29-04-2016 11:41
W trakcie rejestracji poprzez infolinie telefoniczną ING reklamacji dotyczacej dzialania nowego serwisu bankowości Moje ING w celu weryfikacji takiego zgłoszenia bardzo nie w porządku jest pytanie Konsultanta o podanie pierwszej litery i ostatnich dwóch cyfr loginu do logowania do bankowości internetowej.
Uważam to za rażące nadużycie poczucia bezpieczeństwa użytkownika.
Jest to zgodne z regulaminem banku jednak pytanie telefoniczne o jakiekolwiek części loginu nie jest w porządku biorąc pod uwagę zachowanie procedur dotyczących bezpieczeństwa użytkowania i korzystania z usług dostępu do bankowości.
29-04-2016 12:56
29-04-2016 13:07 | Edytowano: 29-04-2016 13:08
mcumberpl pisze:
Praktyka stosowana przez wiele banków. Również m.in. umożliwienia odblokowania dostępu do systemu. Konsultant ma w ten sposób pewność, że rozmawiam z osobą, która jest klientem. Gdzie indziej pytają m.in. o wybrane liczby pesel, nip itp. Pozdrawiam.
Zgadza się. Dobrze, ze nie pytają sie jeszcze o np. czwarty i dwudziesty piąty znak w haśle
Ale swój sprzeciw warto było wyrazić bo to co na piśmie to pozostanie choć jak widać mało kto z ienge sie przejmuje tym co tu sie wypisuje
29-04-2016 13:12 | Edytowano: 29-04-2016 13:16
@Keicam Czytamy wszystkie Wasze sugestie i propozycje oraz analizujemy je.
29-04-2016 20:50
29-04-2016 20:54
Jak rak zgłosiłem, że mi wolno działa to spuszczono mnie na drzewo bo: system jest super i na pewno działa szybko a wina jest po mojej stronie i musze wyczyścić cache przeglądarki a jak to nie pomoże, to zmienić przeglądarkę... rady cokolwiek głupie w stylu "próbował pan wyłączyć i włączyć komputer", które nijak nie adresują sedna problemu...
30-04-2016 18:37
@Mitchris@wojciech Najczęstszą przyczyną błędów w usłudze bankowości internetowej jest błędne działanie przeglądarki, dlatego zaproponowaliśmy wyczyszczenie danych. Jeśli rozwiązanie nie pomogło, to prosimy o zgłoszenie w formie wiadomości w Moim ING. Przekażemy to do działu technicznego i przeanalizujemy.
30-04-2016 18:44
30-04-2016 22:09
Logowanie do "Mojego ING" działa tragicznie wolno, klawiatura do wpisywania hasła ledwo mieści się na ekranie. Moja sugestia: włączcie możliwość bezpośredniego logowania się do ING BankOnline. Po kliknięciu na logowanie do "Mojego ING" trzeba stracić sporo czasu, czekając aż kółko przestanie się kręcić i pojawi się opcja wyboru logowania do starego systemu. Nie jest to wina przeglądarki, bo logowanie do ING BankOnline przebiega normalnie.
01-05-2016 09:49
Tak to jest jak ktoś chce “ulepszać” coś czego nie powinien. Coraz częściej źle dzieje się w szeroko rozumianej bankości elektronicznej (ienge nie jest samo. To co ostatnio zrobił PayPal Serwis chwalący się “bezpiecznym podejściem do płatności internetowych” zaczął prosić użytkowników o loginy, hasła do kont bankowych, a także jednorazowe kody z bankowych SMS-ów służące do potwierdzania transakcji… to też jest parodia.
Albo idą takie instrukcje od firmy korpo-matki w przypadku tytułowego wątku z Holandii albo dochodzą do decyzyjnej władzy w korpo-firmach młodzi lokalni managerowi co chcą sie wykazać głównie oszczędnościami i powstają takie kwiatki jak nowy system Moje ING a w PayPalu chcą od Ciebie haseł dostępu.
To przyglądajcie się i szybko wprowadzajcie Dzisiaj IKE, ETFy oraz zagraniczne rynki to podstawa. Jeśli się nie mylę, to dzisiaj każda wasza licząca się konkurencja ma wyżej wymienione usługi w swoic
... 27-11-2024Nie chce zakładać nowego wątku.
Naprawcie te bilety. Restart telefonu nie poprawia sytuacji. Zamknięcie całkowicie apki ING również.
Bilet zaraz po zakupie można podejrzeć. Natomiast później (np na żąda
... 27-11-2024Użytkownik | Liczba Lajków |
---|---|
7 | |
5 | |
4 | |
4 | |
3 |