02-02-2016 09:02
Jak długo czeka się w banku ING na decyzję wstępną w kredycie hipotecznym?
02-02-2016 13:04 – ostatnio edytowany 04-02-2016 10:05 przez AgnieszkaBin
Wnioskując o kredyt hipoteczny w oddziale banku, podejmujemy decyzję ostateczną.
Obecnie uśredniony czas podjęcia takiej decyzji to 16 dni roboczych od momentu złożenia kompletu dokumentów. Okres ten może ulec zmianie.
18-02-2016 15:52
Absolutnie się nie zgadzam w w/w twierdzeniem. Zesztą można poczytać inne fora. Inni czekają średnio ponad 2 mce.
My obecnie czekamy już ponad półtora miesiące na rozpoznianie naszego wniosku !!!
Do doradcy musimy sami ciągle wydzwaniać i pytać o potępy !!! Ciąle proszą nas o cierpliwość bo podobo nie ma ludzi do pracy, dużo wniosków i inne takie zbywanie klienta !!! Obecnie poważnie zaczynamy się zastanawiać nad wycofaniem wniosku i udaniem się do konkurencji.
18-02-2016 21:42
Czy ktoś jeszcze to może potwierdzić? :/
ING to mój pierwszy wybór, ale jeżeli tak obecnie wygląda sytuacja, to może rzeczywiście trzeba będzie się zdecydować na plan B w konkurencyjnym banku. Wniosek złożony został tam później, a już dostałem od nich wstępną, pozytywną decyzję...
19-02-2016 07:24
Witam z powolną pracą należy się pogodzić wniosek składany 13/01 po 11 dniach informacja że mnależy donieść dokumenty , 1/02 dokumenty doniesione i cisza a na chwilę obecną mamy 15 dzień , poczekamy zobaczymy, decyzji nie ma żadnej , proszę czekać tylko słyszę
22-02-2016 20:09
ja składałem 8 stycznia i też cisza, chodź jestem już po wizycie rzeczoznawcy 15 lutego, myślę że w 2 miesiącach się zamkne...
23-02-2016 17:00
Jak to mówią "klient nasz pan" nie zawsze idzie w parze z rzeczywistością. Czekam od 29 stycznia na jakis znak z banku to troche przesada. Dobrze że bynajmniej konkurencja działa szybciej. Pomimo tego że wniosek był złożony później jesteśmy juz po wizycie rzeczoznawcy który też szybko uwinął się z dokumentami i dostarczył je do banku w zeszłym tygodniu. Tak więc liczymy że w tym tyg. bedzie jakaś dobra wiadomość chociaż z konkurencji bo bank ING coś chyba za wolno działa.
23-02-2016 20:50
Oferta tak dobra, a i strach przed drożejącymi kredytami, że wniosków od groma. Wiem co mówię, bo w moim oddziale, wnioski dzień za dniem składane i niestety na rozpatrzenie trzeba czekać. Wszystkie na raz, aby profesjonalnie zostały przygotowane - tak się nie da. Jak się spieszy to się diabeł cieszy, a chyba lepiej by wszystko było dograne w 100%, niżeli potem wynikały by nieścisłości czy braki co nie?
23-02-2016 21:22
jak idzie ktoś do sklepu to oczekuje, że kasy będa wszystkie czynne a nie jedna w czasie trwanie hitowej promocji. Tak samo u Państwa. Chodzi o szacunek dla drugiej strony. Wdać decyzję wstępną (cokolwiek ona oznacza) po 20 dniach - roboczych i twierdzić, ze nie jest wiążąca - to trudne do zrozumienia. Co z instytucją promesy?
24-02-2016 03:18
27 styczeń złożony wniosek z kompletem dokumentów bez operatu szacunkowego, 4 lutego był u mnie rzeczoznawca wynajęty przez bank, 17 lutego dostałem pozytywną decyzję kredytową. Do końca lutego podpisuję umowę.
mogli w jakiś sposób poinformować, niekiedy są komunikaty o ew. przerwach lub awariach
07-11-2024