08-07-2024 08:58
Dzień dobry,
Chciałbym zapytać jak to jest możliwe, że ING:
*czekało z wydaniem decyzji 2,5m,
*zmieniło parametry kredytu - wydłużenie okresu spłaty z 15 lat na 30 lat
Wielokrotnie podejmowaliśmy próby kontaktu z bankiem, przez placówkę czy infolinię,
za każdym razem byliśmy spławieni bo kredyt był składany przez pośrednika.
Jedyne co udało nam się ustalić to, że analityk błędnie przyjął składki do rozliczenia - kwartalne przyjął jako miesięczne.
Zabezpieczenie 1 700 000,
kwota kredytu : 400 000
PKO - wydanie decyzji w 14 dni.
09-07-2024 09:06
Przykro mi, natomiast przez forum nie jestem w stanie odnieść się do tych informacji i Twojego wniosku. Żeby to wyjaśnić możesz zgłosić reklamację i analitycy odpowiedzą na Twoje zgłoszenie. Szczegółowe informacje o sposobach złożenia reklamacji znajdziesz na naszej stronie internetowej w zakładce Kontakt i pomoc/Reklamacje.
Mniej więcej od tygodnia prawidłowo działa uzupełnianie pól logowania za pomocą Bitwardena. Nie wiem co prawda kto faktycznie to rozwiązał (Bitwarden czy ING), jednak jeżeli to zmiana po stronie banku
... 13-05-2026Nie będę wam za darmo pomagał w debugowaniu błędu. Scenariusz znacie. Problem występuje zawsze w opisanej sytuacji, od co najmniej kliku tygodni. Możecie go naprawić, albo mieć klienta gdzieś i to ola
... 13-05-2026Ta sytuacja wymaga sprawdzenia. Prosimy o kontakt na czacie w Moim ING oraz o przekazanie dokładnej daty i godziny wystąpienia problemu.
13-05-2026