24-03-2017 21:46
To nowe "pismo obrazkowe" chyba dla jakichś niedorozwiniętych!!!! Kto to wymyślił? Wprowadzanie nowego powinno wnościć jakieś usprawnienia, udogodnienia. Stary system jest (był?) o niebo lepszy! Z banku jestem zadowolony, z nowego systemu internetowego kategorycznie nie! Poprzedni bank też zmieniłem po nieudanej zmianie systemu on-line. Może przyjdzie powtórzyć manewr..... Szkoda, ale skoro nie szanują ludzkich przyzwyczajeń i zmieniają coś, co było naprawdę dobre....
25-03-2017 12:32
to jakiś żart
przeładowana bajerami (dobrymi dla przedszkolaków), nieczytelna, brak mozliwości personalizacji !
gdzie w tym wszyskim funcjonalność i przejrzystość?
26-03-2017 13:00
@dorosm Spróbuj bliżej poznać Moje ING. Nasi doradcy są gotowi Ci w tym pomóc. Wiemy, że na pierwszy rzut oka system wygląda zupełnie inaczej niż nasza dotychczasowa bankowość internetowa. Jednak dzięki temu masz dostęp do nowych funkcji i wielu ważnych informacji, których brakowało w poprzednim systemie.
26-03-2017 13:44
26-03-2017 17:34
W związku z moimi przenosinami do innego banku ( co chwilę potrwa ) chciałem zapytać jak w waszym supersystemie można zamknąć limit transakcji internetowych na karcie ?? Szukam , szukam , klikam i nigdzie nie widzę takiej możliwości , dziękuję .
ps Już wiem na pewno że nie chcę bliżej zapoznawać się z tym żartobliwie przez bankowców zwanym systemem ... Dla mnie te kulfony to ............ !
26-03-2017 23:22
AgnieszkaBin pisze:@dorosm Spróbuj bliżej poznać Moje ING. Nasi doradcy są gotowi Ci w tym pomóc. Wiemy, że na pierwszy rzut oka system wygląda zupełnie inaczej niż nasza dotychczasowa bankowość internetowa. Jednak dzięki temu masz dostęp do nowych funkcji i wielu ważnych informacji, których brakowało w poprzednim systemie.
LOL? Chyba jedyna "ważna informacja" to saldo po transkacji o którą użytkownicy dopraszali się od dawna w starym systemie. W nowym?
Nowe funkcje? Toć ten nowy potworek ma mniej funkcji niż poprzedni (chociażby przytaczane przelewy wzorcowe).
Pani @AgnieszkaBin - o jakich ważnych informacjach i nowych funkcjach (których nie było w starej wersji a nie pierwsych wersjach nowego systemu) Pani pisze? Możę tutaj w punktach żeby było jasne? I tylko proszę nie wyskakiwać z transakcjami NFC bo to nijak jest zależne od systemu on-lie ![]()
27-03-2017 01:09
august pisze:W związku z moimi przenosinami do innego banku
Hehe uważaj bo zaraz wytną twojego posta ![]()
Przed chwilą jeszcze był tu post innej osoby, która tez przeniosła konto gdzieś indziej, ale już go nie widać na formum
Moderator aktywnie moderuje "niewygodne" wiadomosci ![]()
27-03-2017 08:36
AgnieszkaBin pisze:@dorosm Spróbuj bliżej poznać Moje ING. Nasi doradcy są gotowi Ci w tym pomóc. Wiemy, że na pierwszy rzut oka system wygląda zupełnie inaczej niż nasza dotychczasowa bankowość internetowa. Jednak dzięki temu masz dostęp do nowych funkcji i wielu ważnych informacji, których brakowało w poprzednim systemie.
Znowu odopwiedź kopiuj-wklej... Ręce opadają. Jedno proste pytanie: nie można było tych "nowych funkcji i wielu ważnych informacji" dołożyć przy jednoczesnym zachowaniu interfejsu graficznego? Bo z tego co widzę oprócz przelewów wzorcowych na funkcje ludzie nie narzekaja, raczej na wygląd i sposób przedstawienia ich finansów na ekranie. A tak na marginesie to te "wiele ważnych informacji" chciałbym móc ukryć, ale bank wie lepiej co dla mnie ważne.
27-03-2017 12:23
MarcinB pisze:@romil Regularnie sprawdzamy nowo założone konta i oznaczamy pracowników.
Chyba, że konto założy z domu i tyle sprawdzicie.
Życzę dalszych sukcesów.
27-03-2017 12:31 | Edytowano: 27-03-2017 12:33
Marx pisze:
Pamiętaj że równocześnie tracisz pewne funkcje np. Przelewy wzorcowe o czym doradcy niestety nie są łaskawi informowac
@Marx Przelewy wzorcowe zostały przeniesione do Mojego ING jako odbiorcy. Znajdziesz w nich zapisane wcześniej przelewy wzorcowe jako odbiorców pod tymi samymi nazwami. Różnica jest taka, że wykonując przelew do odbiorcy uzupełniasz kwotę i tytuł płatności. Możesz również ponowić przelewy, które do tego odbiorcy już wykonano.
@august Wystarzy że wejdziesz w szczegóły swojej karty płaticzej i wybierzesz opcję "Limity transakcyjne". Możesz tam edytować wszystkie limity płatnicze dla Twojej karty, również te internetowe.
Prawdą jest, że przestępcy potrafią nadpisać nadawcę wysyłanego SMSa, który będzie wyglądał jak wysłany z ING. Jednak nie potrafią wysłać w imieniu banku kodu autoryzacyjnego, którego można użyć w apl
... 06-12-2025Trudno nam się tutaj odnieść do Twojej sprawy. Natomiast jeśli nie zgadzasz się z odpowiedzią na reklamację, to możesz się od niej odwołać. Możesz też napisać do nas na czacie, po zalogowaniu w Moim I
... 06-12-2025Trafiłem na ten temat w "społeczności ING " bo szukam rozwiązania problemu . Też spotkała mnie blokada konta przez brak oświadczenia. Zablokowane konto - na początku to się z tego śmiałem ale teraz
... 06-12-2025| Użytkownik | Liczba Lajków |
|---|---|
| 14 | |
| 13 | |
| 12 | |
| 4 | |
| 3 |