Płatności

Odpowiedz

Płatność kartą za DLC w grze

Witam,

dokonałem płatności kartą za DLC w grze, wyskoczył błąd, że karta się nie nadaje bądź źle wprowadziłem dane - powtórzyłem tę czynność i było podobnie. No nic, powiedziałem sobie trudno się mówi, ale z ciekawości zobaczyłem sobie historię płatności na INGonline i nie dośc, że 'blokada' widnieje obok płatności to jeszcze ubyły mi pieniążki z konta (mimo, że nic nie odebrałem w grze). Czy mógłby mi ktoś wytłumaczyć, o co chodzi albo co powienienm zrobić?

Pozdrawiam!

Odpowiedz
0 Lajków
junior
Doradca z ambicjami I
Doradca z ambicjami I icon
2
0
14-07-2016
Wiadomość 1 z 4 (9 678 wyświetleń)

Re.: Płatność kartą za DLC w grze

W przypadku płatności kartą nakładane są blokady na kwotę, na którą dana transakcja była wykonana. Jeśli transakcja nie doszła do skutku, to blokada zostanie ściągnięta maksymalnie do 11 dni kalendarzowych a pieniądze powinny wrócić na Twoj rachunek.

Jeśli podoba ci się moja odpowiedź, daj mi lajka.
Jeśli odpowiedź ci pomogła, zaakceptuj ją jako rozwiązanie.
PatrykW
Były moderator
Były moderator icon
106
34
25-03-2016
Wiadomość 2 z 4 (9 645 wyświetleń)

Dziękuję za odpowiedź. Dzisiaj patrzyłem na historię i blokady nie ma, ale wpisów o konkretnych transakcjach związanych z DLC również nie ma a kwota nie wróciła na rachunek (tak jakby wszystko z tym związane nie miało miejsca a pieniądze wyparowały). Nie wiem wprawdzie, ile to już dni minęło od zakupu, ale czy w takim wypadku mam się udać do placówki o rozwiązanie problemu czy ze zwrotem pieniędzy też jest określony czas oczekiwania?

I korzystając z okazji: w czerwcu normalnie byłem w stanie wykonać podobną transakcję, w lipcu już wystąpił ten problem (bo to był z pewnością początek lipca). Wprawdzie przeglądam wiadomości z banku na INGonline ale czy coś się konkretnie zmieniło w sprawie płatności kartą czy może problem leży po stronie, od której nabywam daną usługę?
Odpowiedz
0 Lajków
junior
Doradca z ambicjami I
Doradca z ambicjami I icon
2
0
14-07-2016
Wiadomość 3 z 4 (9 576 wyświetleń)

Chciałabym wyjasnić dla Ciebię tą sprawę, jednocześnie jest to kanał nieszyforwany i nie mam takiej możliwośći. Nie wprowadziliśmy zmian dotyczących płatności kartą w internecie, brak realziacji płatnosci, może być rówież po stronie odbiorcy. Zadzwoń do nas na infolinię kart - 32 357 00 12. Sprawdzimy to.

Jeśli podoba Ci się moja odpowiedź, daj mi lajka.
Jeśli odpowiedź Ci pomogła, zaakceptuj ją jako rozwiązanie.
Odpowiedz
0 Lajków
AgnieszkaS
Były moderator
Były moderator icon
408
112
12-10-2015
Wiadomość 4 z 4 (9 535 wyświetleń)
Ostatnie wpisy na forum
Re.: Aplikacja ING na systemach AOSP, bez Google Play Services.

Dzień dobry, jak dziś wygląda podejście banku do sprawy?

Jest coraz większa nisza na telefony "degoogled" oraz telefony oparte na Linuksie, polski Mudita, fińska Jolla, holenderski Fairphone, niemiecki

...

11-03-2026
Re: Refinansowanie kredytu hipotecznego - nieprawidłowy numer rachunku do spłaty

Prosimy, w tym temacie napisz do naszych specjalistów z działu hipotek. Są oni dostępni na czacie w Moim ING w dni robocze w godzinach 8:00 - 18:00. Specjaliści z działu hipotek są również dostępni po

...

11-03-2026
Refinansowanie kredytu hipotecznego - nieprawidłowy numer rachunku do spłaty

Dzień dobry,

Wczoraj po wizycie w oddziale ING i uruchomieniu refinansownia dowiedzieliśmy z żoną się po fakcie, że numer rachunku przyjęty przez pracownika ING, który tworzył umowę jest nieprawidłowy

...

11-03-2026
Najbardziej pomocni użytkownicy