Odpowiedz

Operat szacunkowy - ile trwa?

Dzień dobry,

20/02 otrzymałem pozytywną decyzję finansową, od razu opłaciłem operat i dostarczyłem potwierdzenie doradcy. 22/02 zmienił się status na - wycenia nieruchomości. Po jakim czasie mogę spodziewać się kontaktu ze strony rzeczoznawcy? Nadal nie otrzymałem żadnej informacji ze strony rzeczoznawcy.
Odpowiedz
0 Lajków
KamilC
Nowy w branży II
Nowy w branży II icon
8
0
20-02-2024
Wiadomość 1 z 7 (6 652 wyświetleń)

Re: Operat szacunkowy - ile trwa?

Prosimy, skontaktuj się w tej sprawie ze specjalistą u którego składałeś wniosek. Przez forum nie możemy niestety sprawdzić szczegółów Twojego wniosku

-----------------
Moja odpowiedź Ci pomogła? Zaakceptuj ją jako rozwiązanie.
Jeśli chcesz szybciej uzyskać odpowiedź, zachęcamy Cię do kontaktu na czacie w Moim ING lub skorzystania z Wirtualnego Asystenta.
Odpowiedz
0 Lajków
KarolinaM
Moderator
Moderator icon
594
127
19-03-2018
Wiadomość 2 z 7 (6 562 wyświetleń)

Re: Operat szacunkowy - ile trwa?

Dziękuję za odpowiedź.

Bardziej chodzi mi o ogólną procedurę, ile szacunkowo dni jest przewidzianych na ten etap? Status zmienił się 4 dni robocze temu i nadal nie otrzymałem informacji od rzeczoznawcy. Jaki jest średni czas procedury wyceny?

Z góry dziękuję za odpowiedź.
Odpowiedz
0 Lajków
KamilC
Nowy w branży II
Nowy w branży II icon
8
0
20-02-2024
Wiadomość 3 z 7 (6 551 wyświetleń)

Re.: Operat szacunkowy - ile trwa?

Ja brałam kredyt hipoteczny 4 lata temu too wtedy rzeczoznawca dzwonił chyba po tygodniu do byłych właścicieli mieszkania celem umówienia się na wycenę. A ogólnie na pozytywną decyzję uzyskania kredytu czekałam ponad 2 miesiące...
Odpowiedz
0 Lajków
Natalija
Doradca z ambicjami I
Doradca z ambicjami I icon
2
0
22-02-2024
Wiadomość 4 z 7 (6 535 wyświetleń)

Re: Re.: Operat szacunkowy - ile trwa?

Zazwyczaj rzeczoznawca kontaktuje się w ciągu kilku dni roboczych od momentu opłaty. W tej kwestii najlepiej być w kontakcie z opiekunem Twojego wniosku. 

**
Jeśli podoba Ci się moja odpowiedź, daj mi lajka.
Moja odpowiedź Ci pomogła? Zaakceptuj ją jako rozwiązanie!
Odpowiedz
0 Lajków
KamilW
Moderator
Moderator icon
82
11
19-05-2022
Wiadomość 5 z 7 (6 419 wyświetleń)

A czy rzeczoznawca ma jakiś określony czas na skontaktowanie się z klientem i dostarczenie operatu do banku? Załóżmy 5/10 dni od daty zlecenia przez bank? Kontaktowałem się z doradcą i sprawa jest w taku, ale zastanawiam się czy rzeczoznawca ma określony deadline do którego musi dostarczyć dokumenty, czy może wstrzymywać cały proces przez kilka tygodni?
Odpowiedz
0 Lajków
KamilC
Nowy w branży II
Nowy w branży II icon
8
0
20-02-2024
Wiadomość 6 z 7 (6 317 wyświetleń)

Dostarczenie operatu trwa przeważnie około 30 dni. Jeśli czekasz dłużej, skontaktuj się z doradcą, u którego składałeś wniosek.

-----------------
Moja odpowiedź Ci pomogła? Zaakceptuj ją jako rozwiązanie.
Jeśli chcesz szybciej uzyskać odpowiedź, zachęcamy Cię do kontaktu na czacie w Moim ING lub skorzystania z Wirtualnego Asystenta.
Odpowiedz
0 Lajków
NataliaKr
Moderator
Moderator icon
450
84
18-01-2021
Wiadomość 7 z 7 (5 182 wyświetleń)
Ostatnie wpisy na forum
Re.: Xiaomi pay kiedy w końcu?

Ja tam migrowalem na mbank, na ing wyplata przychodzi i zostawiam tyle co na hipoteczny+rachunki i nic wiecej tu nie mam, reszta blikiem idzie na mbank. Nawet z karty zrezygnowalem, ten bank to porazk...

23-03-2025
Re.: Limit wejść Priority Pass (jak rozliczany okres roczny)

Dzień dobry,
wejście do saloniku dla użytkownika Platynowej karty kredytowej Mastercard (4 bezpłatne, każde kolejne wejście 32 USD) oraz osób towarzyszących (2 bezpłatne, każde kolejne wejście 32 USD z

...

23-03-2025
Re.: Usluga platnosci za parkowanie w Gdyni nie działa

Dzień dobry,
w tej chwili nie wyszukasz i nie opłacisz parkingów w Gdyni. Jeśli chcesz parkować w tym mieście, skorzystaj z tradycyjnego parkomatu. W pozostałych miastach nasza usługa działa prawidłowo

...

23-03-2025
Najbardziej pomocni użytkownicy