Odpowiedz

Blokada blik

Dzień dobry! Chciałam dokonać zakupów na allegro poprzez blik. Niestety w historii transakcji pojawiło się, że została nałożona blokada na płatność blik. Pieniądze nie zostały ściągnięte z konta. Przypomnę, że po wpisaniu kodu blik nie przyszło powiadomienie o wpisaniu pinu do aplikacji, tak jak zawsze mi wyskakiwało przy zakupach na allegro przez blik a z blokadą spotkałam się pierwszy raz.
Odpowiedz
0 Lajków
T_15
Doradca z ambicjami I
Doradca z ambicjami I icon
1
0
20-12-2019
Wiadomość 1 z 4 (10 497 wyświetleń)

Re: Blokada blik

@T_15 Jeśli płatność nie doszła do skutku, blokadę ściągniemy do 48 godzin. Po tym czasie pieniądze wrócą na Twoje konto. Nie zawsze przy transakcji BLIK prosimy o potwierdzenie PIN-em w aplikacji.

Dodam, że w niektórych sklepach internetowych oraz w zapamiętanych przeglądarkach możesz płacić  BLIKiem bez pobierania kodu. Możesz włączyć tę opcję w trakcie płatności na ekranie potwierdzenia transakcji należy zaznaczyć  "Zapamiętaj płatność i zapłać". Przy kolejnych zakupach, gdy wybierzesz płatność BLIKIEM, potwierdzisz ją tylko PIN-em na telefonie.

...
Jeśli podoba Ci się moja odpowiedź, daj mi lajka.
Jeśli odpowiedź Ci pomogła, zaakceptuj ją jako rozwiązanie.
KamilaC
Były moderator
Były moderator icon
177
69
04-09-2015
Wiadomość 2 z 4 (10 401 wyświetleń)

Re.: Blokada blik

Witam zapłaciłam blikiem zamówienia ale nie doszło bo jest blokada ale mi skonta pobrali pieniądze na zakup zamówienia.czy jest możliwe odzyskać spowrotem pieniądze z blokady dziękuję i pozdrawiam
Odpowiedz
0 Lajków
Gabwoz1324
Nowy w branży II
Nowy w branży II icon
1
0
26-08-2022
Wiadomość 3 z 4 (2 704 wyświetleń)

Re: Re.: Blokada blik

Zablokowana płatności BLIK powinna zostać odblokowana do następnego dnia roboczego, jeśli tak się nie stało, napisz proszę do nas na czacie w Moje ING. Sprawdzimy tę sytuację i postaramy się pomóc wyjaśnić tę sytuację.

**
Jeśli podoba Ci się moja odpowiedź, daj mi lajka.
Moja odpowiedź Ci pomogła? Zaakceptuj ją jako rozwiązanie!
Odpowiedz
0 Lajków
NataliaKr
Moderator
Moderator icon
348
68
18-01-2021
Wiadomość 4 z 4 (2 670 wyświetleń)
Ostatnie wpisy na forum
PIT-38 dywidenda zagraniczna ???

Dzień dobry

Dostałem dywidendę w 2022r ze spółki notowanej na GPW a mającą siedzibę za granicą (ASBIS). I tu moje pytanie skąd mam wiedzieć czy dana spółka przelała na moje konto dywidendę BRUTTO (po

...

21-03-2023
Re: Widok przed zalogowaniem

Po kilku godzinach wszystko wróciło do normy. Byłem zdziwiony, bo u żony wszystko było ok. U mnie podglądu nie było. Przestraszyłem się, bo to jedna z najlepszych opcji ze wszystkich banków w jakich p

...

21-03-2023
Re.: Blokada konta przez brak oświadczenia

17 lat jestem klientem banku a ten bez zapowiedzi blokuje mi konta. Nie mam dostępu do swoich pieniędzy od dwóch tygodni. Bank zablokował konto beż podania przyczyny. Idę do placówki nic nie wiedzą ka...

21-03-2023
Najbardziej pomocni użytkownicy