Kredyty hipoteczne

Odpowiedz

Operat szacunkowy - ile trwa?

Dzień dobry,

20/02 otrzymałem pozytywną decyzję finansową, od razu opłaciłem operat i dostarczyłem potwierdzenie doradcy. 22/02 zmienił się status na - wycenia nieruchomości. Po jakim czasie mogę spodziewać się kontaktu ze strony rzeczoznawcy? Nadal nie otrzymałem żadnej informacji ze strony rzeczoznawcy.
Odpowiedz
0 Lajków
KamilC
Nowy w branży II
Nowy w branży II icon
8
0
20-02-2024
Wiadomość 1 z 7 (5 535 wyświetleń)

Re: Operat szacunkowy - ile trwa?

Prosimy, skontaktuj się w tej sprawie ze specjalistą u którego składałeś wniosek. Przez forum nie możemy niestety sprawdzić szczegółów Twojego wniosku

-----------------
Moja odpowiedź Ci pomogła? Zaakceptuj ją jako rozwiązanie.
Jeśli chcesz szybciej uzyskać odpowiedź, zachęcamy Cię do kontaktu na czacie w Moim ING lub skorzystania z Wirtualnego Asystenta.
Odpowiedz
0 Lajków
KarolinaM
Moderator
Moderator icon
588
125
19-03-2018
Wiadomość 2 z 7 (5 445 wyświetleń)

Re: Operat szacunkowy - ile trwa?

Dziękuję za odpowiedź.

Bardziej chodzi mi o ogólną procedurę, ile szacunkowo dni jest przewidzianych na ten etap? Status zmienił się 4 dni robocze temu i nadal nie otrzymałem informacji od rzeczoznawcy. Jaki jest średni czas procedury wyceny?

Z góry dziękuję za odpowiedź.
Odpowiedz
0 Lajków
KamilC
Nowy w branży II
Nowy w branży II icon
8
0
20-02-2024
Wiadomość 3 z 7 (5 434 wyświetleń)

Re.: Operat szacunkowy - ile trwa?

Ja brałam kredyt hipoteczny 4 lata temu too wtedy rzeczoznawca dzwonił chyba po tygodniu do byłych właścicieli mieszkania celem umówienia się na wycenę. A ogólnie na pozytywną decyzję uzyskania kredytu czekałam ponad 2 miesiące...
Odpowiedz
0 Lajków
Natalija
Doradca z ambicjami I
Doradca z ambicjami I icon
2
0
22-02-2024
Wiadomość 4 z 7 (5 418 wyświetleń)

Re: Re.: Operat szacunkowy - ile trwa?

Zazwyczaj rzeczoznawca kontaktuje się w ciągu kilku dni roboczych od momentu opłaty. W tej kwestii najlepiej być w kontakcie z opiekunem Twojego wniosku. 

**
Jeśli podoba Ci się moja odpowiedź, daj mi lajka.
Moja odpowiedź Ci pomogła? Zaakceptuj ją jako rozwiązanie!
Odpowiedz
0 Lajków
KamilW
Moderator
Moderator icon
79
10
19-05-2022
Wiadomość 5 z 7 (5 302 wyświetleń)

A czy rzeczoznawca ma jakiś określony czas na skontaktowanie się z klientem i dostarczenie operatu do banku? Załóżmy 5/10 dni od daty zlecenia przez bank? Kontaktowałem się z doradcą i sprawa jest w taku, ale zastanawiam się czy rzeczoznawca ma określony deadline do którego musi dostarczyć dokumenty, czy może wstrzymywać cały proces przez kilka tygodni?
Odpowiedz
0 Lajków
KamilC
Nowy w branży II
Nowy w branży II icon
8
0
20-02-2024
Wiadomość 6 z 7 (5 200 wyświetleń)

Dostarczenie operatu trwa przeważnie około 30 dni. Jeśli czekasz dłużej, skontaktuj się z doradcą, u którego składałeś wniosek.

-----------------
Moja odpowiedź Ci pomogła? Zaakceptuj ją jako rozwiązanie.
Jeśli chcesz szybciej uzyskać odpowiedź, zachęcamy Cię do kontaktu na czacie w Moim ING lub skorzystania z Wirtualnego Asystenta.
Odpowiedz
0 Lajków
NataliaKr
Moderator
Moderator icon
439
82
18-01-2021
Wiadomość 7 z 7 (4 065 wyświetleń)
Ostatnie wpisy na forum
Re.: import przelewów split payment (MPP)

Czy coś się może zmieniło w tej kwestii?

24-12-2024
Re.: import przelewów split payment (MPP)

No właśnie nie jest to takie proste, bo ING Business nie jest dostępne dla JDG. Więc nawet jeśli ktośzdecyduje się płacić więcej, to nie musiałby najpierw się przekształcić w spółkę.

24-12-2024
Re.: Limit zadłużenia

Skontaktuj się z nami przez czat w Moim ING. Specjaliści z tego zakresu są dostępni w dni robocze od 8:00 do 16:00. Dostępne opcje w tej sytuacji możemy sprawdzić również pod numerem 32 357 00 77 w dn

...

24-12-2024
Najbardziej pomocni użytkownicy