Kredyty hipoteczne

Odpowiedz

Fundusz wsparcia kredytobiorców a separacja

Witam,

mam nietypową sytuację, mianowicie mam z żoną rozdzielność majątkową (separacja). Moja żona kwalifikuje się do wsparcia z Funduszu, ja natomiast nie. W nieruchomości, na którą jest kredyt objęty wsparciem, mieszka żona z dziećmi. Ja w niej nie mieszkam, prowadzę oddzielne gospodarstwo domowe. Czy żona może w takim wypadku otrzymać wsparcie z FWK? Czy ewentualny wpis do BIK o udzielonym wsparciu będzie dotyczył również mnie (a więc i problemach z zaciągnięciem ewentualnych kredytów)?

Pozdrawiam

Bartosz

Odpowiedz
0 Lajków
bober87
Doradca z ambicjami I
Doradca z ambicjami I icon
1
0
24-06-2024
Wiadomość 1 z 2 (1 240 wyświetleń)

Re.: Fundusz wsparcia kredytobiorców a separacja

W takim przypadku żona może samodzielnie wystąpić o przyznanie wsparcia.

-----------------
Moja odpowiedź Ci pomogła? Zaakceptuj ją jako rozwiązanie.
Jeśli chcesz szybciej uzyskać odpowiedź, zachęcamy Cię do kontaktu na czacie w Moim ING lub skorzystania z Wirtualnego Asystenta.
Odpowiedz
0 Lajków
JacekJ1
Moderator
Moderator icon
3
0
29-05-2024
Wiadomość 2 z 2 (1 153 wyświetleń)
Ostatnie wpisy na forum
Kategorie wydatków dla kont firmowych

Witam,

dla kont osobistych istnieje możliwość kategoryzowania wydatków (edukacja, zdrowie, samochód, itp), natomiast nie ma czegoś takiego dla kont firmowych. Jedyne co jest to "wpływ", "wydatek" i "n

...

18-02-2025
Re.: Nadplacdnie kredytu a zmniejszenie lat do spłaty

Żeby kredyt skrócił się o jedną ratę, to musisz tę ratę nadpłacić, czyli nadpłata musi wynosić tyle, ile wynosi część kapitałowa Twojej raty, albo nawet trochę więcej.

17-02-2025
Nadplacdnie kredytu a zmniejszenie lat do spłaty

Witam. W lutym zapłaciłem pierwszą ratę. Chciał bym nadpłacać kredyt co miesiąc po 1000 zł i zmniejszać lata do spłaty . Ratę mam 1360 zł. Na próbę nadpłat nadpłaciłem 100 zł. W aplikacji wybrałem opc...

17-02-2025
Najbardziej pomocni użytkownicy