28-07-2019 09:25
Niedawno zacząłem korzystać z bankowości internetowej ING, ale już niezmiernie mi brakuje jednej funkcjonalności - możliwości ustawienia cyklicznego doładowania telefonu na określoną kwotę, co konkretną liczbę dni. Chyba wszyscy operatorzy telefonów na kartę oczekują doładowania co 7 lub 30 dni, stąd taka funkcjonalność jest niezmiernie przydatna, a chyba, z punktu widzenia systemu, nie różni się zbytnio od standardowego zlecenia stałego? Tak, oczywiście mój poprzedni Bank oferował to w swoim serwisie ;-) Pozdrawiam!
29-07-2019 07:30
Dzięki za opinię
Przekazałam Twoją sugestię do zespołu, który zajmuje się rozwojem naszej bankowości.
15-01-2021 16:09
Dzień dobry,
Zgłaszałem taką potrzebę już ze trzy razy na oficjalną infolinię banku. Zawsze ta sama odpowiedź - przekażemy do odpowiedniego działu, ale brak jakichkolwiek postępów w tej sprawie..
Czy 'odpowiedni dział' mógłby coś podziałać i ułatwić nam korzystanie z doładowań telefonu? W poprzedniej wersji aplikacji było to banalnie proste, a teraz trzeba robić to całkowicie manualnie.
Pozdrawiam,
Adrian Koszowski
15-01-2021 18:10
Dawno dawno temu....za czasów "starej" bankowości były takie rarytasy ![]()
16-01-2021 16:18
@Ad2 Wszystkie głosy, pomysły i sugestie użytkowników przekazujemy do zespołów, które zajmują się danymi tematami. Niestety aktualnie nie mamy dodatkowych informacji o uruchomieniu tej funkcji. Mimo to, wszystkie takie głosy są dla nas ważne i mogą wpłynąć na uruchomienie danej funkcji lub usługi. Jeśli będziemy mieli udostępnić taką funkcję, to poinformujemy o tym wcześniej na naszej stronie lub w wiadomości w Moim ING.
10-03-2021 06:14
Zarejestrowałem się specjalnie, żeby się pod tym podpisać. Proszę to wprowadzić.
Jakiś czas temu miałem zmieniać bank, ale zostałem w ING konkretnie z tego powodu, że portal użytkownika przeszedł renowację, po której stał się bardzo funkcjonalny i wygodny (dziękuję programistom, którzy tego dokonali - dobra robota!). Nie zabierajcie mi teraz, proszę, argumentów.
11-03-2021 06:25
Dziękujemy za opinię o bankowości internetowej i sugestię co do cyklicznych doładowań 😊
Dzień dobry,
czy za zamknięcie IKZE przed upływem 12 miesięcy na które nie zostały dokonane żadne wpłaty zostanie pobrana prowizja za zwrot?
Dziękujemy za opinię. Przekazałem ją do zespołu odpowiedzialnego za naszą bankowość.
12-12-2025Witam,
Proszę o powiększenie pola tekstowego "Tytuł" oraz "Nazwa i adres odbiorcy", tak jak to było w starej wersji, a najlepiej umożliwienie opcji powrotu do starego interfejsu. Ten jest nieintuicyjny
... 12-12-2025| Użytkownik | Liczba Lajków |
|---|---|
| 5 | |
| 4 | |
| 4 | |
| 3 | |
| 3 |