Odpowiedz

Termin uruchomienia drugiej transzy

Witam wszystkich serdecznie,

Pytanie do osób, które kupowały mieszkanie, na które dotychczasowy właściciel też miał kredyt hipoteczny:

Jak szybko po wgraniu do ING online wniosku złożonego do sądu o wykreślenie hipoteki poprzedniego banku nastąpił przelew drugiej transzy kredytu?

Wiem że oficjalnie jest to max 10 dni roboczych / 14 kalendarzowych, w czasie którym bank zobowiązuje się przejrzeć wgrane dokumenty, ale zapłaciłem już zaliczkę za konkretny termin przeprowadzki i teraz się stresuję -- myślałem, że to będzie formalność jak pierwsza transza, gdzie zaniosłem akt notarialny i inne papiery do ING dzień przed Bożym Ciałem, a w piątek po Sprzedający miał już pieniądze na swoim koncie.

Dzięki i pozdrawiam.

Odpowiedz
0 Lajków
Marcin_44
Doradca z ambicjami I
Doradca z ambicjami I icon
3
0
06-05-2024
Wiadomość 1 z 1 (2 041 wyświetleń)
Ostatnie wpisy na forum
Re: Podpisanie umowy kredytowej po odstąpieniu od poprzedniej

W tej sprawie skontaktuj się z naszymi specjalistami hipotecznymi pod numerem 32 357 00 57 lub na czacie po zalogowaniu do Mojego ING w dni robocze od 8:00 do 18:00.

10-08-2026
Rodzice polecają

Chciałbym że ktoś podzielić się swoim kodem" rodzice polecają"..  chciałabym założyć konto dla trójki dzieci no i jeśli ktoś ma to prosiłabym jeśli to nie problem

10-08-2026
Re: promocja Mobili zyskują-nie zalicza płatności kartą

Konto zostało założone 21 maja ,karta przyszła dopiero 29 maja wiec nie wiem czy oni licza do końca maja jako jeden miesiąc czy od 21 maja do 21 czerwca - miesiąc od 22 czerwca do 22 lipca drugi miesi

...

09-08-2026
Najbardziej pomocni użytkownicy