02-02-2016 09:02
Jak długo czeka się w banku ING na decyzję wstępną w kredycie hipotecznym?
02-02-2016 13:04 – ostatnio edytowany 04-02-2016 10:05 przez AgnieszkaBin
Wnioskując o kredyt hipoteczny w oddziale banku, podejmujemy decyzję ostateczną.
Obecnie uśredniony czas podjęcia takiej decyzji to 16 dni roboczych od momentu złożenia kompletu dokumentów. Okres ten może ulec zmianie.
18-02-2016 15:52
Absolutnie się nie zgadzam w w/w twierdzeniem. Zesztą można poczytać inne fora. Inni czekają średnio ponad 2 mce.
My obecnie czekamy już ponad półtora miesiące na rozpoznianie naszego wniosku !!!
Do doradcy musimy sami ciągle wydzwaniać i pytać o potępy !!! Ciąle proszą nas o cierpliwość bo podobo nie ma ludzi do pracy, dużo wniosków i inne takie zbywanie klienta !!! Obecnie poważnie zaczynamy się zastanawiać nad wycofaniem wniosku i udaniem się do konkurencji.
18-02-2016 21:42
Czy ktoś jeszcze to może potwierdzić? :/
ING to mój pierwszy wybór, ale jeżeli tak obecnie wygląda sytuacja, to może rzeczywiście trzeba będzie się zdecydować na plan B w konkurencyjnym banku. Wniosek złożony został tam później, a już dostałem od nich wstępną, pozytywną decyzję...
19-02-2016 07:24
Witam z powolną pracą należy się pogodzić wniosek składany 13/01 po 11 dniach informacja że mnależy donieść dokumenty , 1/02 dokumenty doniesione i cisza a na chwilę obecną mamy 15 dzień , poczekamy zobaczymy, decyzji nie ma żadnej , proszę czekać tylko słyszę
22-02-2016 20:09
ja składałem 8 stycznia i też cisza, chodź jestem już po wizycie rzeczoznawcy 15 lutego, myślę że w 2 miesiącach się zamkne...
23-02-2016 17:00
Jak to mówią "klient nasz pan" nie zawsze idzie w parze z rzeczywistością. Czekam od 29 stycznia na jakis znak z banku to troche przesada. Dobrze że bynajmniej konkurencja działa szybciej. Pomimo tego że wniosek był złożony później jesteśmy juz po wizycie rzeczoznawcy który też szybko uwinął się z dokumentami i dostarczył je do banku w zeszłym tygodniu. Tak więc liczymy że w tym tyg. bedzie jakaś dobra wiadomość chociaż z konkurencji bo bank ING coś chyba za wolno działa.
23-02-2016 20:50
Oferta tak dobra, a i strach przed drożejącymi kredytami, że wniosków od groma. Wiem co mówię, bo w moim oddziale, wnioski dzień za dniem składane i niestety na rozpatrzenie trzeba czekać. Wszystkie na raz, aby profesjonalnie zostały przygotowane - tak się nie da. Jak się spieszy to się diabeł cieszy, a chyba lepiej by wszystko było dograne w 100%, niżeli potem wynikały by nieścisłości czy braki co nie?
23-02-2016 21:22
jak idzie ktoś do sklepu to oczekuje, że kasy będa wszystkie czynne a nie jedna w czasie trwanie hitowej promocji. Tak samo u Państwa. Chodzi o szacunek dla drugiej strony. Wdać decyzję wstępną (cokolwiek ona oznacza) po 20 dniach - roboczych i twierdzić, ze nie jest wiążąca - to trudne do zrozumienia. Co z instytucją promesy?
24-02-2016 03:18
27 styczeń złożony wniosek z kompletem dokumentów bez operatu szacunkowego, 4 lutego był u mnie rzeczoznawca wynajęty przez bank, 17 lutego dostałem pozytywną decyzję kredytową. Do końca lutego podpisuję umowę.
Aplikacja nadal nie działa. Brak na stronie jakiejkolwiek informacji na ten temat. Niestety jestem coraz mniej zadowolony z tego banku.
08-11-2024Mieliśmy wczoraj problemy z działaniem aplikacji. Rozwiązaliśmy już je. Jeśli na Twoim koncie nie pojawiła się wpłata, napisz do nas na czacie, który w aplikacji znajdziesz na dole.
08-11-2024