02-01-2018 20:55
Droga KamilaC niestety ale podana przez Panią ilość dni minęła, a według ostatniej korespondencji ING nadal sobie nie radzi.
cytat z ING: "Szanowna Pani,
zareklamowaliśmy Pani transakcję u usługodawcy. Niestety, do dnia dzisiejszego nie otrzymaliśmy odpowiedzi w sprawie.
Dlatego też na chwilę obecną nie możemy uznać Pani reklamacji.
Mimo to, dalej prowadzimy działania aby odzyskać Pani pieniądze. Jak tylko uzyskamy odpowiedź od usługodawcy,skontaktujemy się z Panią najpóźniej do 23 stycznia 2018."
Dlatego ponawiam pytanie:
"Szanowna Pani
Nie rozumiem Pani informacji o problemie z realizacją tej reklamacji.
W wypadku zgłoszenia chargebacku, jeżeli sprzedawca nie odpowiada w wyznaczonym terminie lub odrzuca chargeback ale nie jest w stanie dostarczyć dokumentacji potwierdzającej bezzasadność zgłoszenia to proces reklamacji kończony jest wynikiem pozytywnym.
Czyli jeżeli nie ma odpowiedzi od Sprzedawcy, a termin minął to reklamacja jest automatycznie uznana. Więc na czym polega problem.
Jeżeli nie macie Państwo zamiaru zająć się tą reklamacją to proszę o jasną odpowiedź, proszę napisać jednoznacznie, że ING nie obsługuje/nie uznaje chargeback mimo, że jest wystawcą kart Visa.
Z poważaniem
Beata"
03-01-2018 21:04
Ciężko nam się odnieść do tego zgłoszenia przez forum. Tu możemy udzielić ogólnych informacji o których Kamila wspomniała wcześniej. Jeżeli wysłałaś wiadomość przez Moje ING odnośnie tej sytuacji to nasi specjaliści się do niej odniosą. Mam nadzieję, że Twoja sprawa zakończy się pozytywnie.
04-01-2018 18:45
Szczerze?, słabo...
Czy ING planuje do swojej księgowości zaimplementować model działalności nierejestrowanej?
17-11-2024Z komunikatu wynika, że kwota nadpłaty jest ciągle za niska. Nie skrócisz okresu kredytowania, jeśli nie można obciąć przynajmniej jednej raty. A żeby można było obciąć jedną ratę, musisz nadpłacić pr
... 17-11-2024Popieram przedmówcę i z dużym rozczarowaniem przyjmuję taką wiadomość.
Widziałem również odpowiedź co do programu "Orlen w Portfelu".
Natomiast za każdym razem informacja od Banku brzmi "nie przystępuj
... 17-11-2024Użytkownik | Liczba Lajków |
---|---|
7 | |
1 | |
1 | |
1 | |
1 |