15-05-2023 15:30
Razem z narzeczoną planujemy złożyć wniosek o kredyt hipoteczny w ING. Narzeczona posiada umowę na czas nieokreślony, jednak ja posiadam umowę na czas określony. Jakie są warunki wzięcia mojej umowy pod uwagę? W szczególności ile umowa musi być ważna w przód?
16-05-2023 16:08
Dziękujemy za zainteresowanie naszą ofertą kredytu hipotecznego Możemy wziąć pod uwagę obie umowy o pracę.
W przypadku umowy na czas określony , musi być ona podpisana od min. 6 miesięcy w momencie składania wniosku i ważna min. 12 miesięcy. Natomiast w przypadku umowy na czas nieokreślony - ważne, aby umowa była podpisana minimum 3 miesiące wcześniej.
Zachęcam od kontaktu z naszymi doradcami hipotecznymi pod numerem 32 357 00 65. Wstępnie obliczą zdolność kredytową i przedstawią ofertę.
17-05-2023 09:42
Pani Karolino,
serdecznie dziękuję za odpowiedź. Jednak jestem zmuszony pogłębić temat.
Pracuję w projektach i niestety specyfika mojej pracy wyklucza mnie z warunku ważności min. 12 miesięcy ważności umowy, aktualnie jest to 6 miesięcy. Czy definitywnie wyklucza nas to z kredytu w ING? Warunki, które Pani podała są bezwzględne czy jednak rozpatrujecie wnioski indywidualnie? Czy przy składaniu wniosku z takimi warunkami, w przypadku mojej umowy, warto dołączyć pismo od pracodawcy z deklaracją chęci zatrudnienia po okresie trwania aktualnej umowy umowy?
Dodam, że kredyt, o który planujemy się starać jest w połowie naszej zdolności kredytowej.
18-05-2023 12:57
Przy wnioskach składanych do końca maja, możemy wziąć pod uwagę dochód z umowy o pracę na czas określony, jeśli minimalny staż pracy to 12 miesięcy (minimum 6 u obecnego pracodawcy). W momencie złożenia wniosku umowa musi być ważna jeszcze minimum 6 miesięcy.
28-06-2024 09:14
Dzień dobry,
Proszę o aktualne informacje o tym, jakie warunki zatrudnienia musi spełnić osoba zatrudniona w oparciu o umowę o pracę na czas określony, zainteresowana kredytem hipotecznym.
Dziękuję.
Pozdrawiam
29-06-2024 10:55
Ofertą kredytów hipotecznych zajmują się nasi eksperci hipoteczni w placówkach banku.
Na kontakt z naszym specjalistą możesz umówić się w Moim ING. Po zalogowaniu do Mojego ING proszę wybrać: Pomoc i kontakt (na dole strony) -> Skontaktuj się -> Spotkania ze specjalistą ING. Możesz też również umówić się na stronie www.ing.pl wybierając kolejno: Kontakt -> Umów spotkanie.
Z dostępnych opcji polecam wybór spotkania wideo, na którym możesz porozmawiać z dowolnego miejsca, nie tracąc czasu na dojazd. Rozwiązanie to jest bardzo proste – nie trzeba niczego instalować, wystarczy wejść w linka, który prześlemy na mejla. Będziesz mógł zobaczyć naszego specjalistę oraz przygotowane materiały.
02-07-2024 10:59
Witam, niestety informacje, które podają eksperci ING nie są spójne w opisanym powyżej temacie. Czy jest zatem możliwość dotarcia do oficjalnej dokumentacji, która jednoznacznie odpowiada na pytanie?
Dziękuję.
Z racji tego, że masz u nas kredyt hipoteczny wspólny z żoną, to macie również wskazane konto, z którego kredyt jest spłacany. W takiej sytuacji każdy ze współposiadaczy kredytu może zostać poproszony
... 21-11-2024