim SMS-push zniknie. Jeżeli zdążymy, zobaczymy rozwiniętą, pełną treść SMS-a z kodem. Ten SMS będzie nadal na tle ekranu autoryzacji ING-mobil. I należy wtedy po prostu palcem dotknąć okienko do wpisania kodu autoryzacji. Rozwinięta od góry wiadomość nie powinien zniknąć, a zarazem nie przesłania okienka do autoryzacji, powinna wyskoczyć klawiaturka i przepisujemy kod z widocznego wyżej SMS-a do okienka poniżej. Może mieć znaczenie wielkość czcionki jaką mamy ustawioną w systemie telefonu. Zbyt duża, może powodować, że SMS-push po rozwinięciu przesłoni nam okno do przepisania kodu autoryzacji. Też liczę na to, że w końcu systemowi ING się znudzi wysyłanie SMS-push.

jacekwing
Nowy w branży II
Nowy w branży II icon
1
1
11-04-2023
Wiadomość 10 z 18 (20 118 wyświetleń)
Ostatnie wpisy na forum
Re.: import przelewów split payment (MPP)

Czy coś się może zmieniło w tej kwestii?

24-12-2024
Re.: import przelewów split payment (MPP)

No właśnie nie jest to takie proste, bo ING Business nie jest dostępne dla JDG. Więc nawet jeśli ktośzdecyduje się płacić więcej, to nie musiałby najpierw się przekształcić w spółkę.

24-12-2024
Re.: Limit zadłużenia

Skontaktuj się z nami przez czat w Moim ING. Specjaliści z tego zakresu są dostępni w dni robocze od 8:00 do 16:00. Dostępne opcje w tej sytuacji możemy sprawdzić również pod numerem 32 357 00 77 w dn

...

24-12-2024
Najbardziej pomocni użytkownicy