27-03-2020 13:16
Dzień dobry,
Próbuje podpisać dokument poprzez profil zaufany i stronę obywatel.gov.pl.
Proces logowania udaje się bez problemu, ale w momencie kiedy dokument ma zostać podpisany pojawia się komunikat "Nieprawidłowe żądanie HTTP".
Proszę o pomoc w dokończeniu procesu podpisywania dokumentu lub podpowiedź co mogę robić źle.
Z poważaniem
Robert
28-03-2020 14:42
Opisana sytuacja może wynikać z błędu po stronie przeglądarki internetowej. Czy możesz sprawdzić jak będzie jeśli uruchomisz przeglądarkę w trybie awaryjnym? Jeśli możesz daj nam znać jaki będzie rezultat
30-03-2020 13:46
Witam,
Mam problem z podpisaniem elektronicznie dokumentu. Z ePUAP klikając ikonkę ING (gdzie mam aktywowany profil zaufany) jestem kierowana na 'generalną' stronę logowania do bankowości elektronicznej a nie do bramki ING gdzie SMS mogę potwierdzić dokonanie podpisu.
Pozdrawiam
Sylwia
31-03-2020 14:07
@sylwia22 w sytuacji gdy korzystasz z profilu zaufanego, a przekierowanie jest niewłaściwe, spróbuj wykonać poniższe czynności:
- usuń pliki cookie i pamięć podręczną w przeglądarce z której korzystasz (na klawiaturze wybierz ctrl+shift+del);
- skorzystaj z trybu prywatnego w przeglądarce (crtl+Shift+N);
- zmień przeglądarkę.
14-06-2020 12:03
Ponownie problem z podpisanie dokumentu (wniosek o głosowanie korespondencyjne.
Logowanie przez stronę banku przebiega każdorazowo bez problemów.
Natomiast podpisanie wniosku na przeglądarce chrome i firefox (czyste przeglądarki bez cookies).
https://login.ingbank.pl/mojeing/app/#epuap/sign-document
powoduje jedynie "kręcenie" się pomarańczowego kółeczka w oczekiwaniu na odpowiedź po stronie banku.
Podjęłam kilka prób, w jednym przypadku przyszedł sms (jednak strona przez kilka minut bez mian i bez możliwości wpisania kodu).
W pozostałych przypadkach nie przyszedł nawet sms.
Pozostały jedynie 2 dni na złożenie wniosku, stąd gorąca prośba o usunięcie awarii.
Maria
14-06-2020 12:27
Dodam do poprzedniego wątku, że przy próbie logowania (jedynie przy podpisywaniu ) innym dziwnym zachowaniem jest... problem podczas pierwszego logowania się (i problem pojawia się tu tylko przy próbie podpisania dokumentu z epuap). Każdorazowo (!) login wraz z hasłem jest odrzucany w tym momencie jako błędny. Powtórzenie logowania przechodzi OK, ale jak pisałam nie dochodzi do wysłania smsa i pojawienia się okienka autoryzacyjnego - kręci się jedynie kółeczko oczekiwania. Być może jakiś parametr podczas przekierowania powoduje taki błąd, bo jestem w 100% przekonana, że to nie błąd liter. Podczas logowania się do epuap czy bankowości ING, nie mam problemów z hasłem (błędnie wpisanym) a tutaj pierwszy wpis skutkuje takim błędem KAŻDORAZOWO (co najmniej 6 prób).
18-06-2020 14:07
Twoje uwagi tego samego dnia przekazaliśmy do naszego działu IT.
Otrzymaliśmy informacje, że nie powinno już być takich utrudnień.
Czy one nadal u Ciebie występują?
19-06-2020 15:48
20-06-2020 15:55
Oznacza to, że w systemie urzędowym występuje błędne przekierowanie. W tej sprawie skontaktuj się z administratorem serwisu rządowego.
20-06-2020 20:36
Też tak właśnie myślałam. Zgłosiłam ten problem do profilu zaufanego przyjęli zgłoszenie i nic na razie dalej to samo. Gdzie jeszcze mogę to zgłosić?
Cześć,
Ile można mieć kont oko bonus dla pojedynczego użytkownika?
Ile można mieć kont oko bonus dla konta małżeńskiego?
26-12-2024
No właśnie nie jest to takie proste, bo ING Business nie jest dostępne dla JDG. Więc nawet jeśli ktośzdecyduje się płacić więcej, to nie musiałby najpierw się przekształcić w spółkę.
24-12-2024Użytkownik | Liczba Lajków |
---|---|
7 | |
6 | |
5 | |
3 | |
3 |