Odpowiedz

Re.: nowy system bankowosci internetowej

Zgadza się,pomyliłam się ustawiając datę stałego zlecenia zbyt póżną  (chciałam przesunąc datę przelewu o kilka dni do przodu, edytowanie nie działało, musiałam usunąc całkowicie stałe zlecenie i założyć nowe).Mam nadzieję,że błąd zostanie usunięty.

Ogólnie jednak przyzwyczaiłam się do nowego systemu, chociaż długo jeszcze korzystałam ze starego, aż wreszcie się przełamałam (rozpracowanie kosztowało mnie  jedno popołudnie - no cóż 70tka na karkuEmotikon: sfrustrowany)i już tylko używam nową wersję.

Mam dostęp jeszcze do 2ch systemów w innych bankach i uważam, ze obecny w ING nie jest wcale zły.

Odpowiedz
0 Lajków
Rena-3MAJADG
Doradca z ambicjami I
Doradca z ambicjami I icon
2
0
08-02-2017
Wiadomość 881 z 1 337 (9 707 wyświetleń)

Zbliża sie termin złożenia zeznania PIT i ściągnąłem sobie z ING wyciągi za cały rok.

Dawno sie tak nie umeczyłem nad papierami. Dlaczego??? Bo nawet w wygladzie wyciągu musiał ktoś zamieszać.

Kurcze, komu to było potrzebne?

alz
alz
Zaprawiony analityk I
Zaprawiony analityk I icon
81
56
24-11-2016
Wiadomość 882 z 1 337 (9 617 wyświetleń)

O! Właśnie mamy kolejną awarię Moje ING, tzn. system jest niedostepny. Według infolinii stara wersja systemu działa. Jakieś błyskotliwe wytłumaczenie?

mtommi
Doradca z ambicjami III
Doradca z ambicjami III icon
65
24
13-04-2016
Wiadomość 883 z 1 337 (9 614 wyświetleń)

Pracujemy już nad tym, aby przywrócić działanie bankowości internetowej.

-----------------
Moja odpowiedź Ci pomogła? Zaakceptuj ją jako rozwiązanie.
Jeśli chcesz szybciej uzyskać odpowiedź, zachęcamy Cię do kontaktu na czacie w Moim ING lub skorzystania z Wirtualnego Asystenta
Odpowiedz
0 Lajków
AgnieszkaBin
Moderator
Moderator icon
808
176
04-09-2015
Wiadomość 884 z 1 337 (9 609 wyświetleń)

Kolejna awaria i kolejny brak informacji o tym... Kiedy w końcu zacznie się wykorzystywać system wiadomości / powiadomień push, który dostępny jest w aplikacji?
Tymcio
Zaprawiony analityk III
Zaprawiony analityk III icon
186
34
26-09-2016
Wiadomość 885 z 1 337 (9 475 wyświetleń)

Powiadomienia push są do bani bo jak w danym momencie nie masz połączenia z interentem albo masz wyłączoną synchronizację to... go nie dostaniesz i przepadnie (to jest gigantyczny babol).

A do tego są najwyraźniej mocno powiązane z nowym systemem, wiec jak system padnie to i tak nic nie dostaniesz (z resztą to bez sensu - po co informować o tym, co widać? o przerwach technicznych ING informuje na swoim blogu, ale miłoby to jednak wysyłać jako wiadomosć MAIL bo nie każdy wchodzi tam co dzień albo ma w czytniku RSS).

Odpowiedz
0 Lajków
wojciech
Główny rachmistrz I
Główny rachmistrz I icon
246
90
02-03-2016
Wiadomość 886 z 1 337 (9 470 wyświetleń)

Większość ludzi jednak ma dostęp do internetu praktycznie ciągle Emotikon: Szczęśliwy A aplikacja mobilna działa (aktualnie), więc informację o awarii / planowanych pracach jak najbardziej mogą się tam pojawiać.
I do tego dorzucić opcję, żeby ludzie mogli sobie ustawić powiadomienia email o przychodzących wiadomościach (i każdy będzie szczęśliwy).
Odpowiedz
0 Lajków
Tymcio
Zaprawiony analityk III
186
34
26-09-2016
Wiadomość 887 z 1 337 (9 467 wyświetleń)

Jak na wiki: "citation needed", bo na przykład biorąc pod uwagę Twój komentarz wychodzi, że większość ma smartfona -> wiekszosć bankuje przez smartfona -> nowy system ING ma sens bo spełnia potrzeby większości (więc po co ludzie tutaj biją pianę?) ;-)))

Tak, sporo ludzi ma smartfona i część ma nawet aplikację zainstalowaną, ale... sklep play mówi o 100k-500k instalacjach (nie użytkownikach tylko ile osób zainstalowało) i nawet biorąc wersje optymistyczną (500k) i to, żę na koniec 2015 ING miało 4mln klientów (300k wzrost r-r więc teraz pewnie około 4,5mln) to daje raptem 10% - i to jest wariant mocno optymistyczny! Biorąc, że na iPhone założymy podobny poziom instalacji (nie ma danych) to i tak daje co najwyżej 20%! A teraz spójrzmy na to pesymistycznie - 100k instalacji, z czego raptem 50% zostawiło aplikację (bo uznało, że jest nieużywalna) to daje 50k z androida i 50k z iphone czyli w sumie 100k, co daje... tak - 2,5% - coś w okolicach błędu statystycznego Emotikon: Język

Więc stwierdzenie "większość" jest cokolwiek... bez sensu... cbdu Emotikon: Mrugający)

Z kolei pokusiłbym się o stwierdzenie, żę większość ludzi używa maila (chociażby trzeba się tutaj zarejestrować) - jest niezależny od platformy, nie wymaga smartfona jednej czy drugiej firmy, ciągłego dostępu do internetu... dalej wymieniać plusy? czy może jesteś przedstawicileme jednego z operatorów GSM lub producentów smartfonów, którzy próbują ludziom wmówić, że trzeba mieć smartfona i być ciągle podpiętym do sieci? Emotikon: Język (już pomijam kwestie tego jak niekorzystnie wpływa to na koncentrację i produktywność... Emotikon: Mrugający ).

Odpowiedz
0 Lajków
wojciech
Główny rachmistrz I
Główny rachmistrz I icon
246
90
02-03-2016
Wiadomość 888 z 1 337 (9 459 wyświetleń)

Dlatego zasugerowałem wiadomości, powiadomienia push i powiadomienia mailowe o nowej wiadomości Emotikon: Mrugający
Odpowiedz
0 Lajków
Tymcio
Zaprawiony analityk III
186
34
26-09-2016
Wiadomość 889 z 1 337 (9 454 wyświetleń)

Ja tylko zasugerowałem drobny błąd w przyjętym nazewnictwie (tj. "większość") ;-)

IMHO poprawna kolejność to:

* powiadomienia push/powiadomienia w serwisie

Dlaczego? e-mail jest niezależny od serwisu ING więc jak ten padnie albo będzie w trakcie przerwy konserwacyjnej to wciaż mamy dostęp do informacji. Z kolei wiaodmości w serwisie transakcyjnym nie będą dostępne jak ten padnie albo będzie konserwowany... a powiadomienia push - nie dotrą do wielu osób (co wyjaśniłem wcześniej) Emotikon: Mrugający

Ale bank upiera się, że powiadomienia na e-mail to zło wcielone Emotikon: Mrugający

Odpowiedz
0 Lajków
wojciech
Główny rachmistrz I
Główny rachmistrz I icon
246
90
02-03-2016
Wiadomość 890 z 1 337 (9 443 wyświetleń)
Ostatnie wpisy na forum
Re.: Aplikacja ING na systemach AOSP, bez Google Play Services.

Dzień dobry, jak dziś wygląda podejście banku do sprawy?

Jest coraz większa nisza na telefony "degoogled" oraz telefony oparte na Linuksie, polski Mudita, fińska Jolla, holenderski Fairphone, niemiecki

...

11-03-2026
Re: Refinansowanie kredytu hipotecznego - nieprawidłowy numer rachunku do spłaty

Prosimy, w tym temacie napisz do naszych specjalistów z działu hipotek. Są oni dostępni na czacie w Moim ING w dni robocze w godzinach 8:00 - 18:00. Specjaliści z działu hipotek są również dostępni po

...

11-03-2026
Refinansowanie kredytu hipotecznego - nieprawidłowy numer rachunku do spłaty

Dzień dobry,

Wczoraj po wizycie w oddziale ING i uruchomieniu refinansownia dowiedzieliśmy z żoną się po fakcie, że numer rachunku przyjęty przez pracownika ING, który tworzył umowę jest nieprawidłowy

...

11-03-2026
Najbardziej pomocni użytkownicy