21-07-2021 11:11
21-07-2021 11:18
21-07-2021 11:20
U mnie 31. maja wskoczyła 2 "analizujemy dokumenty". 19. lipca decyzja wstępna.
21-07-2021 11:40
04-08-2021 18:07
Ja złożyłam wniosek do ING 6 maja, 6 lipca dostałam informację o pozytywnej wstępnej analizie finansowej i możliwości udzielenia kredytu. Operat szacunkowy odbył się 19 lipca, wczoraj dostałam informację, ze mam znowu dostarczyć zaświadczenia o zarobkach, oświadczenia i jeszcze odrębną księgę wieczystą dla nieruchomości. To już jest żart, bo analityk powinien wiedzieć, ze zrobienie odrębnej księgi trwa, a można to przecież zrobić i trzeba przy podpisaniu aktu notarialnego...... Nie wiem, jak to się zakończy........ ^ sierpnia mija 3 miesiące od złożenia wniosku, umowa przedsprzedaży już mi wygasła 30 lipca, nieruchomość po raz pierwszy oglądałam 11 kwietnia.....Nie mam już siły prosić właściciela o cierpliwość......
05-08-2021 18:18
Rozumiemy i bardzo przepraszamy. Niestety ilość otrzymanych wniosków powoduje u nas opóźnienia. Mam nadzieję, że na dniach wydamy dla Ciebie decyzję
07-08-2021 15:17
Nie sądzę, ponieważ zażądano dodatkowych dokumentów w sezonie urlopowym i nie mogę załatwić jednego zaświadczenia dopóki męża szefowa nie wróci z zagranicy..... Poza tym zrobienie w tej chwili odrębnej księgi wieczystej przez właściciela nieruchomości, to warunek nie do przeskoczenia, nie da się tego załatwić na dniach, bo wiąże się to ze złożeniem wniosku do sądu, a w sądach też sezon urlopowy i i wszystko zdalnie, a co za tym idzie strasznie powolnie i zwalanie tego wszystkiego na pandemię..... Jestem bardzo zawiedziona...... Wczoraj minęło 3 miesiące..... Z właścicielką ustaliłam jedno, ze jeśli chcę, to sprzeda pierwszej osobie, która się teraz nadarzy i będzie miała pieniądze na zakup......To niesamowite, u mnie w pracy nie ma czegoś takiego, jak natłok wniosków, u mnie jest KPA, 30 dni na rozpatrzenie sprawy i basta, jak nie rozpatrzysz wniosku, możesz zapłacić karę finansową, krótka piłka..... Nie wyrabiasz się, zostań po godzinach...... Proste, nie rozumiem dlatego rozpatrywania wniosku w terminie powyżej 3 miesięcy, to mi się w głowie nie mieści...... Nie raz zastanawiam się, kto dostaje kredyty, skoro dwoje ludzi pracujących, mających odpowiednią zdolność kredytową muszą tyle czasu czekać i dostarczać kolejne zaświadczenia......
08-08-2021 02:37
11-08-2021 16:19
11-08-2021 17:28
Dziękujemy za zgłoszenie. Przekazałem Twoje uwagi do odpowiedniego zespołu i to sprawdzimy.
08-11-2024Aplikacja nadal nie działa. Brak na stronie jakiejkolwiek informacji na ten temat. Niestety jestem coraz mniej zadowolony z tego banku.
08-11-2024Mieliśmy wczoraj problemy z działaniem aplikacji. Rozwiązaliśmy już je. Jeśli na Twoim koncie nie pojawiła się wpłata, napisz do nas na czacie, który w aplikacji znajdziesz na dole.
08-11-2024