Odpowiedz

Blokada blik

Dzień dobry! Chciałam dokonać zakupów na allegro poprzez blik. Niestety w historii transakcji pojawiło się, że została nałożona blokada na płatność blik. Pieniądze nie zostały ściągnięte z konta. Przypomnę, że po wpisaniu kodu blik nie przyszło powiadomienie o wpisaniu pinu do aplikacji, tak jak zawsze mi wyskakiwało przy zakupach na allegro przez blik a z blokadą spotkałam się pierwszy raz.
T_15
Doradca z ambicjami I
Doradca z ambicjami I icon
1
1
20-12-2019
Wiadomość 1 z 6 (31 203 wyświetleń)

Re: Blokada blik

@T_15 Jeśli płatność nie doszła do skutku, blokadę ściągniemy do 48 godzin. Po tym czasie pieniądze wrócą na Twoje konto. Nie zawsze przy transakcji BLIK prosimy o potwierdzenie PIN-em w aplikacji.

Dodam, że w niektórych sklepach internetowych oraz w zapamiętanych przeglądarkach możesz płacić  BLIKiem bez pobierania kodu. Możesz włączyć tę opcję w trakcie płatności na ekranie potwierdzenia transakcji należy zaznaczyć  "Zapamiętaj płatność i zapłać". Przy kolejnych zakupach, gdy wybierzesz płatność BLIKIEM, potwierdzisz ją tylko PIN-em na telefonie.

-----------------
Moja odpowiedź Ci pomogła? Zaakceptuj ją jako rozwiązanie.
Jeśli chcesz szybciej uzyskać odpowiedź, zachęcamy Cię do kontaktu na czacie w Moim ING lub skorzystania z Wirtualnego Asystenta.
KamilaC
Moderator
Moderator icon
185
71
04-09-2015
Wiadomość 2 z 6 (31 103 wyświetleń)

Re.: Blokada blik

Witam zapłaciłam blikiem zamówienia ale nie doszło bo jest blokada ale mi skonta pobrali pieniądze na zakup zamówienia.czy jest możliwe odzyskać spowrotem pieniądze z blokady dziękuję i pozdrawiam
Gabwoz1324
Nowy w branży II
Nowy w branży II icon
1
1
26-08-2022
Wiadomość 3 z 6 (23 406 wyświetleń)

Re: Re.: Blokada blik

Zablokowana płatności BLIK powinna zostać odblokowana do następnego dnia roboczego, jeśli tak się nie stało, napisz proszę do nas na czacie w Moje ING. Sprawdzimy tę sytuację i postaramy się pomóc wyjaśnić tę sytuację.

-----------------
Jeśli chcesz szybciej uzyskać odpowiedź, zachęcamy Cię do kontaktu na czacie w Moim ING lub skorzystania z Wirtualnego Asystenta.
NataliaKr
Moderator
Moderator icon
439
82
18-01-2021
Wiadomość 4 z 6 (23 371 wyświetleń)

Re.: Blokada blik

potrzebuje podobnej pomocy ponieważ niewiem czy przyjdzie jakiekolwiek powaidomienie o ściągnięciu blokady. możecie mi cos powiedziec o tym?
Tw3lve
Nowy w branży II
Nowy w branży II icon
1
1
17-06-2023
Wiadomość 5 z 6 (19 346 wyświetleń)

Re: Re.: Blokada blik

Po ściągnięciu blokady nie będzie komunikatu. Sprawdź historię swojego konta.

-----------------
MateuszF
Moderator
Moderator icon
591
127
12-04-2017
Wiadomość 6 z 6 (19 274 wyświetleń)
Ostatnie wpisy na forum
OKO bonus - ile można mieć?

Cześć,

Ile można mieć kont oko bonus dla pojedynczego użytkownika?

Ile można mieć kont oko bonus dla konta małżeńskiego?

26-12-2024
Re.: import przelewów split payment (MPP)

Czy coś się może zmieniło w tej kwestii?

24-12-2024
Re.: import przelewów split payment (MPP)

No właśnie nie jest to takie proste, bo ING Business nie jest dostępne dla JDG. Więc nawet jeśli ktośzdecyduje się płacić więcej, to nie musiałby najpierw się przekształcić w spółkę.

24-12-2024
Najbardziej pomocni użytkownicy