Mówimy „Po prostu”

Odpowiedz

dotacje dla wspólnoty mieszkaniowej

Mam pytanie ,mieszkam w budynku wspólnoty mieszkaniowej i mam projekt na wykonanie termmodernizacji budynku.

Proszę o wsparcie w zakresie info, w jaki sposób i gdzie należy szukać pomocy w celu uzyskania dotacji na ten cel ?.

Odpowiedz
0 Lajków
STERUT12
Doradca z ambicjami I
Doradca z ambicjami I icon
3
0
21-02-2020
Wiadomość 1 z 6 (6 908 wyświetleń)

Re: dotacje dla wspólnoty mieszkaniowej

Cześć, 

czy możesz doprecyzować, jaką formę dotacji masz na myśli? Chcesz wystąpić jako wspólnota czy osoba prywatna/firma? Podaj nam więcej szczegółów, abyśmy mogli się do tego odnieść. 

**
Jeśli podoba Ci się moja odpowiedź, daj mi lajka.
Moja odpowiedź Ci pomogła? Zaakceptuj ją jako rozwiązanie!
Odpowiedz
0 Lajków
AgnieszkaR
Były moderator
Były moderator icon
168
22
02-11-2016
Wiadomość 2 z 6 (6 908 wyświetleń)

Aktualnie prowadzimy prace termomodernizacyjne(od września 2019 wymieniliśmy dach i wykonaliśmy izolację gruntową budynku z naszych środków z funduszu remontowego ) na budynku wspólnoty mieszkaniowej,której jestem mieszkańcem i szukamy sposobu uzyskania wszelkich rodzajów dotacji,które pomogą nam dokończyć prace termomodenizacyjne(ocieplenie całego budynku,wymiana części okien i ewentualnie montaż fotowoltaiki na potrzeby zasilania energetycznego budynku, łącznie z oświetleniem,ogrzewanien i PCW).

Warunkiem podstawowym jest uzyskanie jak największego procentowego udziału dotacji do w/w inwestycji.

Proszę o pomoc jak taką pomoc uzyskać jak załączonym przykładzie 

Odpowiedz
0 Lajków
STERUT12
Doradca z ambicjami I
3
0
21-02-2020
Wiadomość 3 z 6 (6 791 wyświetleń)

STERUT12 nie posiadamy kredytu termomodernizacyjnego z dotacją. W ramach naszej oferty możemy zaproponować Ekokredyt dla Wspólnot Mieszkaniowych.
Szczegóły znajdziesz na naszej stronie.

Zachęcam także do kontaktu na czacie z naszymi specjalistami do obsługi przedsiębiorców od 8:00 do 20:00. 

-----------------
Moja odpowiedź Ci pomogła? Zaakceptuj ją jako rozwiązanie.
Jeśli chcesz szybciej uzyskać odpowiedź, zachęcamy Cię do kontaktu na czacie w Moim ING lub skorzystania z Wirtualnego Asystenta.
IlonaU
Moderator
Moderator icon
1122
224
07-06-2017
Wiadomość 4 z 6 (6 742 wyświetleń)

Przepraszam,że się upieream przy temacie dotacji ale one w zasadzie tylko mnie interesują,jakie są i jak je uzyskać dla przedstawionego peojektu ?

Odpowiedz
0 Lajków
STERUT12
Doradca z ambicjami I
3
0
21-02-2020
Wiadomość 5 z 6 (6 680 wyświetleń)

My nie mamy oferty z dotacją 😥 Ciężko mi powiedzieć, w jaki sposób i gdzie mógłbyś ją dostać.

-----------------
Moja odpowiedź Ci pomogła? Zaakceptuj ją jako rozwiązanie.
Jeśli chcesz szybciej uzyskać odpowiedź, zachęcamy Cię do kontaktu na czacie w Moim ING lub skorzystania z Wirtualnego Asystenta.
KarolinaM
Moderator
Moderator icon
596
127
19-03-2018
Wiadomość 6 z 6 (6 624 wyświetleń)
Ostatnie wpisy na forum
Re.: Kredyt hipoteczny - czas decyzji

Ja nie rozumiem takiego działania. Tak jak by to celowo było robione. Ale może wizerunkowo jako marketingowy element dobrej oferty marżowej się to sprawdza. Potem może mają że już target na kwartał 1

...

01-04-2025
Re.: Kredyt hipoteczny - czas decyzji

Problem z ing jest taki, że oni podczas decyzji proszą kilka razy o jakiś dokument co przesuwa termin wydania decyzji o tygodnie.. zamiast zweryfikować w odpowiednim etapie wszystko co później pojedyn

...

01-04-2025
Re.: Rozpatrzenie wniosku

szkoda słów, to są amatorzy i to jest od lat praktykowane. Przecież sprawdzenie dokumentów ile moze zajac? godzine? to chyba z kawą i toaletą. Nie macie przygotowanej check listy? i pracownik nie wery

...

01-04-2025
Najbardziej pomocni użytkownicy