Odpowiedz

IKE - więcej niż jeden fundusz

Dzień dobry, mam IKE w ING. Przy założeniu wybrałem konkretny fundusz. Robię regularnie kolejne wpłaty, które idą na ten sam fundusz. Chciałbym jednak, żeby cześć moich wpłat szła na inny fundusz z oferty w IKE. Nie widzę takiej możliwości. Jest konwersja ale nie mogę zacząć wpłacać na inny fundusz w ramach mojego IKE. Regulamin IKE wskazuje na taką możliwość. Co więcej na ike w moim ing jest możliwość stworzenia portfela funduszy. Jak dokonać wpłaty na posiadane IKE, żeby zainwestować w inne jednostki finduszy dostępne w ramach IKE?
Nota bene na zwykłym rejestrze funduszowym poza IKE, który mam także w ING, nie ma problemu z posiadaniem portfela kilku finduszy w ramach rejestru.
Pozdrawiam
Odpowiedz
0 Lajków
poktam
Doradca z ambicjami II
Doradca z ambicjami II icon
17
10
12-11-2023
Wiadomość 1 z 3 (176 wyświetleń)

Re.: IKE - więcej niż jeden fundusz

Można zakupić kolejny fundusz przez opcję założenia IKE, czyli proszę wejść w Oferta ING następnie Emerytura – IKE- załóż IKE i wtedy system poinformuje o możliwości wybrania kolejnego funduszu, który wybieramy z listy.

-----------------
Moja odpowiedź Ci pomogła? Zaakceptuj ją jako rozwiązanie.
Jeśli chcesz szybciej uzyskać odpowiedź, zachęcamy Cię do kontaktu na czacie w Moim ING lub skorzystania z Wirtualnego Asystenta.
Odpowiedz
0 Lajków
MateuszF
Moderator
Moderator icon
592
127
12-04-2017
Wiadomość 2 z 3 (43 wyświetleń)

Dziękuję za odpowiedź, chyba działa, bo spróbowałem. Ale jest to bardzo nieintuicyjne rozwiązanie. Pod tym samym przyciskiem jest otwarcie IKZE (etc.).  Sugeruje to więc, że otwieramy nowy produkt, a nie dodajemy do swojego rejestru (IKE) kolejny fundusz. Z punktu widzenia użytkownika jest to bardzo mylące.

Odpowiedz
0 Lajków
poktam
Doradca z ambicjami II
Doradca z ambicjami II icon
17
10
12-11-2023
Wiadomość 3 z 3 (27 wyświetleń)
Ostatnie wpisy na forum
Brak wpłaconych pieniędzy na koncie

Wpłacałam dzisiaj rano pieniądze do wpłatomatu. Pobrało je, wyświetliła się informacja, że w tej chwili nie można wpłacić gotówki i awaria. Po chwili, bankomat pobuczał tak jak przy liczeniu pieniędzy

...

08-01-2025
Pożyczka 138k

Jak długo weryfikowany jest wniosek o pożyczkę. Dlaczego musiałem dołączyć dokumenty (potwierdzenia wpływów) skoro wypłatę dostaję na konto ING.

08-01-2025

Dziękuję za odpowiedź, chyba działa, bo spróbowałem. Ale jest to bardzo nieintuicyjne rozwiązanie. Pod tym samym przyciskiem jest otwarcie IKZE (etc.).  Sugeruje to więc, że otwieramy nowy produkt, a

...

07-01-2025
Najbardziej pomocni użytkownicy