Kredyty hipoteczne

Odpowiedz

Fundusz Wsparcia Kredytobiorców a zdolność kredytowa

Czy skorzystanie z FWK powoduje późniejsze problemy z uzyskaniem nowego kredytu? Powiedzmy, że mam kredyt i korzystam z FWK. Sprzedaje mieszkanie, zamykam kredyt i spłacam FWK. Czy to, że korzystałem ze wsparcia FWK wpływa negatywnie na moją ocene gdybym chciał wziąć kolejny kredyt hipoteczny w ING?
Odpowiedz
0 Lajków
Yaeris
Doradca z ambicjami I
Doradca z ambicjami I icon
1
0
21-06-2024
Wiadomość 1 z 2 (1 666 wyświetleń)

Re.: Fundusz Wsparcia Kredytobiorców a zdolność kredytowa

Fundusz Wsparcia Kredytobiorcy przeznaczony jest dla osób, które znalazły się w trudnej sytuacji finansowej i muszą spłacać raty kredytu mieszkaniowego. W konsekwencji może oznaczać wyłączenie kredytobiorcy z akcji kredytowych, co najmniej na czas trwania wypłaty wsparcia i może mieć wpływ na wnioski rozpatrywane po zakończeniu programu wsparcia.

-----------------
Moja odpowiedź Ci pomogła? Zaakceptuj ją jako rozwiązanie.
Jeśli chcesz szybciej uzyskać odpowiedź, zachęcamy Cię do kontaktu na czacie w Moim ING lub skorzystania z Wirtualnego Asystenta.
Odpowiedz
0 Lajków
MagdalenaD
Moderator
Moderator icon
345
67
04-09-2015
Wiadomość 2 z 2 (1 562 wyświetleń)
Ostatnie wpisy na forum
Re.: konto a kredyt hipoteczny

Dzień dobry. To Ty decydujesz, jakie konto chcesz założyć. 
Może to być konto wspólne Komfort lub konto Direct tylko z jednym właścicielem.

Szczegółową ofertę kont możesz sprawdzić na stronie: https://www.ing.pl/indywidualni/konta-osobiste

26-03-2025
Re.: Kredyt hipoteczny - czas decyzji

Po ilu dniach decyzja?

26-03-2025
Kredyt na dom letniskowy, całoroczny

Dzień dobry.

Czy da się uzyskać kredyt hipoteczny na dom letniskowy całoroczny? Jest on na działce: "Klasoużytki EGiB: Bi inne zabudowane". Plan zagospodarowania przestrzennego przewiduje budynek mies

...

26-03-2025
Najbardziej pomocni użytkownicy