Płatności

Odpowiedz

Pobierana subskrypcja mimo zmiany karty

Witam.

Kilka miesięcy temu wykupiłem subskrypcję na Surfshark. Próbowałem ją anulować pisząc do nich maila, ale totalnie zlewają, a co miesiąc i tak pobierają pieniądze. Więc wpadłem na pomysł, że wymienię kartę i będzie po problemie. Wszystkie subskrypcję typu Spotify, Netflix, HBO itd... nie odnowiły się, a Surfshark mimo zmiany danych karty, czyli ważność i kod CVV i tak pobrało kwotę. Jak to jest możliwe? Czy jest jakaś opcja zablokowania tego dziadostwa.

Dzięki.
Odpowiedz
0 Lajków
Cashout
Doradca z ambicjami I
Doradca z ambicjami I icon
4
0
16-04-2021
Wiadomość 1 z 5 (15 920 wyświetleń)

Re: Pobierana subskrypcja mimo zmiany karty

Witaj,
nie mamy możliwości zablokowania/wyłączenia uruchomionej subskrypcji. Możesz to zrobić bezpośrednio u usługodawcy. W przypadku braku kontaktu z usługodawcą, możesz zastrzec kartę. Tylko wtedy zmienia się numer karty, kod CVV, data ważności. Wspomniałeś o wymianie karty. Proszę, napisz czy zrobiłeś to w bankowości po wejściu w szczegóły karty - Wymień kartę czy Zastrzeż kartę?

-----------------
Moja odpowiedź Ci pomogła? Zaakceptuj ją jako rozwiązanie.
Jeśli chcesz szybciej uzyskać odpowiedź, zachęcamy Cię do kontaktu na czacie w Moim ING lub skorzystania z Wirtualnego Asystenta.
MonikaC
Moderator
Moderator icon
683
124
04-09-2015
Wiadomość 2 z 5 (15 879 wyświetleń)

Zrobiłem to przez aplikację w szczegółach karty - wymień kartę. Numer karty pozostał taki sam ale kod CVV i ważność się zmieniła. Dzisiaj zauważyłem, że Spotify również pobrał pieniądze. Jak to jest możliwe, że strona mając tylko poprawny numer karty, ale nieaktualny CVV i ważność, może dalej pobierać pieniądze.
Odpowiedz
0 Lajków
Cashout
Doradca z ambicjami I
4
0
16-04-2021
Wiadomość 3 z 5 (15 549 wyświetleń)

Jeżeli usługodawca nie korzysta z zabezpieczenia transakcji poprzez kod CVV2 i 3d Secure, to jest to możliwe. To zależy od usługodawcy. Właśnie dlatego w takich przypadkach najlepiej zastrzec kartę i zamówić nową, która ma nowy numer karty, nową datę ważności i nowy kod CVV2. 

Jeśli podoba Ci się moja odpowiedź, daj mi lajka.
Jeśli odpowiedź Ci pomogła, zaakceptuj ją jako rozwiązanie.
ŁukaszW
Były moderator
Były moderator icon
699
231
12-10-2015
Wiadomość 4 z 5 (15 508 wyświetleń)

Wszystko jasne, następnym razem zastrzegę kartę i zamówię nową. Dziękuję wszystkim za odpowiedzi, temat można zamknąć.

Pozdrawiam.
Odpowiedz
0 Lajków
Cashout
Doradca z ambicjami I
4
0
16-04-2021
Wiadomość 5 z 5 (15 469 wyświetleń)
Ostatnie wpisy na forum
Re.: Aplikacja ING na systemach AOSP, bez Google Play Services.

Dzień dobry, jak dziś wygląda podejście banku do sprawy?

Jest coraz większa nisza na telefony "degoogled" oraz telefony oparte na Linuksie, polski Mudita, fińska Jolla, holenderski Fairphone, niemiecki

...

11-03-2026
Re: Refinansowanie kredytu hipotecznego - nieprawidłowy numer rachunku do spłaty

Prosimy, w tym temacie napisz do naszych specjalistów z działu hipotek. Są oni dostępni na czacie w Moim ING w dni robocze w godzinach 8:00 - 18:00. Specjaliści z działu hipotek są również dostępni po

...

11-03-2026
Refinansowanie kredytu hipotecznego - nieprawidłowy numer rachunku do spłaty

Dzień dobry,

Wczoraj po wizycie w oddziale ING i uruchomieniu refinansownia dowiedzieliśmy z żoną się po fakcie, że numer rachunku przyjęty przez pracownika ING, który tworzył umowę jest nieprawidłowy

...

11-03-2026
Najbardziej pomocni użytkownicy