Odpowiedz

Re.: Decyzja ostateczna

U nas wniosek złożyliśmy na początku marca (!), pod koniec kwietnia dostaliśmy pozytywną analizę wstępną, a od tego czasu kilkakrotnie dostaliśmy prośby o dosłanie kolejnych dokumentów. Mijają właśnie 3 miesiące odkąd próbujemy uzyskać kredyt hipoteczny w ING. Sprawdzenie nr wniosku nic nie daje. Nasz doradca rozkłada ręce i twierdzi, że ING próbuje ograniczyć ilość nowych kredytów w oparciu o WIRON. Proponuję składać skargi do UOKiK.
woronowiczm
Doradca z ambicjami I
Doradca z ambicjami I icon
1
1
03-06-2024
Wiadomość 11 z 16 (3 867 wyświetleń)

Ten bank to jest żart. My będziemy rezygnować, nie tak to miało wyglądać. Planowaliśmy przenieść się tutaj z innego banku ale po tej sytuacji z wnioskiem to raczej marne szanse na to. Lepiej zapłacić ciut więcej niż czekać miesiącami. To są jawne kpiny z klientów!

tomekk87
Nowy w branży II
Nowy w branży II icon
6
5
28-05-2024
Wiadomość 12 z 16 (3 776 wyświetleń)

Też właśnie słyszałam o tym, że ze względu na WIRON bank chce wymusić na klientach rezygnację. Dobrze im idzie, bo my pasujemy. Od decyzji wstępnej pozytywnej 9 maja, nadal cisza. 

Roshena
Doradca z ambicjami I
4
2
12-06-2024
Wiadomość 13 z 16 (3 489 wyświetleń)

Ja na NWH miałem złożony wniosek 14 maja i 5 czerwca dostałem decyzję ostateczną.

Odpowiedz
0 Lajków
Kuna93
Nowy w branży II
Nowy w branży II icon
4
0
21-05-2024
Wiadomość 14 z 16 (3 474 wyświetleń)

To w sumie nawet gorzej świadczy o banku. Zamiast zająć się zalegającymi od miesięcy wnioskami które były składane wg starszej procedury i które nie są rozpatrywane zajmują się nowym procesem.

Odpowiedz
0 Lajków
Roshena
Doradca z ambicjami I
4
2
12-06-2024
Wiadomość 15 z 16 (3 460 wyświetleń)

Ale co się takiego w ING stało, że poziom tej obsługi klienta spadł do zera. Nie można uzyskać żadnej informacji, wszystko tygodniami się ciągnie. Banki spółdzielcze są na wyższym poziomie, a tu XXI wiek a postępowanie z klientami jak sprzed kilku dekad. I te ciągłe slogany - proszę oczekiwac na odpowiedź, odpowiemy najszybciej jak się da, niestety nie jesteśmy w stanie udzielić informacji... Aż się niedobrze robi.
Odpowiedz
0 Lajków
MNR
MNR
Nowy w branży II
Nowy w branży II icon
6
1
11-06-2024
Wiadomość 16 z 16 (3 445 wyświetleń)
Ostatnie wpisy na forum
Rozliczenie dywidendy z etf

Witam.. W 2024r otrzymałem dywidendę z etfsp500 w walucie euro. Czy od tej dywidendy był pobrany podatek u źródła, jeśli tak to w jakiej wysokości?

21-04-2025
Re.: Terminy podpisania umowy

Błagam ta odpowiedź pokazuje jeszcze większy brak szacunku albo całkowitą niewiedzę na temat tego jak wyglądają wasze procesy od strony klienta lub pośrednika. Jedyne co było możliwe do ogarnięcia to ...

21-04-2025
Re.: Terminy podpisania umowy

Cześć,
przykro mi, że nie znalazł się dla Ciebie termin 😢 Skontaktuj się ze specjalistą, u którego składałeś wniosek - być może będzie mógł coś zrobić w tej sprawie.

21-04-2025
Najbardziej pomocni użytkownicy