Kredyty hipoteczne

Odpowiedz

Fundusz wsparcia kredytobiorców a separacja

Witam,

mam nietypową sytuację, mianowicie mam z żoną rozdzielność majątkową (separacja). Moja żona kwalifikuje się do wsparcia z Funduszu, ja natomiast nie. W nieruchomości, na którą jest kredyt objęty wsparciem, mieszka żona z dziećmi. Ja w niej nie mieszkam, prowadzę oddzielne gospodarstwo domowe. Czy żona może w takim wypadku otrzymać wsparcie z FWK? Czy ewentualny wpis do BIK o udzielonym wsparciu będzie dotyczył również mnie (a więc i problemach z zaciągnięciem ewentualnych kredytów)?

Pozdrawiam

Bartosz

Odpowiedz
0 Lajków
bober87
Doradca z ambicjami I
Doradca z ambicjami I icon
1
0
24-06-2024
Wiadomość 1 z 2 (1 581 wyświetleń)

Re.: Fundusz wsparcia kredytobiorców a separacja

W takim przypadku żona może samodzielnie wystąpić o przyznanie wsparcia.

-----------------
Moja odpowiedź Ci pomogła? Zaakceptuj ją jako rozwiązanie.
Jeśli chcesz szybciej uzyskać odpowiedź, zachęcamy Cię do kontaktu na czacie w Moim ING lub skorzystania z Wirtualnego Asystenta.
Odpowiedz
0 Lajków
JacekJ1
Moderator
Moderator icon
3
0
29-05-2024
Wiadomość 2 z 2 (1 494 wyświetleń)
Ostatnie wpisy na forum
Re.: Niezadowolenie z powodu wycofania paczek przelewów

Przyłączam się do niezadowolenia przez wyłącznie tej funkcjonalności tracicie klienta. Pewnie was to nie obchodzi bo co taką dużą firmę obchodzi pare nic nie znaczących plotek.

14-05-2025
Re.: Kredyt hipoteczny na dom letniskowy

W tej sprawie skontaktuj się z naszymi specjalistami hipotecznymi odpowiedzialnymi za ofertę. Rozmowę umówisz tutaj: https://www.ing.pl/indywidualni/kredyty-i-pozyczki/kredyt-hipoteczny 

13-05-2025
PARKOWANIE Z ING - FAKTURA

Dzień dobry.

Kilka razy korzystałem z usługi parkowania z ING, ale za każdym razem jak potrzebuję uzyskać fakturę za parkowanie, strona moBilet odrzuca wygenerowany w aplikacji identyfikator logowania

...

13-05-2025
Najbardziej pomocni użytkownicy