28-05-2024 11:57
Witam,
proszę o informację, jak mają się prezentowane na stronie czasy procesowe do czasów rzeczywistych.
29 marca złożyliśmy wniosek o kredyt hipoteczny (po wcześniejszym sprawdzeniu zdolności, podobno mogliśmy wnioskować dużo więcej).
4 kwietnia status wniosku zmienił się na krok 2/6 - analiza. Pomijam już fakt, że co chwila musieliśmy dosyłać jakiś dokument, bo wiadomo, że każdy ma jakąś ważność i się przeterminowały.
22 maja - tak, po tych niby "N+21", które ostatecznie zamieniły się w jakieś 50... status zmienił się 6/6- decyzja. Operat wykonaliśmy na własną rękę, bo czekać na bank bez sensu skoro ma gdzieś swoich klientów, a znacznie by nam to opóźniło sprawę. Znowu coś przeterminowane... okej, od ręki, w ciągu godziny księgowe/ kadrowe stanęły na wysokości zadania, przesłaliśmy skany, osobiście do doradcy dostarczyłam oryginały. Tylko po co ?
Odpowiedzi z infolinii, czatów są te same- skontaktuj się z doradcą, który NIC NIE WIE, bo bank analizuje.
Czy ktoś ma podobną sytuację? Na starcie super info, mamy sporo więcej niż te wymagane 20% wkładu, możemy śmiało składać, sytuacja finansowa super, tylko co z tego?
PS. z doradcą się już kontaktowałam, bo większość odpowiedzi z banku to tylko taki komunikat.
28-05-2024 12:52
28-05-2024 12:59
Ja już nie wiem co odpowiadać naszym sprzedającym, kupujących moje mieszkanie tak samo o czym mam informować, skoro nikt nic nie wie.
Bardzo żałuję, że posłuchaliśmy doradcy i złożyliśmy wniosek w tym banku. Jak widać nie warto się sugerować podobno najlepszą ofertą, bo inne banki są minimalnie droższe, ale każdy jest w stanie wyrobić się z umowami itd.
29-05-2024 12:12
Drogie ING,
Na waszej stronie z czasami procesowymi pojawiła się ciekawa informacja, ze można skontaktować się z Expertem w Zespole Wsparcia.
W jaki sposób można otrzymać kontakt do takiego Experta? Niby napisane, że zapewnia wsparcie podczas całego procesu kredytowego, a ponoć w rzeczywistości nikt nie udziela żadnej absolutnie informacji.
To gdzie leży prawda?
01-06-2024 11:30
01-06-2024 12:53
03-06-2024 16:01
05-06-2024 12:49
Coś ruszyło?? Ja czekam od 20.05 na decyzję ostateczną. Wniosek złożyłem 02.04.
05-06-2024 12:53
Tak, w piątek 31.05 dostałam odpowiedź od doradcy, że mam przyznany kredyt, ale co z tego..
w międzyczasie nasz kupujący (sprzedaję mieszkanie, żeby zakupić dom) zdążył się rozmyślić- nic dziwnego jeśli czeka kilka miesięcy i słyszy ode mnie to, co ja słyszałam od doradcy.
Także teraz bank czeka na nas... a ważność decyzji mam do końca sierpnia.
05-06-2024 14:18
A którego dnia został pobrany wniosek do decyzji ostatecznej? mój niby wczoraj. a decyzji brak?
Dzień dobry,
w tej chwili nie wyszukasz i nie opłacisz parkingów w Gdyni. Jeśli chcesz parkować w tym mieście, skorzystaj z tradycyjnego parkomatu. W pozostałych miastach nasza usługa działa prawidłowo
Wszystko zaczęło się od wymiany karty ze względu na datę ważności starej... Za każdym razem, gdy próbuje dodać nową kartę do Google Pay po kilku godzinach dostaje SMS, że rzekomo została usunięta. Co
... 23-03-2025Użytkownik | Liczba Lajków |
---|---|
14 | |
10 | |
7 | |
5 | |
5 |