21-07-2021 11:11
21-07-2021 11:18
21-07-2021 11:20
U mnie 31. maja wskoczyła 2 "analizujemy dokumenty". 19. lipca decyzja wstępna.
21-07-2021 11:40
04-08-2021 18:07
Ja złożyłam wniosek do ING 6 maja, 6 lipca dostałam informację o pozytywnej wstępnej analizie finansowej i możliwości udzielenia kredytu. Operat szacunkowy odbył się 19 lipca, wczoraj dostałam informację, ze mam znowu dostarczyć zaświadczenia o zarobkach, oświadczenia i jeszcze odrębną księgę wieczystą dla nieruchomości. To już jest żart, bo analityk powinien wiedzieć, ze zrobienie odrębnej księgi trwa, a można to przecież zrobić i trzeba przy podpisaniu aktu notarialnego...... Nie wiem, jak to się zakończy........ ^ sierpnia mija 3 miesiące od złożenia wniosku, umowa przedsprzedaży już mi wygasła 30 lipca, nieruchomość po raz pierwszy oglądałam 11 kwietnia.....Nie mam już siły prosić właściciela o cierpliwość......
05-08-2021 18:18
Rozumiemy i bardzo przepraszamy. Niestety ilość otrzymanych wniosków powoduje u nas opóźnienia. Mam nadzieję, że na dniach wydamy dla Ciebie decyzję
07-08-2021 15:17
Nie sądzę, ponieważ zażądano dodatkowych dokumentów w sezonie urlopowym i nie mogę załatwić jednego zaświadczenia dopóki męża szefowa nie wróci z zagranicy..... Poza tym zrobienie w tej chwili odrębnej księgi wieczystej przez właściciela nieruchomości, to warunek nie do przeskoczenia, nie da się tego załatwić na dniach, bo wiąże się to ze złożeniem wniosku do sądu, a w sądach też sezon urlopowy i i wszystko zdalnie, a co za tym idzie strasznie powolnie i zwalanie tego wszystkiego na pandemię..... Jestem bardzo zawiedziona...... Wczoraj minęło 3 miesiące..... Z właścicielką ustaliłam jedno, ze jeśli chcę, to sprzeda pierwszej osobie, która się teraz nadarzy i będzie miała pieniądze na zakup......To niesamowite, u mnie w pracy nie ma czegoś takiego, jak natłok wniosków, u mnie jest KPA, 30 dni na rozpatrzenie sprawy i basta, jak nie rozpatrzysz wniosku, możesz zapłacić karę finansową, krótka piłka..... Nie wyrabiasz się, zostań po godzinach...... Proste, nie rozumiem dlatego rozpatrywania wniosku w terminie powyżej 3 miesięcy, to mi się w głowie nie mieści...... Nie raz zastanawiam się, kto dostaje kredyty, skoro dwoje ludzi pracujących, mających odpowiednią zdolność kredytową muszą tyle czasu czekać i dostarczać kolejne zaświadczenia......
08-08-2021 02:37
11-08-2021 16:19
11-08-2021 17:28
Dzień dobry,
czy za zamknięcie IKZE przed upływem 12 miesięcy na które nie zostały dokonane żadne wpłaty zostanie pobrana prowizja za zwrot?
Dziękujemy za opinię. Przekazałem ją do zespołu odpowiedzialnego za naszą bankowość.
12-12-2025Witam,
Proszę o powiększenie pola tekstowego "Tytuł" oraz "Nazwa i adres odbiorcy", tak jak to było w starej wersji, a najlepiej umożliwienie opcji powrotu do starego interfejsu. Ten jest nieintuicyjny
... 12-12-2025| Użytkownik | Liczba Lajków |
|---|---|
| 5 | |
| 4 | |
| 2 | |
| 2 | |
| 2 |