28-07-2022 21:01
29-07-2022 12:35
29-07-2022 13:29
Numer umowy kredytowej to 10 ostatnich cyfr rachunku, który widzisz w szczegółach kredytu w Moim ING.
29-07-2022 14:07
Numer kredytu (numer umowy z zaświadczenia o kredycie) wpisane na pełnomocnictwie jest inny niż w potiwerdzeniu złożenia wniosku? Co z tym robić?
29-07-2022 14:08 | Edytowano: 29-07-2022 14:21
Numer na zaświadczeniu oraz fizycznej umowie (czyli numer umowy) i ostatnie 10 cyfr rachunku (czyli numer kredytu) to są dwa różne numery.
W tym wypadku wg mnie oba powinny być akceptowane. Jak do tego odnosi się bank?
29-07-2022 14:37
@robh:Numer na zaświadczeniu oraz fizycznej umowie (czyli numer umowy) i ostatnie 10 cyfr rachunku (czyli numer kredytu) to są dwa różne numery.
W tym wypadku wg mnie oba powinny być akceptowane.
Zgodnie z opisem należy podać numer umowy kredytowej. Nie rachunku tylko umowy kredytowej i jest napisane, że trzeba z umowy lub pobrać darmowe z aplikacji zaświadczenie o kredycie (zaznaczyć fajkę nie tylko rachunek ale o przyznanym kredycie) i tam na samym dole jest numer umowy kredytowej. (Z ciekawości pobrałem i potwierdzam) Jeśli nr rachunku jest inny to wg mnie nie można tego traktować zamiennie.
Pytanie na ile Bank będzie to kontrolował i po co? Jak wskaże błąd to co poprosi o korektę tylko się narobi. Jak popatrzycie ile jest tych wniosków to ja obstawiam, że co najwyżej skontrolują czy w przypadku 2 osób jest pełnomocnictwo (na sztukę) a w ekstremalnej dokładności czy podpisy się zgadzają ze wzorem.
29-07-2022 15:14 | Edytowano: 29-07-2022 15:15
Najlepiej jeśli bank to ostateczne wyjaśni, ja co prawda przygotowałem sobie 2 wersje pełnomocnictwa na wszelki wypadek (jeden z numerem umowy kredytowej, drugi z "numerem kredytu" który jest widoczny również w historii transakcji w pobranych ratach) i mogę oba załączyć, natomiast moim zdaniem odpowiedź MartynaC parę postów wyżej rozmija się z tym co załączyłem na screenshocie i co znajduje się na stronie internetowej banku.
Myślę że będą osoby które na pełnomocnictwach będą miały jeden z tych obu numerów i różnica raczej nie wynika z ich złej woli czy pomyłki, rozbieżność jest w informacjach na stronie banku oraz przekazywanych tu na forum.
29-07-2022 20:26 | Edytowano: 29-07-2022 20:28
29-07-2022 21:13
Niezależnie od tego, czy podasz numer umowy kredytowej, czy ostatnie 10 cyfr numeru konta kredytu, wniosek będzie poprawnie przyjęty.
Patrzymy na to co robi konkurencja i dostrzegamy zainteresowanie IKE i rynkami zagranicznymi. Analizujemy możliwość wprowadzenia tych usług u nas. Rozumiemy, że chcielibyście skorzystać z nich już ter
... 19-11-2024
@DominikaW:Nie mamy takich zgłoszeń. Proszę, zrestartuj telefon. Jeśli sytuacja będzie się powtarzać, napisz do nas na czacie w bankowości internetowej. Przyjmiemy zgłoszenie techniczne.
To chyba będz
... 18-11-2024Dzień dobry, jestem tutaj nowa i nieco pogubiona Chciałabym zrozumieć z kim sie tutaj rozmawia: czy ktoś, kto ma rangę "Zaprawiony analityk" to pracownik banku? Jak rozpoznać pracownika a jak kogoś,
... 18-11-2024