Konta osobiste i firmowe

Odpowiedz

Zablokowane konto internetowe - brak możliwości używania konta w jakikolwiek sposób

[ Edytowane ]

Wczoraj zablokowano mi konto bankowe w ING. Dzwoniłem na infolinię dwukrotnie i co jest absolutnym szczytem wszystkiego - na infolinii konsultanci dokładnie nie wiedzą za co zablokowano mi konto. 

Podejrzewam, że chodzi o wpływ 1860,95zł. Zakupiłem na Allegro telefon iPhone 14, zapłaciłem za niego z mojego drugiego konta w PKO Banku Polskim, jednak telefon - co niestety sprawdziłem po zapłacie - okazał się być niezgodny z umową ze Sprzedającym. Sprzedający wobec tego poprosił mnie o numer konta do zwrotu. Zapytałem Sprzedającego, w jakim banku posiada konto - odpowiedział, że w ING, zatem - aby zwrot odbył się szybciej - podałem mu swój numer konta w ING. Otrzymałem zatem zwrot 1860,95zł na konto w ING i cyk blokada.

Mam konta w bankach od przeszło 10 lat i nigdy nie spotkała mnie taka sytuacja, że nie mogę korzystać ze swoich środków - ani nie jest możliwy przelew,
ani BLIK, ani wypłata gotówki, a teraz mamy weekend i nie będę mógł - przez nadgorliwych pracowników ING i praktyki tego banku - korzystać z konta.
Nie rozumiem dlaczego w ten sposób bank traci czas zarówno mnie jak i sobie, bo w tej sprawie musiałem dzwonić na infolinie, załączać dokumenty do reklamacji, co jest stratą czasu dla mnie i dla banku. 

Co więcej, używam tego konta do płacenia za jedzenie i miesięczne wpływy na to konto wynoszą ~1500zł, a potraktowano mnie jak jakiegoś przestępcę. Przecież to jest skandal i groteska. 

Zastanawiam się, czy po rozwiązaniu sprawy nie wypowiedzieć ING umowy, a praktyki banku ING opisać - jak powyżej -w Internecie i w odpowiednich serwisach, które są poczytne przez duże rzesze Internautów.

Złożyłem również skargę na bank w https://rf.gov.pl/

Odpowiedz
0 Lajków
dpiescikowski
Doradca z ambicjami I
Doradca z ambicjami I icon
5
1
17-05-2024
Wiadomość 1 z 16 (8 472 wyświetleń)

Re.: Zablokowane konto internetowe - brak możliwości używania konta w jakikolwiek sposób

Przykro mi, że spotkała Cię taka sytuacja. Trudno tutaj się do niej odnieść, dlatego skontaktuj się z naszym czatem, który znajdziesz po zalogowaniu się do aplikacji na dole.
**
Jeśli podoba Ci się moja odpowiedź, daj mi lajka.
Moja odpowiedź Ci pomogła? Zaakceptuj ją jako rozwiązanie!
Odpowiedz
0 Lajków
SebastianM
Moderator
Moderator icon
114
19
03-03-2023
Wiadomość 2 z 16 (8 461 wyświetleń)

Re.: Zablokowane konto internetowe - brak możliwości używania konta w jakikolwiek sposób

Już się kontaktowałem - dwukrotnie z czatem i dwukrotnie na infolinii. 4 pracowników Waszego banku nie wie dlaczego została nałożone blokada i każą czekać do 30 dni na Jaśnie Państwa odpowiedź w tej sprawie.

Do 30 dni mam zablokowane środki i nie mogę z nich korzystać, bo jakiś pracownik ING był chyba pijany albo zbyt nadgorliwy i się nudził - albo jedno i drugie i trzecie. 

Prośba o przelanie środków na konto w innym banku również została odrzucona.

To są Wasze praktyki. Niech Internet czyta i niech Internet wie. 

Przykro Wam to jedyne co usłyszałem od Was w tej sprawie. Poza tym - zero konkretów i zero ludzkich informacji oraz działań. 

Odpowiedz
0 Lajków
dpiescikowski
Doradca z ambicjami I
5
1
17-05-2024
Wiadomość 3 z 16 (8 433 wyświetleń)

Re: Re.: Zablokowane konto internetowe - brak możliwości używania konta w jakikolwiek sposób

Jeśli zgłosiłeś reklamację, przekaż tutaj jej numer. Prześlę go do działu reklamacyjnego, prosząc o szybkie wyjaśnienie.

**
Odpowiedz
0 Lajków
SebastianM
Moderator
Moderator icon
114
19
03-03-2023
Wiadomość 4 z 16 (8 430 wyświetleń)

Re: Re.: Zablokowane konto internetowe - brak możliwości używania konta w jakikolwiek sposób

Jest to zgłoszenie numer 111602/052024

Odpowiedz
0 Lajków
dpiescikowski
Doradca z ambicjami I
5
1
17-05-2024
Wiadomość 5 z 16 (8 420 wyświetleń)

Dziękuję. Przekazałem prośbę o pilne rozpatrzenie reklamacji. 

**
SebastianM
Moderator
Moderator icon
114
19
03-03-2023
Wiadomość 6 z 16 (8 407 wyświetleń)

Dziękuję, mam nadzieję, że coś się ruszy. 

Odpowiedz
0 Lajków
dpiescikowski
Doradca z ambicjami I
5
1
17-05-2024
Wiadomość 7 z 16 (8 404 wyświetleń)

Witam ja mam zablokowane konto od wczoraj a są na nim środki od dzieci nie mam dostępu by je wypłacić nawet nie wiem za co
Odpowiedz
0 Lajków
Basia12
Nowy w branży II
Nowy w branży II icon
5
0
18-07-2024
Wiadomość 8 z 16 (6 977 wyświetleń)

Skontaktuj się z nami pod numerem 32 357 00 69 lub na czacie w Moim ING, jeśli możesz się zalogować do usługi. Przez forum nie możemy sprawdzić informacji o Twoim koncie.

-----------------
Moja odpowiedź Ci pomogła? Zaakceptuj ją jako rozwiązanie.
Jeśli chcesz szybciej uzyskać odpowiedź, zachęcamy Cię do kontaktu na czacie w Moim ING lub skorzystania z Wirtualnego Asystenta.
Odpowiedz
0 Lajków
IlonaU
Moderator
Moderator icon
1096
218
07-06-2017
Wiadomość 9 z 16 (6 969 wyświetleń)

Cały czas pisze na czacie o odblokowanie konta i ponaglam myślałam że jesteście fajnym bankiem ale teraz już nie wiem pieniądze dzieci zablokować żal jedyne środki
Odpowiedz
0 Lajków
Basia12
Nowy w branży II
Nowy w branży II icon
5
0
18-07-2024
Wiadomość 10 z 16 (6 964 wyświetleń)
Ostatnie wpisy na forum
Re.: import przelewów split payment (MPP)

Czy coś się może zmieniło w tej kwestii?

24-12-2024
Re.: import przelewów split payment (MPP)

No właśnie nie jest to takie proste, bo ING Business nie jest dostępne dla JDG. Więc nawet jeśli ktośzdecyduje się płacić więcej, to nie musiałby najpierw się przekształcić w spółkę.

24-12-2024
Re.: Limit zadłużenia

Skontaktuj się z nami przez czat w Moim ING. Specjaliści z tego zakresu są dostępni w dni robocze od 8:00 do 16:00. Dostępne opcje w tej sytuacji możemy sprawdzić również pod numerem 32 357 00 77 w dn

...

24-12-2024
Najbardziej pomocni użytkownicy