06-04-2018 10:50
Witam,
u mnie było/jest tak:
08.03 - przesłanie wniosku do centrali przez pośrednika
12.03 - zarejestrowanie wniosku w banku i uzyskanie statutu "analiza dokumentów"
06.04! - wstępna decyzja pozytywna
operat będziemy składać od własnego rzeczoznawcy, dam znać jak wyglądają dalsze terminy...
Życzę wszystkim oczekującym na decyzję duuuużo cierpliwości a przyszłym ewentualnym klientom ING refleksji nad tym, czy dość mocnych nerwów i czasu aby tak długo czekać na decyzje banku.
06-04-2018 10:55
Ja też trzymam za nas wszystkich kciuki obyśmy nie osiwieli za szybko a tymczasem proponuję mały toast herbatką z melisy
06-04-2018 17:44
Przepraszamy za zaistniałą sytuację. Rzeczywiście czas obsługi wniosków kredytowych jest wydłużony. Zdajemy sobie sprawę z faktu, że nie jest to komfortowe. Robimy wszystko, co w naszej mocy, aby jak najszybciej podejmować decyzje kredytowe dla wniosków, które zostały złożone z kompletem dokumentów. Dla wniosków niekompletnych staramy się możliwie szybko przekazywać informacje o konieczności uzupełnienia danych, niezbędnych do podjęcia decyzji kredytowej.
Jesteśmy gotowi odpowiedzieć na wątpliwości dotyczące czasu trwania poszczególnych etapów obsługi wniosków. Nie jest to jednak możliwe na forum, bez analizy danych dotyczących konkretnego przypadku. Zapraszamy do osobistego kontaktu.
06-04-2018 19:51
15.03 złożenie wniosku w banku
03.04 decyzja wstępna
04.04 opłacenie operatu w banku
cdn.
06-04-2018 22:02
Gratuluje, zawsze to jakiś krok do przodu. Mój termin złożenia wniosku jest z wcześniejszą datą i cisza. Tak więc jeszcze raz gratuluje !
06-04-2018 23:07
07-04-2018 10:37
07-04-2018 12:23
Dziś dostałam decyzję z banku (po miesiącu od złożenia wniosku). Jestem w szoku, bo jest to ocena NEGATYWNA. Z tego, co się wstępnie dowiadywał Doradca, weryfikację dotyczącą zdolności przeszliśmy pozytywnie. Jednak bank doczytał w umowie developerskiej, że developer nie ma rachunku powierniczego ( nie ma, bo umowa ruszała przed wejściem w życie ustawy dot. obowiązku posiadania takowej) i uznał, że nie udzieli kredytu. Dodam, że budynek jest już wykończony z w ciągu miesiąca powinien dostać pozwolenie na użytkowanie. I na tym osiedlu znam osoby, które dostały kredyt w ING.
Oczywiście w decyzji powód jest podany: "ze względu na wewnętrzne regulacje banku".
Apeluję więc do was forumowicze: składajcie wnioski równolegle do innych banków, bo ING jest nieobliczalny i możecie się obudzić z ręką w nocniku.
07-04-2018 12:27
07-04-2018 12:39
Czy ING planuje do swojej księgowości zaimplementować model działalności nierejestrowanej?
17-11-2024Z komunikatu wynika, że kwota nadpłaty jest ciągle za niska. Nie skrócisz okresu kredytowania, jeśli nie można obciąć przynajmniej jednej raty. A żeby można było obciąć jedną ratę, musisz nadpłacić pr
... 17-11-2024Popieram przedmówcę i z dużym rozczarowaniem przyjmuję taką wiadomość.
Widziałem również odpowiedź co do programu "Orlen w Portfelu".
Natomiast za każdym razem informacja od Banku brzmi "nie przystępuj
... 17-11-2024