12-11-2023 07:33 | Edytowano: 12-11-2023 07:40
12-11-2023 08:54
Jak dla mnie pierwsze wrażenia jak najbardziej pozytywne. Podoba mi się spójność z wersją komputerową. Przycisk zaloguj wreszcie na dole. Powiększone ikony na dolnym pasku. Piszę to również jako lekko ślepawy i zgodzę się z przedmówcą że ekran przed zalogowaniem jest niewykorzystany i ikony typu blik są za małe tym bardziej że miejsce jest. Nawet dodając do tego wszystkie dostępne opcje przed zalogowaniem mogą i powinny one być większe. Pamiętajcie o starszych jak ja już dawno po maturze. Wydaje mi się iż dobre by było i po cichu liczyłem że się pojawi (no chyba że jeszcze nie znalazłem w ustawieniach) opcja logowania biometria ale plus Pin. Tak jest np. w mObywatel. Ogólnie dla mnie 4.9/5. Hej
12-11-2023 10:42
12-11-2023 12:15
12-11-2023 13:19
Ojtam ojtam. Czepiacie się Jak zwykle każde zmiany to zazwyczaj narzekanie a my polacy mamy to w genach...
12-11-2023 21:55
Dzień dobry,
dwie krytyczne uwagi ode mnie na temat nowego wyglądu, choć generalnie zmiana w dobrym kierunku, ale ...
1) Nie do zaakceptowania jest na ekranie po zalogowaniu naprzemienne wyświetlanie w sekcji Moje Finanse sald na kontach, jeśli mamy konta w dwóch walutach. Co 5 sekund na ekranie coś się zmienia co automatycznie odwraca uwagę (i ogromnie denerwuje), jeśli szukamy sobie w innym miejscu jakiejś funkcjonalności. Każda takie mrugnięcie kwoty powoduje, że automatycznie uwaga przenosi się na ten element. Z punktu widzenia ergonomii to jest tragiczne i nie do zaakceptowania. Tym bardziej może to być problem dla osób z pewnymi dysfunkcjami, gdzie tego typu ciągłe bodźce mogą powodować nawet negatywne konsekwencje zdrowotne, a to oznacza brak możliwości dalszego korzystania z aplikacji. Sprawa dotyczy zarówno wersji na stronie i wersji mobilnej. To jest bezwzględnie do zmiany.
2) Po przejściu do dowolnej podkategorii z Moje Finanse (wybór Kont, Oszczędności etc.) nie mamy na ekranie wszystkich posiadanych pozycji w danej sekcji np. wszystkich kont tylko trzeba przewijać ekran/pasek w lewą stronę bo miejsce poniżej jest zajęte przez skróty. Po przejściu do podkategorii powinny być widoczne na ekranie wszystkie pozycje w danej podkategorii nawet kosztem skrótów. Jak chcę sobie przejrzeć elementy podkategorii to już nie szukam skrótów. Skróty stale widoczne są dobre na stronie głównej, a potem nie są tak ważne. Ew. żeby je zostawić, to mogą się pojawiać poniżej. Nawet jeśli trzeba by przewinąć ekran w górę, żeby do nich się dostać (bo one w podkategorii nie grają pierwszorzędnej roli). Tu się kłania ergonomia korzystania.
Pozdrawiam i jeszcze raz sugeruję punkt 1) do bezwzględnej zmiany!
13-11-2023 08:46
13-11-2023 10:36
13-11-2023 12:40
13-11-2023 16:48
> A mówię to z perspektywy wieloletniego klienta Waszego banku pamiętającego aplikację sprzed bąbelków czy okręgów.
Oj tak, ta stara apka to było coś wspaniałego. Mega szybka, mega intuicyjna, wszystko tam działało tip top.
No ale wiadomo, biznes wygłosił swoje idee, marketing przemielił, team wdrożył; ergo wyszła jednak wielka Qpicha 🙆♂️
Czy ING planuje do swojej księgowości zaimplementować model działalności nierejestrowanej?
17-11-2024Z komunikatu wynika, że kwota nadpłaty jest ciągle za niska. Nie skrócisz okresu kredytowania, jeśli nie można obciąć przynajmniej jednej raty. A żeby można było obciąć jedną ratę, musisz nadpłacić pr
... 17-11-2024Popieram przedmówcę i z dużym rozczarowaniem przyjmuję taką wiadomość.
Widziałem również odpowiedź co do programu "Orlen w Portfelu".
Natomiast za każdym razem informacja od Banku brzmi "nie przystępuj
... 17-11-2024