26-06-2018 13:14
Przecież aplikacja Moje ING ma wszystko co trzeba. Jest to trochę inaczej rozmieszczone, ale działa bardzo dobrze. Sam używam tego od jakiegoś czasu i nie mam żadnych problemów.
26-06-2018 13:18
speacetronic pisze:
7768
Ja też nie do końca łapie o co chodzi w tym hejcie na ING
Nowa apka działa całkiem spoko, ma co trzeba i naprawdę jest spoko. Czasami (z minusów) nie działa stabilnie, to mnie wkurza ale może to jeszcze choroba wieku dziecięcego
No z minusów (ale gdzie tam hejt to doleję, że szkoda że ING nie wprowadził Apple Pay bo muszę kombinować z jakimiś "technicznymi" kontami poza bankiem tylko po to by mieć AP
26-06-2018 13:34
26-06-2018 19:44
Keicam ... Ty wiesz co ! A jak nie wiesz to przeczytaj uważnie ten wątek ... A przynajmniej wpisy Wojciecha .
26-06-2018 23:03
@wojciech Trudno mi powiedzieć, dlaczego po aktualizacji naszej aplikacji masz problem z powiadomieniami PUSH. Musielibyśmy sprawdzić Twój przypadek. Możesz do nas wysłać wiadomość w Moje ING z modelem telefonu, systemem operacyjnym oraz datą, kiedy wystąpił problem.
Zdecydowaliśmy, że nie przenosimy panelu administracyjnego Serwisu SMS do Mojego ING. W aplikacji mobilnej Moje ING udostępniliśmy powiadomienia PUSH, które informują o transakcjach na koncie.
Zmiany w ustawieniach Serwisu SMS będą możliwe jedynie w oddziale banku przez ponowną aktywację usługi Serwisu SMS. Oznacza to, że oddział zamknie aktualny pakiet SMS i założy nowy, z nowymi ustawieniami.
Zgłosiłam problem z cytowaniem wpisów innych osób.
27-06-2018 17:06
@Marx pracujemy nad nową usługą Moje rachunki. Dzięki tej usłudze będziesz mógł w Moje ING otrzymać i zaakceptować płatność. O wdrożeniu tej opcji będziemy informować na naszej stronie.
02-07-2018 17:43
"Proponujemy zainstalować naszą aplikację mobilną i włączyć powiadomienia push. Działają one jak SMS-y, ale są bezpłatne i nie mają limitu."
"Aby powiadomienia push działały prawidłowo, telefon musi mieć stały dostęp do internetu."
Logika w wykonaniu ING - działają tak samo ale jednak nie bo wymagają smartfona i stałego dostępu do internetu... niezmiennie oklaski!
A dużo bardziej przydatnych powiadomień bazujące na internecie (za pomocą e-mail - gdzie można umieścić dużo wiecej informacji oraz od razu załączyć wygenerowane potwierdzenie) jak nie było tak nie ma...
03-07-2018 19:36
04-07-2018 00:32
04-07-2018 01:20
Wszystko zaczęło się od wymiany karty ze względu na datę ważności starej... Za każdym razem, gdy próbuje dodać nową kartę do Google Pay po kilku godzinach dostaje SMS, że rzekomo została usunięta. Co
... 23-03-2025Analizujemy różne formy płatności. Nie planujemy na tę chwilę wprowadzać nowych rozwiązań płatności.
23-03-2025Użytkownik | Liczba Lajków |
---|---|
7 | |
3 | |
3 | |
3 | |
3 |