13-06-2024 18:34
Witam wszystkich serdecznie,
Pytanie do osób, które kupowały mieszkanie, na które dotychczasowy właściciel też miał kredyt hipoteczny:
Jak szybko po wgraniu do ING online wniosku złożonego do sądu o wykreślenie hipoteki poprzedniego banku nastąpił przelew drugiej transzy kredytu?
Wiem że oficjalnie jest to max 10 dni roboczych / 14 kalendarzowych, w czasie którym bank zobowiązuje się przejrzeć wgrane dokumenty, ale zapłaciłem już zaliczkę za konkretny termin przeprowadzki i teraz się stresuję -- myślałem, że to będzie formalność jak pierwsza transza, gdzie zaniosłem akt notarialny i inne papiery do ING dzień przed Bożym Ciałem, a w piątek po Sprzedający miał już pieniądze na swoim koncie.
Dzięki i pozdrawiam.
Dzień dobry,
od pół roku mam kredyt hipoteczny w ING. Po wybudowaniu budynku okazało się, że moje mieszkanie jest o 0.05 m2 mniejsze niż w projekcie - w związku z tym, zgodnie z zapisami umowy dewelope
... 16-01-2026Może przydałaby się informacja na stronie, że PKO po prostu nie działa, skoro problem występuje od listopada zeszłego roku?
16-01-2026Cześć,
W 2024 roku zostały "przekazane sugestie do odpowiedniego działu" - proszę o informacje jaką decyzję podjął odpowiedni dział? Kiedy i pod jakim adresem zostanie postawiony wpłatomat?
15-01-2026| Użytkownik | Liczba Lajków |
|---|---|
| 5 | |
| 4 | |
| 2 | |
| 2 | |
| 2 |