13-02-2019 13:57
Witam,
platformy mobilne zdają się być mimo wszystko coraz bardziej dziurawe stąd pytanie - czy ING planuje wdrożyć "tryb ograniczony" do aplikacji mobilnej? Generalnie używam jej praktycznie wyłącznie do odbierania powiadomień o zmianach na koncie (bo ING UPARCIE odmawia wprowadzenia powiadomień na e-mail) i ewentualnie sprawdzenia stanu konta/blik. Byłoby fajnie, gdyby wykonywanie przelewów było możliwe wyłącznie po aktywowaniu opcji w serwisie internetowym (ewentualnie byłoby fajnie dodać możliwość wykonywania przelewów wzorcowych, ale ING bardzo sprytnie usunęło przelewy wzorcowe wiec ta opcja odpada :/ ). Zdecydowanie podniosłoby to komfort psychiczny posiadania aplikacji na telefonie. (oczywiście bank mógłby wprowadzic powiadomienia na e-mail, no ale :-P )
13-02-2019 19:29
Aplikacja mobilna jest tak samo bezpieczna jak korzystanie z bankowości internetowej przez przeglądarkę internetową. Aplikacja wymaga przede wszystkim parowania z konkretnym urządzeniem mobilnym, nadanie kodu PIN lub logowanie przez dane biometryczne. Proces parowania odbywa się podczas aktywacji aplikacji.
Możesz ustawić limity dla transakcji internetowych – będą one obowiązywać dla Mojego ING niezależnie czy w ramach aplikacji czy w ramach przeglądarki. Zmiana limitów zawsze wymaga potwierdzenia kodem SMS.
Ze względu na wysoki poziom bezpieczeństwa nie planujemy wprowadzić wersji „read only”. Więcej o bezpieczeństwie w korzystaniu z bankowości internetowej przeczytasz na naszej stronie tutaj.
13-02-2019 19:49
Na urządzeniu mobilnym może być od groma aplikacji - Google pokazało, że w ich "super bezpiecznym" sklepie jest masa aplikacji, które moga służyć do phishingu.
Wszystkie banki chwalą się "wysokim bezpieczeństwem" a później w internecie czytamy o casusie konkurencyjnego banku, z kont użytkowników którego wyparowały pieniądze dzięki "super bezpiecznej aplikacji".
Czy ING przeprowadziło jakiś audyt bezpieczeństwa czy tylko bryluje w farmazonach nt. bezpieczeństwa?
13-02-2019 22:22
Bank nie wprowadzi czegoś takiego, bo nie ma w tym interesu.
Jak nie będzie można robić przelewów to mniej wydasz.
A jak apka jest dziurawa to przecież Ciebie okradną, a nie bank.
14-02-2019 15:25
Bardzo ważne, żeby każda osoba przy korzystaniu z internetu przestrzegała zasad bezpieczeństwa. Zachęcam Was do zapoznania się z informacjami na naszej stronie https://www.ing.pl/bezpieczenstwo-app
Przestrzegając tych zasad zmniejszacie ryzyko narażenia się na niebezpieczeństwo. Ponadto zapewniamy tak samo wysoki poziom bezpieczeństwa dla całego Mojego ING - zarówno w wersji na przeglądarce jak i dla aplikacji mobilnej.
14-02-2019 16:15
Jeżukolczasty - czy ING mogłoby przestać uprawiać 'spychologię'? Brak możliwości wykonania operacji (no, nieistniejące przelewy wzorcowe byłyby w sam raz) w aplikacji mobilnej redukuje znacząco wektor ataku i byłoby miło, gdyby użytkownicy mieli możliwość dodatkowo poprawić bezpieczeństwo swoich finansów. Na razie dzięki poczynaniom ING jakoś nie mam ochoty trzymać u was większych sum pieniędzy bo:
* wymuszacie używanie aplikacji mobilnej (brak powiadomień na e-mail)
* nie ma możliwości ograniczenia możliwości aplikacji mobilnej...
15-02-2019 10:18
Zapisaliśmy Twoją sugestię, dziękujemy
Z naszej strony przekazaliśmy Ci informacje na temat bezpieczeństwa w bankowości oraz podstawowych zasad korzystania z aplikacji Moje ING - wyczerpuje to odpowiedź na Twoje wątpliwości. Mamy nadzieję, że jednak przekonasz się do częstszego korzystania z Mojego ING.
16-02-2019 07:45
Szkoda, że nieprawdziwą.
Twierdzicie, że bankowość przez telefon i komputer jest tak samo bezpieczna.
18-02-2019 16:34
Szkoda to gdy krowa na*** do mleka ![]()
Mentalność naszego społeczeństwa to ciągła bojaźń, walka i szukanie odpowiedzialności i w innych, bądź jej cedowanie.
Dostaliscie od banku narzędzie, t.j. I dostajecie możliwość wyboru zamykania auta czy swojwgo domu lub mieszkania.
Sa chwile gdy nie puszczacie żon w ciemne alejki oraz nie dajecie dziecku bawić się nożem.
Jezeli czujesz obawy albo ktoś najechał ci głowę i ja wyprał masz lęk pierwotny, boisz się latać. Skorzystaj z rozwiązań dodatkowych. Kup ubezpieczenie all risk, albo po prostu odłóż narzędzia, przedmioty, które budzą w tobie lęk.
Nie wszystko stworzono dla wszystkich.
18-02-2019 23:08
Mentalność naszego społeczeństwa to ciągła bojaźń, walka i szukanie odpowiedzialności i w innych, bądź jej cedowanie.
Poza tym to wszystko OK z główką?
Dostaliscie od banku narzędzie, t.j. I dostajecie możliwość wyboru zamykania auta czy swojwgo domu lub mieszkania.
Sa chwile gdy nie puszczacie żon w ciemne alejki oraz nie dajecie dziecku bawić się nożem.
Zła analogia - dostaliśmy wybór: chcesz mieć dom ale z wątpliwej jakości drzwiami w slumsach (aplikacja mobilna na androidzie, gdzie system uprawnień to żenujaca porażka) czy mieszkać pod mostem (brak aplikacji na telefonie)
Jezeli czujesz obawy albo ktoś najechał ci głowę i ja wyprał masz lęk pierwotny, boisz się latać. Skorzystaj z rozwiązań dodatkowych. Kup ubezpieczenie all risk, albo po prostu odłóż narzędzia, przedmioty, które budzą w tobie lęk.
Nie wszystko stworzono dla wszystkich.
Jak już pytałem - z główka wszystko OK? Bo zostało zadane rzeczowe pytanie a Ty fanatycznie po wszystkich jeździsz i walisz głową bezcelowo w mur nawet nie zbliżając się do tematu...
Dzień dobry,
czy za zamknięcie IKZE przed upływem 12 miesięcy na które nie zostały dokonane żadne wpłaty zostanie pobrana prowizja za zwrot?
Dziękujemy za opinię. Przekazałem ją do zespołu odpowiedzialnego za naszą bankowość.
12-12-2025Witam,
Proszę o powiększenie pola tekstowego "Tytuł" oraz "Nazwa i adres odbiorcy", tak jak to było w starej wersji, a najlepiej umożliwienie opcji powrotu do starego interfejsu. Ten jest nieintuicyjny
... 12-12-2025| Użytkownik | Liczba Lajków |
|---|---|
| 22 | |
| 17 | |
| 12 | |
| 8 | |
| 8 |