Płatności

Odpowiedz

Sprzedaż funduszy inwestycyjnych

Witam.

Kupiłem fundusze inwestycyjne i po jakimś czasie chcę je sprzedać, W momencie sprzedaży poniosę jakieś koszty(np prowizje bankowe itp ?) czy dostanę taka samą kwotę jaką mam na dzień sprzedaży na funduszach ? Oczywiście pomijam wątek że od zysku zabierają 19% podatku.

Odpowiedz
0 Lajków
Sebastian1979
Doradca z ambicjami I
Doradca z ambicjami I icon
1
0
07-03-2021
Wiadomość 1 z 2 (5 111 wyświetleń)

Re: Sprzedaż funduszy inwestycyjnych

Tabele opłat dla danego Towarzystwa Funduszy Inwestycyjnych znajdziesz na naszej stronie.  
Fundusze odkupują lub sprzedają jednostki uczestnictwa po cenie z Dnia Wyceny. Dni Wyceny określone są w prospektach poszczególnych funduszy.
Dyspozycje realizujemy według schematu:
- jeśli złożysz dyspozycję między godziną 9:00 a 19:15 przekazujemy ją do realizacji w tym samym dniu roboczym o godz. 19:15,
- jeśli złożysz dyspozycję między godziną 19:15 a 9:00 następnego dnia roboczego - przekazujemy do realizacji o godz. 9:00.  
Jeśli złożysz dyspozycję w dniu wolnym od pracy, przekażemy je do realizacji o 9:00 w najbliższym dniu roboczym.
Sprzedaż lub odkupienie jednostek uczestnictwa funduszy trwa od 4 do 7 dni roboczych. Tak, jak też napisałeś - dochód z inwestycji w fundusze inwestycyjne jest opodatkowany 19-procentowym podatkiem dochodowym od osób fizycznych.

Odpowiedz
0 Lajków
DamianB
Były moderator
Były moderator icon
108
21
14-12-2020
Wiadomość 2 z 2 (5 078 wyświetleń)
Ostatnie wpisy na forum
Re.: Rozpatrzenie wniosku

Tak - wspaniale. Należy nadmienić, że proces weryfikacji dokumentów nie jest realizowany do zakończenia w jednym kroku. Kiedy znajdujecie państwo brak - podajecie wymaganie i wniosek trafia na koniec

...

31-03-2025
Re.: Długi proces decyzyjności

Dziękuje za odpowiedź Pani Natalio.
Niestety ale nie widzę sensu dla mnie składania reklamacji bo nic to nie zmieni. Termin minął.
Jeżeli to ma przysporzyć państwu źródła do poprawy procesu - to ja podz

...

31-03-2025
Re.: Elewacja - kredyt hipoteczny

Prosimy w tej sprawie skontaktuj się z naszymi doradcami hipotecznymi. Przez naszą stronę możesz się umówić na spotkanie wideo z dowolnego miejsca. Skorzystać z naszej strony www.ing.pl/kontakt : Spot...

31-03-2025
Najbardziej pomocni użytkownicy