07-03-2021 23:32
Witam.
Kupiłem fundusze inwestycyjne i po jakimś czasie chcę je sprzedać, W momencie sprzedaży poniosę jakieś koszty(np prowizje bankowe itp ?) czy dostanę taka samą kwotę jaką mam na dzień sprzedaży na funduszach ? Oczywiście pomijam wątek że od zysku zabierają 19% podatku.
08-03-2021 21:36
Tabele opłat dla danego Towarzystwa Funduszy Inwestycyjnych znajdziesz na naszej stronie.
Fundusze odkupują lub sprzedają jednostki uczestnictwa po cenie z Dnia Wyceny. Dni Wyceny określone są w prospektach poszczególnych funduszy.
Dyspozycje realizujemy według schematu:
- jeśli złożysz dyspozycję między godziną 9:00 a 19:15 przekazujemy ją do realizacji w tym samym dniu roboczym o godz. 19:15,
- jeśli złożysz dyspozycję między godziną 19:15 a 9:00 następnego dnia roboczego - przekazujemy do realizacji o godz. 9:00.
Jeśli złożysz dyspozycję w dniu wolnym od pracy, przekażemy je do realizacji o 9:00 w najbliższym dniu roboczym.
Sprzedaż lub odkupienie jednostek uczestnictwa funduszy trwa od 4 do 7 dni roboczych. Tak, jak też napisałeś - dochód z inwestycji w fundusze inwestycyjne jest opodatkowany 19-procentowym podatkiem dochodowym od osób fizycznych.
Hej, korzystając z Vinted, olx czy innych portali w ramach bezpieczeństwa swoich danych nie podaje swoich prawdziwych danych, pojawił się problem pierwszy raz dopiero gdy założyłem konto w ING, przysz
... 22-11-2024Użytkownik | Liczba Lajków |
---|---|
4 | |
3 | |
3 | |
1 | |
1 |